10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları Sayfa 42

....sponsorlu bağlantı....... ...sponsorlu bağlantı......
....sponsorlu bağlantı..... ...sponsorlu bağlantı......
10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları,
10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI,

10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019

MEB yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları

DEĞERLİ onedebiyat.net TAKİPÇİLERİ
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..
İLK DEFA OKUTULACAK OLAN BU DERSİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.
EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁
10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI
İYİ ÇALIŞMALAR

10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları Sayfa 42 2018-2019


10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı

6. Dede Korkut’un bu hikâyede nasıl bir rolü vardır? Dede Korkut ne zaman ortaya çıkmakta ve neler söylemektedir?
  • Cevap:D
  • EDE KORKUT TOPLUMUN ÖNDE GELEN İSMİDİR.
  • OLAYLAR KARŞISINA AKIL VERİR
  • SÖZÜ DİNLENİR.
  • ARA BULUCULUK YAPAR
7. Metindeki olay örgüsünü gerçekleşme sırasına göre aşağıdaki şemalara yazınız.
  • Cevap:
  • Deli Dumrul adında bir er vardır. Kurumuş bir çayın üzerinde bulunan bir köprünün üzerinden geçenden hatta geçmeyeninden de zorla para almaktadır. 
  • Allah Azrail’i Deli Dumrul’un canını alması için görevlendirir. 
  • Deli Dumrul hayatı için Azrail’e yalvarır. onedebiyat.net. Allah onu kendi canına karşılık can bulması dâhilinde affedeceğini söyler. 
  •  Karısı canını vermeyi kabul eder. Deli Dumrul karısının bu davranışı karşısında karısına dayanamaz ve kendi canını almasını ister. 
  • Allah bu durum karşısında Deli Dumrul’un annesi ve babasının canını alır, karısı ve kendisine de yüz kırk yıl ömür biçer. 
8. Okuduğunuz metnindeki kişilerin özelliklerini belirleyiniz.
  • Cevap:
    .Karakterler
    Deli Dumrul: Kendini beğenmiş ve yiğit olduğunu düşünen bir korkak. Kendi korkaklığını belli etmemek için insanların üzerine düşüyor. Kendini mert olarak göstermeyi sever.
    Deli Dumrul’un annesi ve babası: Yaşamayı ONEDEBİYAT.NEToğullarına seçerler. Ölmekten korkarlar.
    Deli Dumrul’un karısı: Hayatını eşi için feda etmeye hazır fedakâr bir annedir.
    Azrail: Emir kuludur. Ondan ne istenirse onu yapar.
    Allah: Başta kızgınlığıyla Deli Dumrul’u korkutsa da ona iyi bir ders veriyor.Allah saygı görmek ve tanınmak istemektedir
9. Okuduğunuz metnin anlatıcısını ve anlatıcının bakış açısını metinden örnek cümleler göstererek söyleyiniz.
  • Cevap: 
  • İLAHİ BAKIŞ AÇISI KULLANILMIŞTIR.
  • ÇÜNKÜ GEÇEMİŞİ GELECEĞİ VE AZRAİLİ BİLEN ONEDEBİYAT.NET GÖREN BİR ANLATICI VAR.. BU DA İLAHİ BAKIŞ AÇISI OLDUĞUNU KANITLAR
  • örnek: Hak Teâla’ya Deli Dumrul’un sözü hoş geldi. Azrail’e emreyledi: “Deli Dumrul’un babasının anasının
    canını al, o iki helâlliye yüz kırk yıl ömür verdim” dedi. Azrail de babasının anasının derhal canını aldı.
    Deli Dumrul yüz kırk yıl daha eşi ile ömür sürdü.
10. Metnin dil özelliklerine bakıldığında hikâyenin nesir bölümündeki anlatım bir konuşma dili özelliği taşırken karşılıklı konuşmalarda nazım özelliği taşımaktadır. Bu durum metnin dil ve anlatımını nasıl etkilemiştir?
  • Cevap:
  • METNE ŞİİRSELLİK KATAR.
  • GENELLİKLE DUYGULARIN İFADE EDİLMESİ NAZIM ŞEKLİNDEDİR. BU METNİN DİKKAT ÇEKİCİLİĞİNİ VE  İFADE ETKİSİNİ ARTIRIR.
11. Siz olsaydınız bu hikâyeyi nasıl bitirirdiniz? Neden?
  • Cevap: 
  • KİMSEYİ ÖLDÜRMEZDİM.. :)  AMA DİĞER KISIMLAR AYNEN :)
12. Okuduğunuz metnin teması metin türüne nasıl bir katkı sağlamıştır? Açıklayınız.
  • Cevap:
  • TEMASI : Bencilliğin kötülüğü ve fedakârlığın önemi vurgulanmıştır.
  • METNİN TÜRÜNE ETKİSİ İSE METNİN ONEDEBİYAT.NET SONUNDA BENCİL KİŞİLER ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR.
13. Metindeki ana düşünce ile yardımcı düşünceleri belirleyiniz. Belirlediğiniz cümleleri aşağıdaki şemalara yazınız. 
Ana Düşünce: Bencilliğin kötülüğü ve fedakârlığın önemi vurgulanmıştır.
Yardımcı Düşünceler: i
İNSAN SEVDİĞİ İÇİN CANINDAN VAZGEÇEBİLMELİ.
ALLAHIN HOŞ KARŞILAMAYACAĞI  ONEDEBİYAT.NET İŞLER YAPMAMALI.
BÜYÜKLERE SAYGILI OLMALIYIZ.. 
ÖNCE CAN SONRA CANAN :))))
1. Okuduğunuz metinde geçen “Geçeninden otuz üç akçe alırdı, geçmeyeninden döve döve kırk akçe alırdı.” cümlesinde altı çizili kelimeler fiilimsidir. Fiilimsiler; fiil gibi -ma, -me eki ile olumsuzu yapılabilen ancak fiiller gibi çekimlenemeyen kelimelerdir. Okuduğunuz metinde geçen fiilimsilere bu bilgiden hareketle örnekler bulunuz.
  • Cevap:
  • döve döve
  • yiyip içip 
  • otururken
  • gelirken
2. Metindeki fiilimsiler metnin dil ve anlatımına nasıl katkı sağlamıştır? Sözlü olarak ifade ediniz.
  • Cevap: 
  • FİİLİMSİLER 
  • 1- İSİMLEŞEREK YENİ İSİMLER KURAR
  • 2-SIFATLAŞIR VE İSİMLERİ ONEDEBİYAT.NET NİTELER
  • 3-FİİLLERİN NASIL-NE ZAMAN-NE KADAR - NE DERECE YAPILDIĞINI İFADE EDER
3. Aşağıdaki parçada geçen noktalama işaretlerinin kullanım amaçlarını açıklayınız.
Bunu niçin böyle ederdi? Onun için ki: “Benden deli, benden güçlü er var mıdır ki çıksın benimle savaşsın, benim erliğim, bahadırlığım, kahramanlığım, yiğitliğim Rum’a, Şam’a gitsin, ün salsın” der idi.
  • Cevap: 
  • SORU İŞARETİ: SORU ANLAMI TAŞIYAN CÜMLE SONLARINA KONUR
  • İKİ NOKTA: ALINTI CÜMLELERİN ÖNCESİNDE
  • TIRNAK: ALINTI CÜMLESİNİN BAŞINA VE SONUNA
  • VİRGÜL: ORTAK AMAÇLA KULLANILAN ÖGELERİN ARASINA
  • KESME İŞARETİ: ÖZEL İSME ONEDEBİYAT.NET GELEN ÇEKİM EKLERİNİ AYIRMAK İÇİN 
BİZ HAZIRLAYANA KADAR CEVAP VERMEK İSTEYENLER YORUM KISMINDAN YAZABİLİRLER




,10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019, 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 10 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2018 20119 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB,10.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI MEB,10.SNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 20110,SAYFA,MEB yayınları 10.sınıf edebiyat kitabı cevapları,10.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 2018 20110, 10.SINIF EDEBİYAT MEB YAYINLARI CEVAPLARI,10 sınıf edebiyat kitabı cevapları MEB ,MEB yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,10.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları MEB yayınları







...sponsorlu bağlantı...... ...sponsorlu bağlantı......

PAYLAŞ

Facebook Twitter Google+
5 Komentar untuk "10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları Sayfa 42"

Nerde cevaplar

42 acil lazım lütfen sadece dogrumu yanlışmı olduguna bakacam.Acil...

Hemen yayınlıyoruz değerli arkadaşlar

arkadaşlar sadece dakikalar içinde yayınladık hemen :) lütfen sitemizi paylaşalım :)))

Back To Top