10.Sınıf Türk Dili Ve Edebiyatı Kitap Cevapları Biryay Yayınları Sayfa 174

....sponsorlu bağlantı....... ...sponsorlu bağlantı......
....sponsorlu bağlantı..... ...sponsorlu bağlantı......

10.SINIF EDEBİYAT KİTABI CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI SAYFA 174
10.SINIF BİRYAY YAYINLARI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI SAYFA 150, 10.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI 174 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI, 

Değerli takipçilerimiz onedebiyat.net olarak kitap cevaplarını güncel ve özgün şekilde hazırlamaktayız.. bizi takip edin ve arkadaşlarınıza sitemizi duyurur iseniz seviniriz. 10.sınıf türk dili ve edebiyatı açısından internetin en kaliteli sitesi biziz :)

10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI SAYFA 174
10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 174 Cevabı 
Metin Soruları
1. Metnin olay örgüsünü oluşturan olayları belirleyiniz.
  • Cevap: Ahmet Cemil’in hayalleri çevresinde gelişen bu olaylar bir insanın yaşayabileceği, gerçeklikle ilgisi olan olaylardır. Romanın teması hayal kırıklığıdır. Ahmet Cemil’in hayalleri, iyi bir yazar olmak, Lamia’yla evlenmek ve kız kardeşinin mutlu bir evlilik yapmasını sağlamaktır. Ancak bu hayalleri gerçekleşmez. Kız- kardeşi ölür Lamia’yı kaybeder, eserini yakar. Bütün umutlarını tüketerek İstanbul’u terk eder
2. Ahmet Cemil’in ruh hâline etki eden olaylar nelerdir?
  • Cevap: Kız- kardeşi ölür Lamia’yı kaybeder, eserini yakar. Bütün umutlarını tüketerek İstanbul’u terk eder.
3. Ahmet Cemil eserini niçin yakmıştır?
  • Cevap:Ahmet Cemil’in hayalleri, iyi bir yazar olmak, Lamia’yla evlenmek ve kız kardeşinin mutlu bir evlilik yapmasını sağlamaktır. Ancak bu hayalleri gerçekleşmez. Hayalleri gerçekleşmediği için yakar.
4. Ahmet Cemil İstanbul’u neden ve kimle terk etmektedir?
  • Cevap: Ahmet Cemil’in hayalleri çevresinde gelişen bu olaylar bir insanın yaşayabileceği, gerçeklikle ilgisi olan olaylardır. Romanın teması hayal kırıklığıdır. Ahmet Cemil’in hayalleri, iyi bir yazar olmak, Lamia’yla evlenmek ve kız kardeşinin mutlu bir evlilik yapmasını sağlamaktır. Ancak bu hayalleri gerçekleşmez. Kız- kardeşi ölür Lamia’yı kaybeder, eserini yakar. Bütün umutlarını tüketerek İstanbul’u terk eder.
5. Eserde hâkim olan bakış açısını eserden örnekler vererek açıklayınız.
  • Cevap: Hakim bakış açısı vardır. Kahramanlarla ilgili her türlü bilgi ve pskolojik çıkarım yapılmaktadır.
6. Metnin ana düşüncesi nedir? Metinde işlenen konu bireysel midir yoksa toplumsal bir konu mudur? Açıklayınız.
  • Cevap: Hayallerin ve gerçeklerin çatışması. Hayaller içinde yaşayan bir yazarın gerçekler karşısında yaşadığı hayal kırıklıkları.
“Mai ve siyah…
Ahh! Bi çare hırpalanmış, ezilmiş hayat! Mai bir gece ile siyah bir gece arasında geçen şu zavallı mutsuz ömür.. Bir elmas yağmuru altında gelişerek simdi bir siyah elmas yağmuru albnda gömülen o emel çiçekleri…
İşte, işte görüyor; gözlerinin önünde yağan bu siyahlıklar denize döküldükçe bir sarhoşluk ezgisiyle boğulan bu karanlıklar, iste bunlar o hülya hayatının üzerine çekilen bir yas kefeni değil miydi?”
7. Yukarıda verildiği gibi yazarın metinde kullandığı iç diyalogun metne nasıl bir katkısı olmuştur? Açıklayınız.
  • Cevap: Metne psikolojik bir bakış açısı kazandırmıştır. Çok iyi bir iç diyalog örneğidir.
Sultan II. Abdülhamit devrinin edebî oluşumlarından biri olan Servetifünun dönemi, pek çok özelliği ile Türk edebiyatında adından sıklıkla söz ettirmiştir. Sanatın ön planda tutulduğu bu devrin bazı şair ve yazarları, artan siyasi baskılar yüzünden memleket idaresinden şikayet etmişlerdir. Bunun sonucunda yaşamak için yeni bir ortam, uzak ülke hayaline kapılmışlardır. Önce Yeni Zelanda daha sonra da Manisa’nın Sarıçam ilçesi, bu hayalin mekânı olarak düşünülmüştür. Sanatçılar, her iki yer ile ilgili planlamalar yapmışlar ve tasarlanan yeni yaşamın pek çok özelliğini edebî eserlerle ortaya koymuşlardır. Edebî eserlere etki etmiş olan bu tasarılarda yaşanacak yerin coğrafi özelliklerinden meskenlere; uğraşı alanlarından edebî anlayışlara kadar pek çok şeyi bulmak mümkündür.
8. Servetifünun anlayışıyla yazılan okuduğunuz metindeki uzaklaşma duygusu nasıl anlatılmıştır?
  • Cevap:
Eleştirel Okuma
Realizm: Gerçekler anlablırken kişilerin psikolojileri, onların kişiliklerini etkileyen çevrelerinin tanıtımı, içinde bulundukları ortam ayrıntılarıyla verilir. Onun için de betimleme, realist yazarlarda en önemli anlatım biçimi olarak dikkat çeker. Realist yazarların okuyucuyu eğitme gibi bir amaçları yoktur; onlar gözlem, araştırma ve belgelere dayanarak, yaşananı nesnel bir şekilde aktarmayı amaçlarlar. Realist romanlarda bazen kahramanlar romantik özellikler gösterebilir.
1. Bu açıklamaya göre metindeki realist ve romantik unsurları bulunuz.
  • Cevap: Metinde Ahmet Cemil’in kurduğu hayaller romantizme örnektir. Mesela iyi bir yazar olma isteği. Bunun yanında kız kardeşinin ölmesi ve diğer olaylar realizmi temsil eder.
2. Ahmet Cemil, hayallerine niçin ulaşamamaktadır? Bunun sonucunda İstanbul’u terk etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
  • Cevap: Normal karşılıyorum. Çünkü insan hayal kırıklıkları yaşayınca kaçma isteği hisseder. Artık yeni başlangıçlara yol almanın zamanı gelmiştir çünkü.
3. Servetifünun romanı ile Tanzimat romanını karşılaştırınız. Bulduğunuz sonuçları aşağıya yazınız.

.....


Değerli takipçilerimiz onedebiyat.net olarak kitap cevaplarını güncel ve özgün şekilde hazırlamaktayız.. bizi takip edin ve arkadaşlarınıza sitemizi duyurur iseniz seviniriz. 10.sınıf türk dili ve edebiyatı açısından internetin en kaliteli sitesi biziz :)


10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI 2017 2018,10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI 2017 2018, 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI, 10 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2017 2018 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY,10.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI BİRYAY,10.SNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 2018,SAYFA,biryay yayınları 10.sınıf edebiyat kitabı cevapları,10.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI BİR YAY YAYINLARI, 2017 2018,10.SINIF EDEBİYAT BİRYAY YAYINLARI CEVAPLARI,10 sınıf edebiyat kitabı cevapları biryay ,biryay yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,10.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları bir yay yayınları

bir yay yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları , 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156,, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, ve diğer Ders Kitabı sayfaların

10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI







...sponsorlu bağlantı...... ...sponsorlu bağlantı......

PAYLAŞ

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "10.Sınıf Türk Dili Ve Edebiyatı Kitap Cevapları Biryay Yayınları Sayfa 174"

Back To Top