Acımak Romanı İle İlgili Sınav Soruları

....sponsorlu bağlantı....... ...sponsorlu bağlantı......
....sponsorlu bağlantı..... ...sponsorlu bağlantı......

Acımak Romanı İle İlgili Sınav Soruları

Acımak Romanı İle İlgili Sınav Soruları,Reşat Nuri Güntekin Acımak Romanı İle İlgili Sınav Soruları,Reşat Nuri Güntekin Acımak Romanı İle İlgili Sorular,Kitap Soruları

Acımak (Reşat Nuri Güntekin) Kitap Sınavı Test Soruları ve Cevap Anahtarı

KLASİK SORULAR
1) Reşat Nuri GÜNTEKİN ‘in “Acımak” adlı romanının ana fikri nedir?
Hiç kimseyi araştırıp soruşturmadan, önyargılarımızla hüküm verip mahkum etmemeliyiz.


Hayat ve iş arkadaşları başarı ve başarısızlıkta çok önemli bir faktördür.

2) Romanın ana fikri size bir yol gösterdi mi, açıklayınız?

Ön yargımız son yargımız olmayabilir; bu da bizi pişmanlığa ve mutsuzluğa götürür. Bir konu hakkında tam bilgi sahibi olmadan o konu hakkında fikir beyan etmemeliyiz.
Başarı ve başarısızlıkta çok önemli bir faktör olan hayat ve iş arkadaşlarımızı çok iyi seçmeliyiz.

3) Romanın kahramanı Zehra hangi duygudan yoksundur? Bu duygusu ne zaman değişmiştir?

Acıma ( merhamet ) duygusundan yoksundur.
Bu duygusu babasının günlüğünü okuyuncaya kadar devam etmiştir.

4) Romanın kahramanı Zehra boş vakitlerini nerede ve nasıl geçirirdi?

Kasabanın yanından geçen derenin kenarındaki söğüt ağaçlarının altında kitap okuyarak geçirirdi.

5) Romanın kahramanı Zehra hangi projeyle ilgilenirdi?

“Türbe projesi” yle ilgilenirdi.

6) Romanın kahramanı Zehra’ya babasıyla ilgili bilgi ne şekilde ulaştı?

Telgraf’la ulaştı.
7) Romanın kahramanı Zehra, arkadaşlarına kendisini nasıl tanıtmıştır?

Babasız bir çocuk olarak tanıtmıştır.

8) Romanın kahramanı Mürşit Efendi’yi neyin üzerine yatırmışlardı ve üstü neyle örtülüydü?

İnce bir şiltenin üzerine yatırmışlar ve üzerini eski bir asker battaniyesiyle örtmüşlerdi.

9) Romanın kahramanı Zehra’nın kız kardeşi kaç yaşında neden ölmüştür?

15 yaşında veremden ölmüştür.

10) 
Romanın kahramanı Mürşit Efendi, vefat edince geriye neler bıraktı?

Eski püskü çamaşırlar, yamalı çoraplar, yırtık bir seccade, küflü bir makas, birkaç kitap ve cevizden yapılmış bir kutu.

11) Romanın kahramanı Zehra’nın babasından bu kadar nefret etmesinin sebebi nedir?

Babasının annesini ve kız kardeşini öldürdüğünü sanması.

12) Romanın kahramanı Mürşit Efendi’nin ailesiyle İstanbul’a gitmesinin sebebi nedir?

Meveddet Hanım’ın hasta olması.

13) Romanın kahramanı Mürşit Efendi, Cevdet’ten ne istedi?

Kızı Zehra’yı mektebe vermesini istedi.

14) Romanın kahramanı Mürşit Efendi, Meveddet Hanım’ı nerede gördü?

Fadıl Efendi fenalaştığında onu götürdükleri yerde gördü.

TEST SORULARI
Reşat Nuri Güntekin Acımak Romanı İle İlgili Sınav Soruları,

1) Romanın kahramanı Zehra, İstanbul’a hangi araçla gitti?

A) Tren
B) Otobüs 
C) Uçak 
D) At 
E) Deve

2) Romanın kahramanı Zehra’nın çocukluğu nerede geçti?

A) Beylerbeyi’nde eski bir yalıda
B) Babasının yaşadığı İstanbul’da
C) Eyüp Sultan’ın harap bir mahallesinde
D) Bağlarbaşı’nda bir bağ evinde
E) Boğaziçi’ndeki bir balıkçı kasabasında

3) Romanın kahramanı Zehra’nın gözünde erkeklerin konumu nasıldı?

