ads

İYİ BİR DERS PROGRAMI NASIL OLMALI,İYİ BİR DERS PROGRAMI NASIL HAZIRLANMALIDIR, İYİ BİR DERS PROGRAMI NASIL HAZIRLANIR, REHBERLİK, İYİ BİR DERS PROGRAMI, 

İYİ BİR DERS PROGRAMI NASIL OLMALIDIR ?
Sevgili 10edebiyat.net ziyaretçileri. Bu yazımızda sizler için önemli bir konuyu ele alıp açıklayacağız. Bu konu internet üzerinde çokça aratılmış ve her ortamda çeşitli öneriler paylaşılmıştır. 10edebiyat.net rehberlik servisi olarak bizler başarılarıyla örnek teşkil edecek kişilere sorduk ve onların düşünceleri ve önerileri doğrultusunda iyi bir ders programının nasıl olması gerektiğini sizlerle paylaşacağız.
Kaliteli bir ders programı nasıl hazırlanır? Sorusuna cevap verirken her zaman olduğu gibi madde madde sıralayarak sizlere ulaştırmayı amaçlıyoruz.
İYİ BİR DERS PROGRAMI NASIL HAZIRLANIR, NASIL OLMALIDIR ?
Sizlere adım adım yapmanız gerekenleri sıralayalım. Ancak her şeyden önce ilk gerekli olan iç disiplininizin olmasıdır. İç disiplini olmayan birey başka bir disiplin kalıbına ders programı da dahil asla uymaz. Bu yüzden hazırlanan ders programı bir kağıt parçası olmaktan öteye geçmez. Bu yüzden ilk yapmanız gereken disiplinli, kuralları olan bir birey olmayı kendinize hedef olarak belirlemeniz. Peki iyi bir program nasıl olmalıdır? İşte madde madde program yapmanın yolları…
·         Öncelikle okuldan ders programınızın olduğu bir çıktı alınız.
·         Haftalık ders saatlerinizi bu kağıdın altına ders ders sıralayınız.
·         Okul çıkışı saatinden 1 saat dinlenme süresi ekleyerek program çerçevesi yapın.
·         30 dk. Ders 10 dk.veya 15.dk. Dinlenme şeklinde ayarlayınız. 10edebiyat.net
·         ÖR
·                    Pazartesi
·                    Salı
                     Çarşamba
·                  Perşembe
·       Cuma
16. Okul çıkışı eve geliş ….. Okul çıkışı sonrası 1 saat dinlenme 16.00-17.00
          17.00- 17.30                                          ders çalışma…….10edebiyat.net
17.30-17.40
dinlenme
Dinlenme
Dinlenme
dinlenme
17.50-18.00
·                    ders
·                    ders
·                    ders
·                    ders

  • Sıralamanın en başında haftalık en çok işlenen dersi yazınız. (ör:matematik)
  • · Ders saati fazla olan dersleri her güne ilk derse yazınız. (kesinlikle bu dersler olmalı mat. İng. Türk Dili ve ED. Tarih. biyoloji )
  • · Eğer bu dersler içerisinde sevmediğiniz bir ders varsa onu ikinci sıraya yazınız.
  • · Sevmeseniz bile muhakkak her dersi bu programa yazın. Yukarıdaki dersler her gün olmalı 
  • · Sizin uyku saatinize göre kaç ders olacağını kendiniz belirleyin size önerimiz 6 saattir. İlk 5 saat konu tekrarı ve konu öğrenme son bir saat ise test çözme olmalıdır. Bu son saatten sonra uyuyana kadar dersle ilgilenmeyi azaltınız. Beynin dinlenmeye de ihtiyacı var sonuçta.
  • · Programda oluşacak herhangi bir aksama olduğunda bunu muhakkak telafi edici etkinlik yapmalısınız. 10edebiyat.net
  • · Ders giriş ve dinlenme saatlerine kesinlikle uyun. Ne dersi geciktirip uzatın ne de dinlenmenizi bırakıp derse başlayın. Kesinlikle zaman çizelgenize uyun.
  • · Çalışmamak için bahane uydurmayınız. 
  • · Eğer ders çalışmak istemiyorsanız bunun için yazılan makalemizi okuyunuz. Makalemizi 10edebiyat.net sitesinin üst kısmında arama çubuğuna ders çalışmak istemiyorum yazıp aratınız. Ya da direkt ulaşmak için TIKLAYINIZ.
  • · Örnek hazırladığımız ders programı aşağıdadır. İndirmek için resmin üzerine tıklayın ve sağ tıklayıp resmi kaydedin.. 
  • Değerli takipçilerimiz önerilerimiz doğrultusunda güzel bir ders programı hazırlayınız. Ya da sizler için hazırladığımız ders programını kullanınız. 
  • Unutmayın ki başarı tesadüf değil sistemli ve istekli çalışmanın, emek vermenin ürünüdür. Sizler de sistemli ve istekli çalışmalar yaparak gerçek başarıya ulaşabilirsiniz. 
  • Mustafa ŞAHİN
  • www.10edebiyat.net
SİZİN İÇİN HAZIRLADIĞIMIZ ÖRNEK PROGRAM



Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS