ads

DOSTLUK İLE İLGİLİ KOMPOZİSYON,DOSTLUK İLE İLGİLİ YAZI,DOSTLUK İLE İLGİLİ DENEME, ÖZGÜN YAZILAR, DOSTLUK İLE İLGİLİ SÖZLER, DOSTLUK, 


‘’Tek bir çiçek bütün bahçem,tek bir arkadaş bütün dünyam olabilir’’ der   Leo Buscaglin.
Ne de güzel söylemiş.
                İnsanın bir dostu varsa , neylesin dünya malını !!! J
Bir ‘’merhabasıyla’’ içini ısıtan mutluluğun  kaynağı onun birikimidir.
Düştüğünde elinden tutup  önündeki engellere karşı seni uyarıyor, karanlıklarda yanında olabiliyorsa o senin en değerli varlığındır diyebilirim.
Hem senin uzağında seni gözler  hem en yakınında seni hisseder. Dostum dediğin  zaman binbir ses yankılanıyorsa  yüreğinde, o sımsıcacık  gülüşleri iyi saklamalısın kendinde.
Dost: güvendiğin, inandığın; bazen deli bazen cılgın  ortak paydaların bulunduğu gönüldeş’indir.Çok az insanla bu bağ kurulur ve  yaşamın vazgeçilmezidir. Çoğu kez  kolay anlamlarda  kullanılır ‘’ dostluk’’, kıymet bilinmezliklerde harcanır.Herkese göre göreceli bir kavram  olarak görünse de  bana göre;  duyarlılık, fedakarlık, incelik gerektiren, vefa gerektiren bir bağın olması gerekir dostlar arasında. En zor zamanlarında  dinler, anlar seni . ‘’Sen’’ olabilmeyi  başarır her daim. Hatalarına rağmen seni sever , korur, sahiplenir.Sevinçlerinde yanında, davalarında arkandadır. En güzeli de onda kendini görürsün . Ayna misali sana seni en iyi anlatan o’dur. Seni kusurlarına rağmen sever.Bir terazinin  kolları gibi eşit dengedesinizdir. Bazen senin  yetemediğin yerde koşar gelir yanına .
Gerçekten dostum diyebildiğin insanları kaybetme , gerekirse savaş yine de hayata karşı yitirme en değerli hazineni.
Zaman ile eme, değer verdiğin insanlardan  vazgeçme.Bu en büyük hanettir.Dostluğun temeli güvendir. Temeli sağlam bir dostluk tüm sarsıntılara rağmen ayakta  kalır.
Paylaşmaktır dostluk; sırrı, acıyı, anıyı…
Acısını acı bilmek; düşmanını  düşman tanımaktır dostluk.Bir insan sana değer veriyorsa , değerlidir.Değeri olmayandan dostluk beklenmez.Dostun, iyiliklere  nankörlük edecek kadar aciz bir kişi değildir asla.Bu sebeple insan dostuyla aynıdır, ona benzer.
Hayat, karakter sahibi, neşeli, sevgi dolu bir insanı  karşına çıkarmışsa  dünyanın en zengin insanısın demektir.Dostluk; süslü kelimelerden oluşmuş yalanlarda varolamaz.Sahte gülüşler, samimiyetsizliklerde  barınır. Kim ne derse desin.Şu dünyada gerçek bir dostun varsa gerisini düşünme.
Montaigne:’’ Dostluğun kolları, birbirimizi dünyanın bir ucundan  bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur.’’
Gözlerin konuştuğu dil her yerde aynıdır.
Dostuna iyi bak dostum… J 

 Asena Nur Kahrıman





Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS