10.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 260

....sponsorlu bağlantı....... ...sponsorlu bağlantı......
....sponsorlu bağlantı..... ...sponsorlu bağlantı......

10.SINIF EDEBİYAT KİTABI CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI SAYFA 260
10.SINIF BİRYAY YAYINLARI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI SAYFA 260, 10.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI 260, 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI, 


Değerli takipçilerimiz onedebiyat.net olarak kitap cevaplarını güncel ve özgün şekilde hazırlamaktayız.. bizi takip edin ve arkadaşlarınıza sitemizi duyurur iseniz seviniriz. 10.sınıf türk dili ve edebiyatı açısından internetin en kaliteli sitesi biziz :)

10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI SAYFA 260
10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 260 Cevabı 
• Metin Soruları
1. Bu metni 5N1K kuralına göre aşağıdaki tabloda değerlendiriniz.
Cevap:
  • NE: Muhammed Ali’nin Hayatı
  • KİM/KİMİ:  Muhammed Ali
  • NEREDE:  Amerika
  • NE ZAMAN:  1960’lı yıllar
  • NASIL: Boks hayatı
  • NİÇİN: Herkesin tanıdığı bir boksör olduğu için hayatı yazılmış
2. Metindeki ters piramit öğelerini aşağıya yazınız.
Cevap:
  • Başlık:  Muhammed Ali Hayatını Kaybetti
  • Özetleyici Giriş: Muhammed Alinin kısa hayatı ve kariyerinin özetlenmesi
  • Ayrıntılar: Kazandığı kaybettiği maçlar, azmi ve karakteri
  • Geçmiş Hakkında Bilgi: Muhammed Alinin kısa hayatı ve kariyerinin özetlenmesi ve hayatında dönüm noktası olan yerlerin anlatılması
  • Sonuç:   Muhammed Ali’nin tanıtılması
3. Metnin bilgi ağırlıklı mı yoksa yorum ağırlıklı mı olduğunu tespit ediniz.
  • Cevap: Bilgi ağırlıklıdır. Çünkü var ola bir olay hakkında kura bilgi sunulmaktadır.
4. Metnin video gibi bir görselle desteklenmesinin metne katkısını açıklayınız.
  • Cevap: Metnin daha iyi anlaşılmasını ve insanların daha çok dikkatlerinin toplanmasını sağlamıştır.
5. Muhammed Ali’nin maddi sıkıntılar çekmesine sebep olan olaylar nelerdir? Açıklayınız.
  • Cevap: Vietnam Savaşına Vietnamlıların kendisine zarar vermediği için onlarla savaşmamak için askere gitmeyi reddetmesi üzerine işsiz kalması
6. Muhammed Ali’nin yeniden ringlere dönmesi, yenilmesi ve sonra tekrar birinci olması neye bağlıdır?
  • Cevap: Azim, çalışma kararlılık güç ve de karaktere.
7. Metinde video gibi görsellerin kullanılmasının habere katkısı nedir?
  • Cevap: Haberin daha iyi anlaşılmasını ve dikkat çekilen yerlerin görsellerle zenginleştirilmesini sağlamıştır.
Eleştirel Okuma
Nevzat Yalçıntaş, Muhammed Ali’yle Londra’da buluşma hikâyesini şöyle anlatır: “İslam Ensitüsü’n-den Ali’ye eşlik etmem istendi. Aradım otelin adresini verdi. Pazartesi sabah 10.00 gibi buluşalım dedi. Ben kendimi tarif edeyim sonra resepsiyonda buluşuruz dedim. Muhammed Ali ben de ‘kendimi tanıtayım’ dedi. Yok dedim seni tanıyorum. Sözleştik gittim. Baktım resepsiyona ordalar. Kendisini derhal tanıdım. Yanında diğer boksörler de var, biri kardeşiydi. Beni görünce bana doğru yürüdü. Selam verdim. ‘Aleyküm selam’ yanıtını verdi. El sıkıştık ve birbirimize sarıldık. Sarıldık ama Ali beni bırakmıyor. Benden genç. Ben o sırada 31-32 yaşındayım o da 25 yaşlarında. Neyse birbirimizi bıraktık ama gözlerinden damla damla yaş akıyor. Dedim aziz kardeşim niye ağlıyorsun bir hata mı yaptım. ‘Yok’ dedi hiçbir hata yapmadın. Peki bu gözyaşları dedim. “Bana bugüne kadar sarılan ilk beyaz sensin, dedi”.
1. Muhammed Ali’nin ilk kez böyle bir yaklaşım görmesinin nedeni nedir? insanların renkleri, dilleri, dinleri ve ırkları nedeniyle ayrımcılık görmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
  • Cevap: Çünkü Amerika’da o zamanlar siyahiler hakaretlere uğruyor ten renklerinden dolayı aşağılanıyorlardı. Bundan dolayı şaşırmıştır. Bence çok onur kırıcı ve insanlığa yakışmayan bir harekettir.
2. İnternet haber metinlerini ve gazete haber metinlerini ulaşabileceği kitle-zamanlama-gör-sel-metin içeriği açısından karşılaştırınız.
  • Cevap: İnternet haberleri hem çok kolay ulaşılabilmeleri hem uzun zaman silinmemesi hem de görsellik bakımından rahatça zenginleştirilebilecek yapıda olmalarından dolayı günümüzün en tercih edilen okunma şeklidir.
3. İnternet haberlerini ve gazete haberlerini dil, içerik ve yöntem bakımından karşılaştırınız.
  • Cevap: Gazete haberleri daha resmi bir dil ile yazılmaktadır. Oysa internet haberleri daha rahat ve esnek şekilde de yazılabilir. Bunun yanında ikisinde de dil sade yalın halkın anlayacağı şekildedir.


.....



Değerli takipçilerimiz onedebiyat.net olarak kitap cevaplarını güncel ve özgün şekilde hazırlamaktayız.. bizi takip edin ve arkadaşlarınıza sitemizi duyurur iseniz seviniriz. 10.sınıf türk dili ve edebiyatı açısından internetin en kaliteli sitesi biziz :)


10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI 2017 2018,10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI 2017 2018, 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI, 10 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2017 2018 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY,10.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI BİRYAY,10.SNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 2018,SAYFA,biryay yayınları 10.sınıf edebiyat kitabı cevapları,10.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI BİR YAY YAYINLARI, 2017 2018,10.SINIF EDEBİYAT BİRYAY YAYINLARI CEVAPLARI,10 sınıf edebiyat kitabı cevapları biryay ,biryay yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,10.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları bir yay yayınları

bir yay yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları , 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156,, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, ve diğer Ders Kitabı sayfaların

10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI









...sponsorlu bağlantı...... ...sponsorlu bağlantı......

PAYLAŞ

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "10.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 260"

Back To Top