User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Allow: / Sitemap: http://www.onedebiyat.net/sitemap.xml 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları Sayfa 47 ~ 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları,Konu Anlatımı,Ders Notu 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları Sayfa 47 - 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları,Konu Anlatımı,Ders Notu

10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları Sayfa 47

....sponsorlu bağlantı....... ...sponsorlu bağlantı......
....sponsorlu bağlantı..... ...sponsorlu bağlantı......
10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları,
10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI,

10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI

MEB yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları

DEĞERLİ onedebiyat.net TAKİPÇİLERİ
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..
BU DERSİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.
EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁
10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI
İYİ ÇALIŞMALAR

10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları Sayfa 47 


10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 47 Cevabı


1. • Kerem ertesi gün yola revan olup giderken sabaha yakın idi, başladı seher yeli esmeğe.
• Gel bu kızı ona verelim eğer vermezsek bunun ahü zarı bizi harap eder.
Yukarıdaki cümleler okuduğunuz metinden alınmıştır. Bu cümlelerde geçen altı çizili kelime gruplarının anlamlarını cümlenin bağlamından hareketle tahmin ediniz. Tahminlerinizi TDK’nin Türkçe Sözlük’ünden kontrol ediniz.
  • Cevap:
  • yola revan olup : YOLA ÇIKMAK, YOLA KOYULMAK
  • ahü zarı : ACI İÇİNDE İNLEMEK..  ACI ÇEKMEK, FERYAT ETMEK.
2. Metne göre Hasene Hanım’ın Kerem’i gül bahçesine davet etmesinin sebebi nedir? Belirtiniz.
  • Cevap:
  • KEREMİN AŞKININ GERÇEK OLUP OLMADIĞINI ANLAMAK..
3. Okuduğunuz metinde Kerem’in Aslı’yı gördükten sonraki tavrı ne olmuştur?
  • Cevap:
  • HASENE HANIMIN AYAKLARINA KAPINIR.
4. Okuduğunuz metnin sonunda Kerem ile Aslı kavuşmuş mudur? Siz olsaydınız bu metnin son bölümünü nasıl düzenlerdiniz?
  • Cevap:
  • KAVUŞAMADAN YANIP KÜL OLURLAR. RUHLARI KAVUŞUR.. YANİ KAVUŞSALARDI BUGÜNE KADAR ANLATILA GELMEZDİ.. ETKİLEYİCİ VE ACIKLI SON İLE BİTİRMEK EN MANTIKLISI
5. Metindeki kişilerin özelliklerini belirleyiniz. Belirlediğiniz özellikleri aşağıdaki şemalara yazınız.
Kerem:AŞKTAN GMZÜ KÖR OLMUŞŞ, HER ŞEYİ GÖZE ALABİLECEK BİR AŞIK
Aslı:HER ŞEYİ GÖZE ALABİLECEK BİR FEDAKAR SEVGİLİ
Hasene Hanım:AŞIKLARIN KAVUŞMASINI İSTEYEN BİRİ  ( ÇÖPÇATAN :))))))
6. Metnin dil özelliklerine bakıldığında metinde nazım ve nesir bölümlerinin olduğu görülmektedir. Bu durum metnin dil ve anlatımını nasıl etkilemiştir?
  • Cevap:OLAYLARIN GEÇTİĞİ YERLER NESİR, DUYGULARIN İFADE EDİLDİĞİ YERLER NAZIM ŞEKLİNDEDİR.. BU HALK HİKAYELERİNİN GENEL ÖZELLİKLERİDİR.BU NAZIM YERLERİ İFADEYİ DAHA ESTETİK HALE GETİRİR VE OKUCUYU VE DİNLEYİCİYİ DAHA DERİNDEN ETKİLER
7. Bu metinde hangi bakış açısı tercih edilmiştir? Metinden örneklerle açıklayınız.
  • Cevap:İLAHİ BAKIŞ AÇISI.. METİNDE KAHRAMANLARIN İÇ DÜNYASI DÜŞÜNCELERİ İFADE EDİLİR.
8. Metindeki çatışmaları belirleyerek bunun konu ve temaya katkısını belirtiniz.
  • Cevap:TEMA : AŞK..  AYRILIK VE SEVGİLİ PEŞİNDE KOŞARKEN ÇIKAN ENGELLER TEMEL ÇATIŞMALARDIR. BU DA TEMANIN EN İYİ ŞEKİLDE İFADESİNİ SAĞLAMIŞTIR.
9. Metinden hareketle o dönemin sosyal ve kültürel özellikleri hakkında sözlü olarak bilgi veriniz.
  • Cevap:
  • VEZİRLİK MAKAMININ OLMASI
  • KIZ ALIP VERME
  • KEŞİŞLERİN VARLIĞI VE KEŞİŞİN MÜSLÜMAN BİRİNE KIZ VERMEK İSTEMEMESİ
  • İLLERİN YÖNETİCİSİ OLMASI
  • AŞIKLARIN DESTEKLENMESİ , KAVUŞMALARINA YARDIM ETMEK
  • NİŞAN YAPMA ADETİ 
  • VS.
10. Metnin ana düşüncesinden hareketle hikâyeyi oluşturan olay örgüsünü tespit ederek aşağıdaki şemalara yazınız.

BİZ HAZIRLAYANA KADAR CEVAP VERMEK İSTEYENLER YORUM KISMINDAN YAZABİLİRLER




,10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019, 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 10 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2018 20119 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB,10.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI MEB,10.SNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 20110,SAYFA,MEB yayınları 10.sınıf edebiyat kitabı cevapları,10.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 2018 20110, 10.SINIF EDEBİYAT MEB YAYINLARI CEVAPLARI,10 sınıf edebiyat kitabı cevapları MEB ,MEB yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,10.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları MEB yayınları








...sponsorlu bağlantı...... ...sponsorlu bağlantı......

PAYLAŞ

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları Sayfa 47 "

Back To Top