UZUN HİKAYE İLE İLGİLİ SORULAR, SINAV SORULARI MUSTAFA KUTLU

....sponsorlu bağlantı....... ...sponsorlu bağlantı......
....sponsorlu bağlantı..... ...sponsorlu bağlantı......

MUSTAFA KUTLU UZUN HİKAYE İLE İLGİLİ SINAV SORULARI,
UZUN HİKAYE İLE İLGİLİ SORULAR, UZUN HİKAYE İLE İLGİLİ SINAV SORULARI, KİTAP SORULARI, MUSTAFA KUTLU'NUN UZUN HİKAYE KİTABI İLE İLGİLİ SINAV SORULARI TEST,KLASİK



DEĞERLİ TAKİPÇİLERİMİZ SİZLER İÇİN GÜNCEL VE ÖZGÜN YAZILARA DEVAM EDİYORUZ.. BU SAYFAMIZDA ÜNLÜ YAZAR MUSTAFA KUTLU'NUN UZUN HİKAYE ADLI KİTABI İLE İLGİLİ SORULARI PAYLAŞACAĞIZ.. SİTEMİZDE KİTAP SORULARI YER ALMAKTADIR...
İSTEDİĞİNİZ BİR KİTAP SORULARI VAR İSE YORUM KISMINA YAZMANIZ YETERLİ :)
İYİ ÇALIŞMALAR..onedebiyat AİLESİ :)


ADI: …………………………….. SOYADI: ……………………… SINIF: …  NO: ..  



1.       Okuduğunuz ‘Uzun Hikaye’nin yazarı kimdir?

A)      Mustafa Kutlu

B)      İskender Pala

C)      Mustafa Aydoğan

D)      Mehmet Uzun

E)      Refik Halit Karay



2.       Ali’nin gittiği her yere kendinden önce giden lakabı nedir?

A)      İsyankar

B)      Sosyalist

C)      Komünist

D)       Seyyah

E)      Yazar



3.     Aşağıdakilerden hangisi Ali’nin özelliklerinden değildir?

A)   Hep traşlı, kravatlı gezmesi,

B)   Ayakkabılarının pırıl pırıl cilalı, pantolonlarının ütülü olması

C)   Pantolonlarının her zaman siyah renkli olması

D)   Haksızlığa hiçbir zaman tahammül etmemesi

E)    Bulgar muhaciri olması



4.       Ali’nin eşi öldüğünde nerede yaşıyorlardı?

A)      Vagon evde

B)      Hanyeri Kasabasında

C)      Eyüp’te

D)      Gül Bahçe’de

E)      Şadiye’nin evinde



5.       Emin Efendi, Ali’nin hangi davranışının lakabıyla uyuşmadığını ima etmişti?

A)      Haksızlığa tahammül etmemesini

B)      Gözü kara oluşunu

C)      Sürekli yer değiştirmesini

D)      Cuma namazına gitmesini

E)       Yazı yazmasını



6.       Aşağıdakilerden hangisi Ali’nin yaptığı işlerden değildir?

A)      Gardiyanlık

B)      Muhasebe yardımcılığı

C)      Puantörlük

D)      Katiplik

E)      Kitapçıda tezgahtarlık



7.       Ali’nin dedesinin lakabı neydi?

A)      Deli Dumrul

B)      Pelvan Sülüman

C)      İstanbul Beyefendisi

D)      İstasyon Şefi

E)      Tabelacı Osman



8.       Aşağıdakilerden hangisi Ali’nin değer verdiği şeylerden değildir?

A)      Saka kuşu

B)      Küpe çiçeği

C)      Eski daktilosu

D)      Dedesinden kalan hamaylı

E)      Evlilik cüzdanı



9.       Ali paniklediğinde belli etmemek için  ne yapardı?

A)      Uzaklara bakarak orada değilmiş gibi davranırdı.

B)      Başını ellerinin arasına alırdı.

C)      Cebinden tesbihini çıkarır,hızlı hızlı çekerdi.

D)      İçinden veya dışından ıslık çalardı.

E)      Gözlerini kapatıp hayallere dalardı.



10.    Hikayede hangi bakış açısı kullanılmıştır?

A)      Gözlemci bakış açısı

B)      Kahraman bakış açısı

C)      İlahi bakış açısı

D)      Ali’nin bakış açısı

E)      Karma bakış açısı



11.    Kahramanımız babasını ilk defa ne zaman ağlarken görmüş?

A)      İstanbul’dan ayrılırken

B)      Ağabeylerinin sevgilisini dövdüklerinde

C)      Karısın ölümü üzerine

D)      Hapse düştüğünde

E)      Evleri polis tarafından arandığında



12.    Hikayeyi anlatan kahramanın adı nedir?

A)      Ali

B)      Osman

C)      Celal

D)      Emin

E)      Hiçbiri



13.    Ali’nin oğluna davranışı nasıldı?

A)      Bir arkadaş gibi davranırdı

B)      Küçük bir çocuk gibi davranırdı.

C)      Sürekli baskı altında tutardı.

D)      Hiçbir zaman yanından ayırmazdı.

E)      Oğlunun bir dediğini iki etmezdi.



14.      Ali niçin hapse girdi?

A)        Belediye başkanı ile tartışması yüzünden

B)        Evinde çıkan yasaklı yayınlar yüzünden

C)         ‘Particilik’ başlığıyla yazdığı yazı yünden

D)        Hancılara silah çektiği için.

E)        İş yerinin vergisini ödemediği için.



15.“Uzun Hikâye” adlı eserdeki ana kahramanların, hayatlarındaki büyük olumsuzluklara karşı takındıkları tavır nedir?

 A) İsyan etmek

 B) Kabullenmek

 C) Göç etmek

 D) Yazı yazmak

 E) Kargaşa çıkarmak



16. “Uzun Hikâye” adlı eserde, Ali’nin en baskın karakter özelliği nedir?

 A) Zeki olması

 B) Akıllı olması

 C) Çalışkan olması

 D) Haksızlıklara tahammül etmemesi

 E) Açıkgöz ve uyanık olması



17. “Aşağıdakilerden hangisi hikayede geçen aşklardan değildir?

 A) Ali- Münire

 B) Celal- Ayla

 C) Anlatıcı- Feride

 D) Turan- Suna

 E) Osman- Sevim



18. “Uzun Hikaye” adlı eserde, Ali eşi Münire’yi nasıl kaçırmıştır?

 A) Kadın kılığına girmiştir

 B) Sinemada yangın çıkarmıştır

 C) Parkta kaçırmıştır

 D) Baba evinden kaçırmıştır

 E) Manifaturacıdan kaçırmıştır

  

19. “Uzun Hikâye” adlı eserde, Ali’nin eşi Münire’ye ne olmuştur?

 A) Bir başkasıyla kaçmıştır

 B) Babasının evine dönmüştür

 C) Hastalıktan ölmüştür

 D) Kaçırılmıştır

 E) Ali’yi terk etmiştir

  

20. Uzun Hikâye kitabında adı geçmeyen yazar hangisidir?

 A) Çehov

 B) Cronin

 C) Dostoyevski

 D) Gogol

 E) Reşat Nuri Güntekin

  



21. “Uzun Hikâye” adlı eserde, Şadiye’nin oğlu Celal’in hastalığı nedir?

 A) Verem

 B) Kanser

 C) Kas Erimesi

 D) Sara

 E) Felç

  

22. “Uzun Hikâye” adlı eserde, Polis Ali’nin evinde ne arar?

 A) Tabanca

 B) Muzır Neşriyat

 C) Bıçak

 D) Venüs Heykeli

 E) Mücevher Sandığı


 CEVAP ANAHTARI AŞAĞIDA
FARKLI KAYNAKTAN SORULAR İÇİN TIKLAAA



1
A
12
E
22
B
2
B
13
A


3
C
14
C


4
A
15
C


5
D
16
D


6
A
17
E


7
B
18
B


8
E
19
C


9
D
20
D


10
B
21
C


11
C







...sponsorlu bağlantı...... ...sponsorlu bağlantı......

PAYLAŞ

Facebook Twitter Google+
3 Komentar untuk "UZUN HİKAYE İLE İLGİLİ SORULAR, SINAV SORULARI MUSTAFA KUTLU"

sorularınızı kullanmak istiyorum ne yapmam
gerekiyor.

alıp kullanabilirsiniz sıkıntı yok efendim :)

Back To Top