A) Yakışıklı, karizmatik varlıklar
B) İşe yaramaz pislikler
C) Baştan başa zalim ve katil
D) Çocuk ruhlu bebekler
E) Güçlü ve otoriter kimlikler

4) Romanın kahramanı Zehra hangi müzik aletini çalardı?

A) Gitar 
B) Ut 
C) Keman 
D) Flüt 
E) Kanun
……………………..
...……………………

…………………..

5) Romanın kahramanı Zehra’nın ablası hangi hastalıktan öldü?

A) Verem 
B) Kızamık 
C) Kolera 
D) Sıtma 
E) Tifüs

6) Reşat Nuri GÜNTEKİN ‘in “Acımak” adlı romanının kahramanı Mürşit Efendi ölürken en son neyi kokladı?

A) Eşarp 
B) Mendil 
C) Toka 
D) Atkı 
E) Kurdele

7) Reşat Nuri GÜNTEKİN ‘in “Acımak” adlı romanının kahramanı Mürşit Efendi’yi içkiye alıştıran kimdir?

A) Tahsin Efendi
B) Adnan Bey
C) Vehbi Efendi
D) Nasuhi Bey
E) Fadıl Efendi

8) Romanın kahramanı Zehra, ne iş yapmaktadır?

A) Savcı
B) Doktor
C) Öğretmen
D) Kaymakam
E) Mal müdürü

9) Romanın kahramanı Zehra’nın babasının adı nedir?

A) Tevfik Bey
B) Fadıl Efendi
C) Mürşit Efendi
D) Vehbi Efendi
E) Adnan Bey

10) Romanın kahramanı Mürşit Efendi’nin kaç çocuğu vardır?

A) 2        B) 3       C) 4       D) 5      E) 6

11) Aşağıdakilerden hangisi Romanın kahramanı Mürşit Efendi’nin kızlarından biridir?

A) Feriha 
B) Mualla 
C) Ayşe 
D) Feride 
E) Şefika

12) Romanın kahramanı Mürşit Efendi’nin sandığından hangisi çıkmıştır?

A) Mendil 
B) Çanta 
C) Dergi 
D) Mektup 
E) Günlük

13) Romanın kahramanı Zehra’nın babası nerede vefat etmiştir?

A) İstanbul
B) Ankara
C) Bursa
D) Edirne
E) Adapazarı

14 ) Aşağıdakilerden hangisi romanın kahramanı Mürşit Efendi’nin oynadığı oyunlardandır?

A) Okey 
B) Pişti 
C) Tavla 
D) Domino 
E) Briç
……………………..
...……………………

…………………..

15) Aşağıdakilerden hangisi romanın kahramanı Mürşit Efendi’nin işi nedir?

A) Tahrirat Müdürü
B) Öğretmen
C) Avukat
D) İstasyon şefi
E) Mal müdürü

16) Aşağıdakilerden hangisi romanın kahramanı Meveddet Hanım’ı muayene eden doktorun çalıştığı yerdir?

A) Belediye
B) Üniversite hastanesi
C) Sağlık ocağı
D) Özel klinik
E) Devlet hastanesi

17) Romanın kahramanı Mürşit Efendi aşağıdakilerin hangisinden borç para almıştır?

A) Adnan Bey
B) Vehbi Efendi
C) Nasuhi Bey
D) Abdüssamet Bey
E) Tevfik Bey

18) “Acımak” adlı romanın yazarı kimdir?

A) Nuri GÜNTEKİN
B) A. Mithat Efendi
C) H. Rahmi GÜRPINAR
D) Orhan Kemal
E) Sabahattin Ali

19) Aşağıdakilerden hangisi r
omanın kahramanı Mürşit Efendi’nin mektep arkadaşlarından biridir?

A) Cevdet 
B) Ahmet 
C) Celil 
D) Celal 
E) Cemil

20) Romanın kahramanı Zehra’da acıma duygusunun olmaması neye yol açmıştır?

A) Duyarsızlık
B) Mutluluk
C) Heyecan
D) Pişmanlık
E) Duyarlılık

21) Romanın kahramanı Mürşit Efendi’nin kayınbabasının eşinin adı nedir?

A) Feriha
B) Makbule
C) Meveddet
D) Ruhsar
E) Macide

22) 
Romandaki “Vehbi Efendi, Abdüssamet Bey, Fadıl Efendi, Mürşit Efendi, Tahsin Efendi” adlı kahramanların meslekleri aşağıdakilerden hangisinde sırasıyla doğru olarak verilmiştir?

A) Evkaf Müdürü-Emekli tabur katibi-Mal müdürü-Maarif baş katibi-Tahrirat müdürü
B) Mal müdürü-Evkaf Müdürü-Maarif baş katibi-Emekli tabur katibi-Tahrirat müdürü
C) Emekli tabur katibi-Evkaf Müdürü-Mal müdürü-Tahrirat müdürü-Maarif baş katibi
D) Emekli tabur katibi-Maarif baş katibi-Mal müdürü-Evkaf Müdürü-Tahrirat müdürü
E) Mal müdürü-Tahrirat müdürü-Evkaf Müdürü-Mal müdürü-Maarif baş katibi
23) Romanın kahramanı Zehra’nın anneannesinin adı nedir?

A) Feriha
B) Makbule
C) Meveddet
D) Ruhsar
E) Macide

24) Romanın kahramanı Mürşit Efendi’nin, Abdüssamet Bey’den iş ricasında bulunduğu kişinin adı nedir?

A) Fadıl Efendi
B) Necip Bey
C) Şerif Bey
D) Tevfik Bey
E) Hafız Recep

25) Romanın kahramanı Zehra ve ailesinin bir çok iyiliklerini gördüğü komşusu Mesadet Hanım’ın kardeşinin adı nedir?

A) Fadıl Efendi
B) Necip Bey
C) Şerif Bey
D) Tevfik Bey
E) Hafız Recep

26) Romanın kahramanı Zehra’nın ablası Feriha, Zehra’ dan kaç yaş büyüktür?

A) 1     B) 2     C) 3      D) 4      E) 5

27) 
“Zehra,okulun baş öğretmenidir.Mesleğinin tüm görevlerini,sorumluluklarını yerine getirmektedir fakat geçmişte yaşadığı kötü olaylardan dolayı acıma duygusu nedir bilmeyen, merhametsiz bir öğretmendir. Bu yüzden bütün öğrencilerinin yaptıkları hiç bir yanlışı affetmez, en ufak bir hataya bile büyük tepkiler gösterir,onları cezalandırdı.Zehra,okula geç kalan,maddi durumları kötü olduğu için üstü başı yırtık olan öğrencileri derse almaz, onları diğer öğrencilerden ayırır ve hiçbir şekilde onlara merhamet etmezdi.”

Yukarıdaki özelliklerinden dolayı Zehra’yı eleştiren, onun iyiliğini isteyen Tevfik Hayri Bey’in görevi nedir?

A) Evkaf Müdürü
B) Emekli tabur katibi
C) Mal müdürü
D) Tahrirat müdürü
E) Maarif müdürü

28) Romanın kahramanı Macit Efendi’nin eşi Meveddet Hanım, kimin küçük kızıdır?

A) Fadıl Efendi
B) Necip Bey
C) Şerif Bey
D) Tevfik Bey
E) Hafız Recep

29) Romanın kahramanı Zehra’ya babasının hasta haberini getiren kişi kimdir?

A) Tahsin Efendi
B) Necip Bey
C) Mürşit Bey
D) Mebus Şerif Halil
E) Hafız Recep

30) Romanın kahramanı Mürşit Efendi’nin memurluğa başladığı yer neresidir?

A) Diyarbakır
B) İstanbul
C) Adana
D) Sivas
E) Erzincan

31) Romanın kahramanı Mürşit Efendi nerede vefat etmiştir?

A) Ankara
B) İstanbul
C) Adana
D) Sivas
E) Diyarbakır

32) Romanın kahramanı Zehra, İstanbul’a niçin gitmiştir?

A) Öğretmen olarak tayin edildiği için
B) Gezmek için
C) Babasının hastalığı için
D) Miras meselesi için
E) Babasını özlediği için

CEVAP ANAHTARI:

   1) A     2) A      3) C      4) B      5) A       6) E
   7) A     8) C      9) C     10) A    11) A    12) E
13) A    14) C    15) A    16) A    17) D    18) A
19) A    20) D    21) B    22) C    23) B    24) E
25) B    26) D    27) E    28) A    29) D    30) D
31) B    32) C
Acımak Romanı İle İlgili Sınav Soruları,Reşat Nuri Güntekin Acımak Romanı İle İlgili Sınav Soruları,Reşat Nuri Güntekin Acımak Romanı İle İlgili Sorular, ROMAN SORULARI,
...sponsorlu bağlantı...... ...sponsorlu bağlantı......

PAYLAŞ

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Acımak Romanı İle İlgili Sınav Soruları"

Back To Top