ads

DERSTE UYUMAMAK İÇİN NE YAPMALI, DERSTE UYUMAMAK İÇİN, DERSTE UYUMAK, DERSTE UYUMAMA YÖNTEMLERİ, DERS ÇALIŞIRKEN UYUMAMAK İÇİN, REHBERLİK,

Değerli takipçi öğrencilerimiz sizler için rehberlik servisi olarak yine en çok ihtiyaç duyacağınız bir konuda sizlere yardımcı olmak istedik.. Sizlerin de ihtiyaç duyduğunuz sormak istediğiniz herhangi bir konu  var ise yorum kısmından veya iletişim adresinden bize yazabilirsiniz..

Öncelikle uyuma nedenlerini kısa ve öz şekilde maddelendirelim sonra çözüm kısmında yine madde madde önerilerimizi yazalım.

DERSTE UYUMANIN NEDENLERİ
*uyku bozukluğu
*bedensel kusurlar
*geç saatte yatma
*erken kalkma
*okul servis süresinin uzun olduğu evden okula gelme
*aşırı derecede telefon kullanımı
*bilgisayar ve tv bağımlılığı ( bu iki madde kişinin beynini yoracağından beyin algılaması düştüğünde uyuma mekanizması devreye girecektir)
*derse olan ilgisizlik
*ders saatinin uzun sürmesi ( blok ders uygulayan okular var malum ders saati 80 dk. olunca hangi insan beyni dayana bilir :) :) :)
*Üst üste sözel ya da sayısal derslerin gelmesi / beynin hep aynı lobunun yorulması yani
*Öğretmeni sevmeme
*Ders işlenişinde görselliğin olmaması. Göze hitap eden araç gereçler beyni açık tutacaktır.
*Dikkat çekici materyal kullanılmaması.. Yani derste uygulama yapılsa video izlense ya da kısa şarkılar olsa muhakkak dersin ilgi çekiciliği artacak ve beyin sürekli uyarılacaktır. (mümkünse tabi)
* Öğretmenin ders sunumunun sıkıcı olması
*Öğretmenin öğrenci hareketini ,konuşmasını, gülmesini, sağa sola dönmesini engellemesi ( gereksiz yere tabi)
* değerli arkadaşlar buraya çok çok şeyler yazılabilir.  en belirgin olanları ve kendi geçmişim başta olmak üzere öğrenci izlenimlerinden edindiğim başlıca sebepleri yazdım.

peki nedir çözüm ?

DERSTE UYUMAMAK İÇİN NE YAPMALIYIM
*En önemlisi uyku bozukluğu / problemi varsa muhakkak bunu düzeltme. Gerekirse uzmanlardan yardım alma
*Bedensel herhangi bir olumsuzluk var ise bunun giderilmesi. Bazı organların pasifliği ve kronik bazı rahatsızlıklar aşırı uykuya sebeptir.
*uyku saatlerini gece ve gündüz kavramını bozmadan uygun şekilde ayarlamalı. (yani en geç 12 de yatmalı en erken 6 da kalkmalı - en geç 9 da uyanmalı bu hafta sonu da dahil çünkü bir iki gün düzen bozukluğu tüm haftayı etkileyecektir-
*tv-bilgisayar-telefon-atari-vs.radyosyon yayan uyaranlarla az vakit geçirme
*özellikle gereksiz dizi ve film bağımlılıkları beyni aşırı odaklanmaya ve devamında da beyin yorgunluğuna ve algı düşüşüne sebep olacaktır. (örneğin sinema izlediniz ve salondan çıkıyorsunuz o çıkış anında uzaydan dünyaya gelme gibi bir hissi hepimiz yaşadık :) :) :) işte bu yüzden tv bağımlısı olmuyoruz. :))
*derse odaklanma
*öğretmeni sevmek /sevmiyorsan zorla biraz muhabbet et sevdiğin yönüyle ona yaklaş
*derste iletişim kuracağın arkadaşlarınla beraber olmak
*su içmek ( beyni açacaktır.. malum yüzde bilmem kaçı sudur insan bedeninin :))
*öğretmen izin veriyorsa şeker yemek ve sıcak içecek içmek
*Derse hazırlıklı gelmek ( bu da öğretmen konuyu anlatınca beyninizde yanacak ampul sizi aydınlığa-gündüze-uyumamaya-uyanmaya teşvik edecek :))) ampuller yansın dünya aydınlansın
* son önerimiz ise kendinize iyi bakın ....

umarım faydalı olmuşuzdur.. Sizler, eğitim alanlar-alacaklar geleceği aydınlatacak birer meşale olacaksınız. her şey sizin için selametle canlar...
yazar: Mustafa ŞAHİN







Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS