ads

ÖĞRETMENİME AŞIĞIM,ÖĞRETMENİME AŞIK MIYIM, ÖĞRETMENİME AŞIK OLDUM, ÖĞRETMENİME AŞIK OLDUM NE YAPMALIYIM, REHBERLİK, 

ÖĞRETMENİME AŞIK MIYIM ?
Değerli 10edebiyat.net takipçilerimiz sizler için rehberlik servisi hizmetlerimiz devam etmektedir. Aklınıza takılabilecek soru ve sorunlara samimi ve profesyonel hizmet vermeye çalışıyoruz. Sizin de herhangi bir sorunuz veya sorununuz varsa iletişim adresimize veya yazının alt bölümdeki yorum kısmına yazınız.
Bugünkü konumuz çoğu öğrencimizin başına gelen bir durum. ‘Acaba öğretmenime aşık mıyım?’  aklınıza takılan bu soruya sizler için cevap verelim. Öncelikle öğretmeninize karşı olan hissinizi tartmalısınız. Sizi bu soruyu sormaya iten durumlar nelerdir? Bunları etraflıca düşünmeli ve ona göre hareket etmelisiniz.
Öğretmeninden hoşlanan öğrencilerde görülen belirtiler
*ders esnasında sürekli bakma. 10edebiyat.net
*Dersinde eğlenceli vakit geçirme.
*dersini diğerler derslere oranla iyi anlama çünkü istekli dinleyecektir.
*öğretmen soru sorduğunda utanıp kızarma.
*sırada ve koridorda öğretmenini takip etme.
*sürekli öğretmen peşinde dolanma
*öğretmenin sosyal kulübünü isteme
*öğretmenin ortamından ayrılmama.

PEKİ BU DAVRANIŞLARI SERGİLEYEN BİR ÖĞRENCİ ÖĞRETMENİNE AŞIK MIDIR ?

Bu durum özellikle ortaokul seviyesinden başlar ve üniversite sıralarına kadar devam eder. En yoğun hislerin olduğu dönem ise lise dönemidir. Çünkü lise yılları ergenlik ve kendi bedenini kabul ve beğendirme dönemidir. Bu yüzden kişiler lise yıllarında öğretmenlerine daha da yoğun hisler besler.
Bu tür belirtiler veya durumlar aşık olmanın çok gerisindedir. Öğretmen öğrenciler için daha olgun daha alımlı ve daha üsttür bu durumda öğrencide hayranlığa yol açar. Yani öğretmen öğrenci için bir rol modeldir. Onun gibi olma isteği. İleride onun mesleğinde olmayı. İleride onun gibi bir eşe sahip olmayı ister öğrenciler. Bu bir nevi hayranlıktır. İşte bu hayranlık duygusu sürekli beslenirse de öğrenci öğretmenine aşık olduğunu zanneder. 10edebiyat.net Bir de öğretmeninden gelen bazı davranış, hareket,söz ve söylemler de bu duyguyu iyice destekleyip öğrencinin yanlış duygulara sürüklenmesine sebep olur.

Bu kısım yazdıklarımız tamamen yaşanmış olaylardan ötürü yazılacaktır. Lütfen bu tür olayları örnek almayınız. Ülkemizde ve dünyada öğrencisi ile evlenen öğretmenler de vardır. Bu gayet normal insani bir durumdur. Çünkü 18 yaşına gelen bir birey hukuken kendi kararlarını verebilir. Eskiden öğrencisi olup da mezun olan öğrencilerin gereken şartları sağlaması halinde bu gayet normaldir. Ancak eğitim esnasında herhangi bir durum ahlaki ve insani değildir.


DİKKATTT:  bizim 10edebiyat.net rehberlik servisi olarak size tek tavsiyemiz. Asla öğretmeninize duygular beslemeyin. Hayranlık ve rol model alma isteğinizi asla aşkla karıştırmayın.Öğretmeninizi bir anne baba abi abla yerine koyarak ondan gerekli bilgileri öğrenin ve saygı çerçevesinde eğitiminizi tamamlayın. Sevgilerle iyi çalışmalar. www.10edebiyat.net



Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS