ads

DERSTE SEVİŞMEK, DERSTE SEVİŞME İSTEĞİ, DERSTE SEVİŞMEK İSTİYORUM NE YAPMALIYIM, REHBERLİK, DERSTE SEVİŞME,

DERSTE SEVİŞMEK
              Sizin de aklınıza takılan bir sorun olursa maile veya yorum kısmına not düşerek yardım isteyebilirsiniz. Biz de kısa sürede sizin sorunuza cevap vereceğiz....

  Değerli 10edebiyat.net’in takipçileri, bu başlığı görünce şaşıracaksınız elbette. Bu konuyu yazmayı biz de hiç düşünmemiştik. Hatta yazmayı hiç de istemedik çünkü argo ve cinsel içerikli kelime yer alıyor.. Peki bu konuyu yazmaya iten sebep ne ? Sebebi : google’de arama yaparken derste kelimesini yazdık ve devamında gördük ki en çok aratılan konu olmuş “derste sevişmek” ..
                Aslında konuyu nasıl ele alacağımızı da bilmiyoruz dersek yanlış olmaz. Biz eğitimsel açıdan bu konunun kişinin psikolojik durumuna ve eğitim hayatına ne gibi olumsuz etkisi olur bunu yazmak istedik.
                Yazımıza bir takipçimizin yazdığı minik hayat hikayesi ile başlayalım.
“lise 2.sınıftayken bir kız arkadaşımla sınıfta boş bulduğumuz zamanlarda sürekli öpüşürdük. Sürtünme ve oynaşmalarla cinsel haz alırdık. Bir gün ders bedendi  ve sınıftakilerle aşağı indik. Hoca bahçede ders işliyordu. İkimizde lavaboya gitmek için izin aldık ve sınıfta buluştuk. Öpüşüyorken nöbetçi öğretmen bizi bastı ve iki üç tokat atarak müdür odasına götürdü. Hemen babamı aradılar. Babam okula geldi ve müdürün yanında bir de o dövdü. Bu olay yüzünden okuldan atıldım. Babam ve evdekiler beni sevmez oldu. Çevremdekiler hep kötü kötü bakar oldu. İşe başvurduğumda hep diploma sordular ve bir anlık abuk subuk bir zevk için geleceğimi kararttığımı her gün üzülerek dizlerime vurarak anlıyordum. İki yıl sonra askere gittim ve geldim. Her nereye başvurdumsa olmadı. Şu an bir fabrikada asgari ücret ile çalışan sıradan bir elemanım. Hayalim olan veterinerlik okuyup güzel bir hayatım olacağına bir anlık zevk için tüm hayatımı yakarak güç bir hayatım oldu.”
                Derste sevişmeye iten sebepler az çok bellidir. Bunlar;
*Ergenliğin verdiği cinsel istek
*Cinsel anlamda kendini keşfetme isteği
*Karşı tarafın tahrik etmesi
*Sınıfta istek duyduğunuz kişi ile baş başa kalma

                Derste sevişme isteğinden kurtulmak için
*Tüm düşüncelerinizin yanlış olduğunu kendinize kabul ettirin
*İsteğinizin ahlak dışı olduğunu bilin
*sizi tahrik eden  kişi ile fazla konuşmayın
* sizi tahrik eden  kişi ile yalnız kalmamak için elinizden gelen her şeyi yapın
*Kafanızda kurduğunuz hayali senaryolardan kurtulun

                Değerli öğrenciler insan hayatta çok şeyin sahibi olabilir: ev,araba,yat,kat,jet saray vs.. Sahip olduğumuz şeyler içerisinde de en önemlisi ise güzel ahlaktır. Güzel ahlak her şeyden daha değerlidir. Güzel ahlakın sonucu erdemli davranışlar da sizi hem bu dünyada hem de ahirette bahtiyar bir insan olma şerefine ulaştıracaktır. Güzel ahlakın dışında kalan her türlü davranışın sonucu ise sizi umarsız bir hüsrana sürükleyecektir. Bu hüsran sonucu da psikolojiniz, toplumdaki yeriniz, saygınlığınız yitip gidecektir. Yukarıdaki hikayede de gördük ki ahlak dışı bir davranışın bedeli çok ağır oluyor. Siz siz olun iradenize sahip çıkın ve asla böyle bir yanlışa düşmeyin… Dünya ve ahiretiniz için erdemli ve ahlaklı olan davranışlar sergileyin. İyi çalışmalar…




Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS