ads

10.SINIFTA BAŞARILI OLUP TAKDİR ALMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER, 10.SINIFTA BAŞARILI OLMAK İÇİN, 10.SINIFTA BAŞARILI OLMANIN YOLLARI, REHBERLİK, 

10.SINIFTA NASIL TAKDİR ALABİLİRİM ?
Sevgili ziyaretçilerimiz  bugün tatile mutlu ve gururlu girmek istediğiniz için sorduğunuz (takdir almak için neler yapmalıyım?) sorusunu cevaplayacağız.
Yazımızda takdir belgesi  almak için yapmanız gerekenleri madde madde yazarak sizlerle paylaşacağız. Sonra 10edebiyat.net 10.sınıf düzeyinde takdir almak için neler gerekli olduğunu yazının devamında tekrar maddelendireceğiz.

TAKDİR  ALMAK İÇİN NE YAPMALIYIM ?
*Sınıfta dersi güzelce dinleyeceğiniz bir yere oturmalısınız. Bu yerden tahtayı ve öğretmeninizi net şekilde görebilmelisiniz.
*Derste istekli halinizi yüksek tutmalısınız.. yani derse istekli girmeli ve ders boyunca dikkatinizi dağıtmamalısınız.Dikkat dağınıklığı dersi dinlemenizi engelleyecek en önemli nedenlerin başında gelir.
*Sizi derste olumsuz etkileyen düşünceleri belirlemeli ve bunlardan kurtulmalısınız.
*Sınıf arkadaşlarınızdan sizi olumsuz etkileyenler varsa uzak durmaya çalışın.
*Derste kullanılan kaynakları,dokümanları ve araç gereçleri takip etmeli bunlardan temin etmeye çalışmalısınız. 10edebiyat.net Özellikle internet üzerinden slaytlar  çalışma kağıtları indirmelisiniz. Bu konuda sitemiz derskonum.com net üzerinde en çok çalışma kağıdı barındıran sitedir.
*Ders için kesinlikle ön hazırlık yapmalı konunun ne olduğunu takip ederek en azından konuyu bir kez okumalı ve çalışma kağıdı çözmelisiniz. ( Çalışma kağıtlarının tamamı www.10edebiyat.net sitemizde mevcuttur.
*Okul sonrası güzelce dinlenmeli sonra o gün işlenilen dersleri ve konuları tekrar etmelisiniz.. bu olmadan teşekkür-takdir almak mümkün değil..
* Tekrar yaparken mutlaka konu ile alakalı testler-doğru yanlış soruları ve boşluk doldurma soruları çözmelisiniz. Özellikle çalışma kağıtları sizin öğrenmenizi kolaylaştıracaktır.
* Tekrar yaptıktan sonra ise anlamadığınız konuyu küçük bir kağıda yazmalısınız. anlamadığınız yeri öğretmeninize mutlaka sormalı o konu ile ilgili tekrar soruları çözmelisiniz.
*Konuyu iyi bir şekilde öğrendiğinizde bir sonraki konuya geçip o konu ila ilgili ön hazırlık yapmalı ve derse öyle gitmelisiniz.
*Ön hazırlık yapmanız öğretmeninizin size soracağı sorulara güzel cevap vermenizi sağlar.. böylece öğretmenlerin gözüne girer ve performans notunuzu yükseltirsiniz… J)) J J

PEKİ 10.SINIFTA TEŞEKKÜR ALMAK İÇİN NELER YAPMALIYIM ?
Bu başlığı da size kolaylık olması açısından madde madde yazacağız.
·         Ders çalışacağın ortamı belirle ve bu ortamı düzenle
·         Ders programı hazırla ve bu plana uy. Dinlenme zamanlarını da asla ihmal etme.
·         Eğer size ait bir oda varsa odayı düzenleyin ve masanızın karşısına ders programınızı koyun.
·         Ayrı bir kağıda derslerinizin adını muhakkak yazın
·         Dersleri sıralamaya koyun haftalık ders saatleri fazla olandan az olana doğru.
·         şu  önemli derslerin çok büyük etkisi olacak belge almanızda .
o    Türk Dili ve Edebiyatı , Matematik , İngilizce ….
·         Özellikle bu dersleri iyi bir not ile  geçmelisiniz..Karneye en çok etkiyi bunlar yapacak.
·         Eksik – anlamadığınız konunun üzerine daha fazla gidin ve daha fazla çalışma kağıdı çözün.
·         11.Sınıfta gitmek istediğiniz bölümde 10edebiyat.net okutulacak dersleri daha özenli dinlemeli daha öz verili şekilde bu derslere çalışmalısınız.. ( Bu hem 10.sınıf hem 11.sınıf için çok faydalı olacak)
·         Dersi derste dikkatlice –güzelce dinleyin
·         Arkadaşlarınızla her konuda görüş alışverişi yaparak konuyu iyi kavrayın
·         Anlamadığınız yerleri muhakkak öğretmenine sormalısın
·         Akşam eve döndüğünde ders sıralaması yaptığın kağıdın ilk sıralarındaki dersler başta olmak üzere dersleri güzelce tekrar ediniz.
·         Derslerle ve konularla alakalı testler, boşluk doldurmalar, doğru yanlışlar ve çalışma kağıtları çöz .. Sitemizde 10edebiyat.net mevcuttur..
·         Bir sonraki konuyu öğrenmek için çaba harcamalı ve konuya ön hazırlık yaparak derse gitmelisin.
Bu kuralları uygulayan sevgili arkadaşımız.. Takdirin cepte J J 
Başarı;  öz verili ve düzenli çalışmanın ürünüdür. (ben!!!)                                                   
İyi çalışmalar…





Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS