ads

UMRE İLE İLGİLİ BİR YAZI,UMRE İLE İLGİLİ KOMPOZİSYON,UMRE İLE İLGİLİ ANI, ÖZGÜN YAZILAR, ÖĞRENCİ ANILARI, UMRE ANILARI,

Yüceler yücesine misafir olmak
            Mekke, maneviyatın başkenti, bence dünyanın insanı en çok mutlu eden şehri. Gittiğimde gözlerimden yaşlar dökülmeye başladı. Ağlamam demiştim ama ağlamamak  elde değil birden  gözlerinden yaşlar dökülmeye başladı. Ama boşa değil huzura ağlamak çok mutluluk verici.         
            Evrenin yaratılış amacı olan alemlerin sultanı HZ. Muhammed (S:A:V) orada yaşadığını bilmek onun ayak bastığı yerlere ayak basmak onun ağladığı yerde ağlamak ne kadar mutluluk verici olduğunu anlatamam. Dediğim gibi  hüngür hüngür ağladım Bana soranlar bazen abartıyorsun dediler ama abartmıyorum başta dedim ağlamam ama insanın eli ayağı bir anda boşalıyor. İnci taneleri bu kutlu mekanın topraklarına hasret kalmışcasına dökülüyor.
            Bambaşka bir duygu Mekke'de olmak. Yıllar önce sevgililer sevgilisinin olduğu yerde olmak. O'nun yürüdüğü yollarda yürümek . Zamandan münezzeh gül kokusunu nefes nefes içine çekmek. Bir sahabenin meftun meftun bakışlarıyla sağa sola bakmak sevgiliyi görmek için. Rüzgarının yüzümü okşarcasına sıcacık esmesi. Hasret duyulan günleri anlatır gibi uğuldaması.
            Ey Mekke! kutsal şehir. Başkentler başkenti! Seninle olmak seni hissetmek seni yaşamak ne güzel. Buram buram maneviyatını solumak. sana dokunmak. Hele Kabe... Kabe'ye dokunmak. Nasıl anlatılır ki ? O an beden ruhu azat eder  sanki.Kabe'ye dokunduğumda, kalbin durduğu o anda, sanki ruhumun yerinden  çıkacağını zannettim. Hacer-ül Esved taşına baktığımda kalbimin ne kadar hızlı attığını hissedebiliyordum. Orası apayrı bir yerdi. Sanki cennetin bir bölümü dünyaya indirilmiş.
             Mekke’ye gittiğimde önce sadece ibadet edip geri gelmek  geçiyordu içimden heyecanlıydım ama oraya vardığımda  Kabe'yi ilk gördüğüm anda oradan ayrılmayı hiç düşünmedim elimde olsa orada kalır ruhumu orada teslim etmeyi isterdim. Mescidi haram dan içeri girdiğimizde asla ama asla içinizden kötülük geçmiyor bu o kadar güzel bir olay ki düşünsenize hem ibadet ediyorsunuz hem de  şeytan size vesvese vermiyor. Daha doğrusu vermiyor çünkü size ilişemiyor. Bizim rehberimiz bize şeytan taşlamada Mina’ya gidildiğinde şeytanlar Arafat dağına çıkar ve şeytanın en sinirli olduğu an o an olduğunu anlattı. Çünkü bir senelik emek orada çürüyor insanların günahları bağışlanıyor buda şeytanın en sinirli anı oluyormuş. İnşallah benim umrem Allah katında kabul görmüştür. Yüceler yücesine yapılan bu kutlu geziyi Allah herkese nasip etsin. Anlattığım yerleri görmek ve orada Allaha yalvarıp yakarmak günahlarından kurtulmaya çalışmak insan olarak acizliğin farkına varmak herkese nasip olsun.


       Mehmet Kazım KARATAŞ

  

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS