10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları Sayfa 65 2018-2019

....sponsorlu bağlantı....... ...sponsorlu bağlantı......
....sponsorlu bağlantı..... ...sponsorlu bağlantı......
10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları,
10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI,

10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019

MEB yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları

DEĞERLİ onedebiyat.net TAKİPÇİLERİ
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..
BU DERSİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.
EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁
10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI
İYİ ÇALIŞMALAR

10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları Sayfa 65 2018-2019


10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 65 Cevabı
1. Hikâyenin kahramanı olan adamın, evi terk etmesinin nedeni nedir? Adamın eve dönme kararı almasında neler etkili olmuştur?
  • Cevap:
  • terk etmesinin nedeni: karısının kendi yerine kedileri tercih etmedi
  • eve dönmesinin nedeni:Yalnızlığa dayanamayan kahramanın (kocanın) eve dönmekten başka çaresi kalmamaktadır.
2. Hikâyedeki olayları yaşayan kişinin yerinde siz olsaydınız neler yapardınız?
  • Cevap:muhtemelen ben de kahramanla aynı şeyleri yaşardım..
3. Olayın geçtiği mekân ve zamanla ilgili neler söyleyebilirsiniz? Metinden örneklerle ifade ediniz.
  • Cevap:
  • mekan: ev,küçük oda vs.
  • zaman net bir zaman yok genel ifadeler var, bir gün-sabah-akşam vs.
  • aşağıdaki parçada zaman ve mekana örnek kelimler mavi ile gösterilmiştir.
  • Bir sabah gayet erken uyanarak kendi âleminde bir kahvaltı etmek için küçük odasına çekildiği
    zaman,
4. Hikâyedeki kişilerle ilgili hangi özelliklere ulaşılabilir?
  • Cevap:
  • Adam: Kedilerden nefret eden biridir. Bunun yanında karısından korkan biridir. Yalnız kalmaya dayanamaz.
  • Karısı: Kedileri ona tercih etmiştir.Çok sevdiği kedilerini eşine tercih eden anlayışsız ve bencil bir kadındır.
5. Okuduğunuz hikâyenin konu ve temasını belirleyiniz.
  • Cevap:
  • tema: karı koca çatışması
  • konu:adam ile kedilerin davranışlarına karşı kedileri tutan kadının tavrı.
6. Hikâyedeki olayları gerçekleşme sırasına göre belirleyerek aşağıdaki şemalara yazınız.
  • Cevap:
  • Adamın kedilerden rahatsız olması
  • Karısına ya ben ya kediler demesi ve karısının kedileri seçmesi
  • Kedilerin birinin kahvesini dökmesi diğerinin ekmeğini çalması
  • Kediye vurmak bastonunu kaldırması düşmesi
  • Kedileri Kaymakam’a şikayet etmesi
  • Kediler yüzünden 33 yıllık evliliğini bitirerek evi terk etmesi
  • Eve dönerek ağlaması
7. Hikâyedeki anlatıcıyı bularak anlatıcının hangi tip bakış açısı kullandığını metinden örneklerle söyleyiniz.
  • Cevap:anlatıcı 3. kişi
  • kullanılan bakış açısı ilahi bakış açısı..çünkü adamın/kocanın duyguarı ve düşünceleri de ifade edilmiştir.
  • metindeki örneğimiz aşağıda..
  • Yorgolu’ya vardığı zaman mahbube-i şarkî olan güneş sırma saçlarını
    derya-yı bî-karar-ı safanın üzerine dökerek nurani yollar, müzehhip izler açtığı gibi karşı taraftaki uzaktan uzağa görünen sudan ibaret ufukları da âşıkane surette tehyiç ediyordu. Bir hayli zaman  denizin verdiği hayret-i meftunane içine dalıp gitmişken hakikatin dest-i hayal-şikesti bütün vücudunu sarsarak kendisini bulunduğu hâl-i bîhûşiden uyandırdı.
8. Hikâyenin esasını oluşturan temel çatışmayı ve bundan hareketle temayı bulunuz.
  • Cevap: temel çatışma karı koca çatışması..
BİZ HAZIRLAYANA KADAR CEVAP VERMEK İSTEYENLER YORUM KISMINDAN YAZABİLİRLER




,10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019, 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 10 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2018 20119 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB,10.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI MEB,10.SNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 20110,SAYFA,MEB yayınları 10.sınıf edebiyat kitabı cevapları,10.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 2018 20110, 10.SINIF EDEBİYAT MEB YAYINLARI CEVAPLARI,10 sınıf edebiyat kitabı cevapları MEB ,MEB yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,10.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları MEB yayınları








...sponsorlu bağlantı...... ...sponsorlu bağlantı......

PAYLAŞ

Facebook Twitter Google+
5 Komentar untuk "10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları Sayfa 65 2018-2019"

Lütfen Hızlı Olurmusunuz

sayfa 65 aciillll

yayınladık değerli takipçilerimiz.. inanın ancak yetişiyoruz.

Back To Top