ads

10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları,


10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 10.sınıf edebiyat kitabı cevapları, 10. sınıf edebiyat kitabı cevapları, 10.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları, 10. sınıf edebiyat ders kitabı cevapları, edebiyat 10.sınıf cevapları, 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları, 10.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları meb, 10.sınıf edebiyat kitabı cevapları meb, 10.sınıf edebiyat cevapları, 10 sınıf edebiyat ders kitabı cevapları, 10.sınıf edebiyat kitabı cevapları 2018, 10. sınıf türk dili ve edebiyatı ders kitabı cevapları, 10.sınıf edebiyat kitabı

10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019

MEB yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları
DEĞERLİ onedebiyat.net TAKİPÇİLERİ
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..
BU DERSİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.
EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁
10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI
İYİ ÇALIŞMALAR

10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları Sayfa 244 2018-2019
TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA


A) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru kelimeyi/kelimeleri yazınız.

1. Türk edebiyatında Batılı anlamda ilk tiyatro örneği, …Şinasi... tarafından yazılan ...Şair Evlenmesi......... adlı eserdir.
Türk edebiyatında sahnelenen ilk tiyatro eseri, .........….Namık Kemal,  tarafından yazılan ..........Vatan yahut Silistre............. adlı eserdir.

2. Tanzimat Dönemi tiyatrosunda Ahmet Vefik Paşa ve Direktör Ali Bey.......... yaptıkları uyarlamalar ve çeviriler ile tanınmışlardır.

3. Cumhuriyet Dönemi tiyatrosunda Köy ve köylü hayatı, köyden şehre göç, ekonomik hayat, yurt dışına gidenlerin yaşadıkları, kadının toplumdaki yeri.. gibi yeni temalar olarak tiyatro eserlerinde işlenmiştir.

4. Metinsiz, suflörsüz, ezbersiz bir şekilde “palanga” denilen meydanda oynanan …orta oyunu…,geleneksel Türk tiyatrosunun nükte ve cinasa çok önem veren bir türüdür.

5. Geleneksel Türk tiyatrosunun bir türü olan Karagöz; giriş, muhavere, fasıl, bitiş… bölümlerinden oluşur.


B)Aşağıda numaralar ile verilen özellikleri harf ile verilen tip isimleriyle eşleştirerek harflerinumaraların yanındaki yay ayraçların içine yazınız.
1. Okumamış adam tipi-----ç) Karagöz
2. Zengin adam ve mirasyedi tipi----b) Çelebi
3. Kadın tipi-----c) Zenne
4. Pineklemekle ömür geçiren tip----a) Tiryaki
5. Görgü kurallarına uygun davranan, öğrenim görmüş tip---d) Hacivat...





C) Aşağıdaki açık uçlu soruların cevabını ilgili alana yazınız.
7. Meddah hikâyeci, aslında tiyatronun çeşitli kişilerini kişiliğinde toplamış bir aktör; meddahlık da tek kişilik bir tiyatrodur bir bakıma. Meddah, kahvehanelerde hünerini göstereceği zaman dinleyicilerden daha yüksekçe bir sekiye konmuş bir iskemleye oturur; elinde bir baston, omzunda da büyükçe bir mendil tutardı. Mendili, türlü ses ve şive taklitleri yaparken ağzını, burnunu kapamak için bastonu da çeşitli gürültüler çıkarmak için kullanırdı. Hikâyesinin üslubu da taklitli bir anlatıya uygulanmıştı. Meddahın hikâyesine başlarken, dinleyici ve seyircilerden kimsenin alınmaması için “İsim isme, kisb kisbe, semt semte benzer. Geçmiş zaman söylenir; yalan, gerçek dinlenir, vakit geçer” yollu kalıp ifadelerini sıralardı. Metnin sonunda da sürçü lisan ettikse affola biçiminde özür dileyen kalıp ifadelere yer verirdi.

Bu parçada meddah ile verilen bilgilerden yola çıkarak Meddahlık geleneği ile orta oyununun benzer ve farklı yönlerini yazınız.
SORUNUN CEVABI İÇİN TIKLAAA

BİZ HAZIRLAYANA KADAR CEVAP VERMEK İSTEYENLER YORUM KISMINDAN YAZABİLİRLER


,10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019, 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 10 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2018 20119 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB,10.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI MEB,10.SNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 20110,SAYFA,MEB yayınları 10.sınıf edebiyat kitabı cevapları,10.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 2018 20110, 10.SINIF EDEBİYAT MEB YAYINLARI CEVAPLARI,10 sınıf edebiyat kitabı cevapları MEB ,MEB yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,10.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları MEB yayınları

1 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS