ads

VATAN SEVGİSİ İLE İLGİLİ KOMPOZİSYON, ÖZGÜN YAZILAR, KOMPOZİSYON, VATAN SEVGİSİ KOMPOZİSYON, VATAN SEVGİSİ İLE İLGİLİ SÖZLER, VATAN SEVGİSİ, 

VATANIM DA VATANIM
İnsanın değer verdiği maddi ve manevi unsurların başında vatan, millet, bayrak, gelenek görenekler, atalar kültürü, din mukaddesatları gelir. Bu unsurlarında en başında ise tabi ki diğer unsurların var olmasının ana nedeni olan vatan gelir.
Peki nedir vatan ? İnsanın canını feda ederek kazandığı, üzerinde yaşamak için kanını canını hiçe saydığı, doğduğu veya doyduğu, gelecek için üzerinde hayaller kurduğu topraktır. Vatan kazanmak için uğruna mücadele etmek ve vatan için ölmek gerekir. 10edebiyat.net Vatan üzerinde daim olmak için ise korumak, ilim ve bilim zenginliği getirmek, maddi unsurlarla birlikte manevi unsurlar inşa etmek gerekir. Vatan olabilmesi için yalnız görünür unsurların inşası yetmez. İnsanları ruhen doyuracak unsurlarda inşa etmek lazımdır. Örneğin cami yapmak görünür bir unsurdur ancak cami anlamını ruhen iman etmiş insanlar var olunca anlam kazanır. Ya da bir bilim merkezi kurulsun. Bilime değer vermeyen bir nesil olduğunda bu bilim merkezi taş duvar olmanın ötesinde hiçbir işlevi olmaz.
Bizim vatanımız Anadolu-Türkiye Cumhuriyeti- işte yukarıda işaret edilen tüm unsurlarla kazanılmış ve inşa edilmiştir. Ceddimiz Malazgirt’ten Çanakkale’ye bin yıllık geçmişle bu vatan için can vermiş ve bu vatanı korumak için her şeylerini feda etmişlerdir. 10edebiyat.net Mevlana, Yunus Emre, Aşık Veysel, Neşet Ertaş gibi değerler de vatanımızın ruhi, manevi temellerini atmış toplumun gönlüne bu mukaddes duyguların mayasını çalmışlardır. Bizlere düşen de Cennet’in dünyadaki yansıması bu güzel vatanı ne pahasına olursa olsun korumak, savunmak, ilim ve bilim getirmek, manevi duygularla yücelterek  sonsuz bir vatan eylemek.
Son söz olarak diyelim ki : insanın en değerli varlığı vatanıdır. Vatan mukaddestir. Vatan her şeydir. Vatan anne, baba, geçmiş; evlat, oğul yani gelecektir. Geçmişin ve geleceğin sermayesi bu güzel vatan hepimizin göz bebeğidir. 10edebiyat.net Yegane görevimiz ve ödevimiz de bu vatana sahip çıkmaktır. Vatanını seven, vatanını her şeyhin üstünde tutan nice nesiller yetişmesi dileği ile….

Mustafa ŞAHİN 


Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS