ads

MERCAN DEDE'NİN MEVLANA'YA YAZDIĞI MEKTUP, MERCAN DEDEDEN MEVLANAYA MEKTUP, MERCAN DEDE'NİN MEVLANA'YA MEKTUBU, MAKALELERİMİZ, 


MERCAN DEDEDEN MEVLANAYA MEKTUP:


ZARF:
Gönderen: Topal Karınca
Umut Köyü, İman Sokak Tevfik Çıkmazı 42\1,
Mercanistan/Kainat

Alıcı: Ya Hazreti Mevlana
Aşıklar mahallesi, Gönül Sokak;99\1
Muhabbetistan


''Canım Efendim ,

Güneşin önünde,mumla yazılmış tüm kelimeler okunmadan eriyip gidiyor. Bu mektup acizane fakirinizin yaş gününüzün kutluluğuna dair duyduğu aşk ve muhabbeti en saf haliyle ifade etmek arzusundan ibaret; samimiyet dışında hiçbir kelimeye mana yüklemeden kaleme alınmış, aleme salınmıştır.

800. yaşgününüz kutlu olsun canım efendim; her geçen sene ışığınız tüm insanlığa, sesiniz tüm medeniyetlere, hoşgörünüz en karanlık kalplere doğru ulaşıyor.

Zaman yaşlandıkça ruhunuzdan yansıyan sözleriniz, kelimeleriniz, şiirleriniz, kısaca kalbinizin o emsalsiz sıcaklığı, apaydınlık ışığınız daha da berraklaşıyor.

Keşke şimdi burada olsanız; dağ başındaki çoban misali hizmet etsek, saçlarınızı tarayıp sökük çoraplarınızı diksek, içi barış dolu heybenizi taşısak...

Üzerinde 800 dilek mumu, sevda ile yoğurduğunuz yaş günü lokmanızı getirsek yanıbaşınıza, umut ateşi ile tüm mumlar alevlense huzurunuza girince, siz niyet tutup hepimize yüzyıllar gibi gelen bir nefesi mansur hayatımızın basparesine sabırla üfleseniz...

Fırtına ile bulutlar semaya dursa, nefesinizin rahmeti ile dünyaya ferah bir mevsim, bilinmeyen evrenlerdeki nice alemlere ilk kalp atışının o dehşetli infilakı gibi doğsa..

Hep birlikte peşinizde sokak sokak gezsek heybenizdeki barışı paylaştırmak, umutlarınızı dağıtmak için. en ihtiyacı olanı, en yalnız kalanı, en masum ve suçlu, en yoksul ve yoksun, en umutsuz ve yorgun olanı bulsak terkedilmiş sokaklarda, boş bıraklımış kalplerin enkazından çıkartsak ezilmiş ne kadar vücut varsa..

Tüm bunları öylesine, kendi halinde içinde "ben'siz", salıncakta sallanan bir çocuğun rahatlığı ile yapsak; sadece salıncak, tebessüm ve umut kalsa geriye..

Canım Efendim,

Şu ahir zamanın başıboş meczubu olarak, gönlümüzün hatası-kusuru ile dokunabildiğimiz en "hakiki " halini yansıttığına inandığımız bu kırık dökük sesler kitabını cahil cesaretimizin güveni ile değil, sonsuz ışığı ile size hediye ediyoruz .

İnşallah sınırsız hikmetiniz, sonsuz himmetimizle hayırlara, güzelliklere, muhabbetlere vesile olur..

Muhabbetle

Bencileyin Ark'ın '' MERCAN DEDE

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS