10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları Sayfa 70 2018-2019

....sponsorlu bağlantı....... ...sponsorlu bağlantı......
....sponsorlu bağlantı..... ...sponsorlu bağlantı......
10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları,
10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI,

10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019

MEB yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları

DEĞERLİ onedebiyat.net TAKİPÇİLERİ
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..
BU DERSİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.
EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁
10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI
İYİ ÇALIŞMALAR

10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları Sayfa 70 2018-2019


10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 70 Cevabı

1. Metinde geçen “Benzine kan geldi. Gerçi yine başı dönmeye başlamıştı.” cümlelerindeki altı çizili kelime ve kelime grubunun anlamlarını cümlelerin bağlamından hareketle tahmin ediniz. Tahminlerinizi TDK’nin Türkçe Sözlük’ünden kontrol ediniz.
  • Cevap:
  • benzine kan gelmesi: sağlığına kavuşmak-eskisi gibi olmak-onedebiyat psikolojik ve biyolojik olumsuzluklardan uzak olmak
  • Gerçi: her ne kadar, öyle ise de, aslına bakılırsa
2. Okuduğunuz metinden Hatice Hanım’ın kişilik özelliklerini yansıtan cümleleri bulunuz.
  • Cevap:
  • Hatice Hanım, çok genç yaşta dul kalmış zengin bir hanımcağızdı.
  • Başlıca merakı temizlikle namusluluktu.
  • Sakın siz de komşuların onedebiyat hizmetçileriyle, uşaklarıyla konuşmayın.

3. Metne göre Hatice Hanım’ın çalışanlarıyla ilgili beklentisi nedir? Bunun sebebini söyleyiniz.
  • Cevap:
  • TEMİZ OLMALARI 
  • TİTİZ OLMALARI
  • NAMUSLUCA ÇALIŞMALARI VE
  • METİNDE GEÇEN İSTEĞİ"Sakın siz de komşuların hizmetçileriyle, uşaklarıyla konuşmayın."
4. Hatice Hanım, çalışanlarıyla ilgili olumsuzlukları ne zaman fark etmiştir?
  • Cevap:
  • DOKTORUN TEDAVİ İÇİN TERLİK GİYMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMESİ İLE TERLİK GİYEREK ONEDEBİYAT KÖŞKTE GEZMESİ İLE
5. Hatice Hanım, hikâyenin sonunda sorununu nasıl çözmüştür? Siz olsaydınız bu durumda ne yapardınız?
  • Cevap:
  • ESKİ HALİNE DÖNMÜŞTÜR. OLUMSUZLUKLARI GÖRMEZDEN GELEREK GÖNLÜNÜ RAHAT TUTMUŞTUR.
6. Metnin serim, düğüm ve çözüm bölümlerini belirleyiniz.
  • Cevap:
  • SERİM: hatice hanımın çalışanları üzerine titremesi ve onları düzgün birileri olarak onedebiyat bilmesi
  • DÜĞÜM:çalışanların namussuz-hırsız- ahlaksız çıkması 
  • ÇÖZÜM: Hatice Hanım'ın yine eskisi onedebiyat gibi hareket ederek olumsuzlukları görmezden gelmesi, gönlündeki sıkıntıdan kurtulması

7. Okuduğunuz metnin konu ve temasını belirtiniz.
  • Cevap:
  • göz görmeyince gönül katlanır-rahatlar

8. Metindeki zaman ve mekânın özelliklerini aşağıdaki şemalara yazınız.
Zaman:net zaman yok ancak zaman anlamı taşıyan kelimeler var
yıl-yaş-sabah-akşam-onedebiyat-ertesi gün-dokuz senelik
Mekan:
hatice Hanım'ın köşkü
Göztepe'de bir köşk
9. Okuduğunuz metin; yazıldığı dönemin kültürel, sosyal vb. yaşamıyla ilgili hangi gerçeklikleri yansıtmaktadır?
  • Cevap:
  • GENÇ KADINLARIN ZENGİN YAŞLI ERKEKLERLE EVLENDİRİLMESİ
  • BATILI OLMAK İSTEYEN BİREYLERİN VARLIĞI
  • TANZİMAT DÖNEMİNİN ETKİLERİ
  • İNSANLARIN YOZLAŞMALARI-AHLAKİ  ONEDEBİYAT DEĞERLERİNİ KAYBETMELERİ
10. Okuduğunuz hikâyede hangi bakış açısı kullanılmıştır? Seçilen bakış açısı, metnin dil ve anlatımını nasıl etkilemiştir?
  • Cevap:
  • İLAHİ BAKIŞ AÇISI KULLANILMIŞTIR.
  • METİNDE KAHRAMANLARIN RUH HALLERİNİ DÜŞÜNCELERİNİ İFADE ETMEYİ SAĞLAMIŞTIR.
11. Okuduğunuz metnin ana düşüncesini yardımcı düşüncelerden hareketle söyleyiniz.
  • Cevap:
  • ANA DÜŞÜNCE: GÖZ GÖRMEYİNCE GÖNÜL KATLANIR
YARDIMCI DÜŞÜNCELER
*insan olumsuzlukları görünce farkındalığı artar ve göze batar
*olumsuz şartlar insanı yıpratır.
*olumsuz olayları görmezden onedebiyat.net gelmek insanı rahatlatabilir.
BİZ HAZIRLAYANA KADAR CEVAP VERMEK İSTEYENLER YORUM KISMINDAN YAZABİLİRLER



,10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019, 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 10 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2018 20119 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB,10.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI MEB,10.SNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 20110,SAYFA,MEB yayınları 10.sınıf edebiyat kitabı cevapları,10.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 2018 20110, 10.SINIF EDEBİYAT MEB YAYINLARI CEVAPLARI,10 sınıf edebiyat kitabı cevapları MEB ,MEB yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,10.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları MEB yayınları








...sponsorlu bağlantı...... ...sponsorlu bağlantı......

PAYLAŞ

Facebook Twitter Google+
2 Komentar untuk "10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları Sayfa 70 2018-2019"

sizden de değerli takipçimiz.. tek isteğimiz reklam yapın siteyi çok kişiye ulaşalım

Back To Top