ads

okulumu ve arkadaşlarımı sevmiyorum,okulu sevmiyorum ne yapmalıyım,yeni okulumu sevmiyorum,okuldaki arkadaşlarımı sevmiyorum,okulumu sevmiyorum

 onedebiyat.net'in değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için OKULUMU SEVMİYORUM NE YAPMALIYIM ? üzerine bir paylaşım yazacağız. 


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız


Hazırlayan: Mustafa ŞAHİN


OKULUMU SEVMİYORUM NE YAPMALIYIM ?
Güncel özgün ve sevilen sitemiz 10edebiyat.net in kıymetli ziyaretçileri. Bu yazımızda sizler için eğitim hayatınızın belki de en önemli konusu, sorunu olan ‘okul sevgisini’ ele alacağız. Siz değerli ziyaretçilerimizin de bizleree danışmak istediğini bir soru, sorun veya herhangi bir konu var ise yorum bölümüne ya da mail adresimize yazmanız yeterli olacaktır. Sitemizin 10edebiyat.net rehber öğretmeni birebir ilgilenerek ve kafanıza takılan tüm sorulara cevap vererek sizlerin sorunlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.
Öğrenci başarısını etkileyen en önemli unsurlardan biri kesinlikle okul sevgisidir. Okulunu sevmeyen okulunda mutlu olmayan bir öğrencinin başarılı olmasını beklemek biraz abes olacaktır. Çünkü kişiler sosyal varlıklardır. Sosyal varlık olan insan toplumdan veya bulunduğu mekandan soyutlandığı zaman psikolojisi bozulacaktır. 10edebiyat.net Psikolojisi bozulan birinin de davranışlarının tutumlu olamayacağı, eğitim veya öğreniminin verimli şekilde ilerleyemeyeceği tabii ki aşikardır. Peki okulu sevmemenin nedenleri nelerdir ? okulu sevmeyen bir öğrenci ne yapmalıdır ? Okulu nasıl sevebilirim ? Okulumu sevmiyorum ne yapmalıyım ? gibi sorularla karşılaşan öğrencilerimiz ne yapmalı.
Biz 10edebiyat.net olarak çoğu yazımızı madde madde ele aldık ki
anlaşılır olsun. Bu konuyu da sorulara madde madde cevap vererek anlaşılır hale getirelim.

Okulu sevmemenin nedenleri nelerdir ?
Bu kısımda bazı velilerde sorular sormakta ve bunlara cevap aramakta. Nette en çok sorulan iki soru Kızım okulunu neden sevmiyor ? Oğlum okulunu niçin hiç sevmiyor ?

İşte nedenleri
-okula sonradan gelme
-okulun başarı seviyesinin öğrenci seviyesine uygun olmaması
-okulda arkadaş sayısının az olması
-huzursuzluk veren olayların yaşanmış olması
-sınıfını sevmeme 10edebiyat.net
-okulun mesafesinin uzak olması
-sosyo-ekonomik seviyesinin uyumsuzluğu
-‘öğrenim görmek’ istememe
-öğretmenlerle anlaşamama
-okul kurallarına karşı gelme veya kurallara uymak istememe
-veli zoru ile okul seçimi
Vs.


Peki okulu sevmiyorum bu durumdan nasıl kurtulabilirim, çözüm yolları nelerdir?
-ilk ve en önemlisi okul kurallarına uygun hareket etme
-okulda herhangi bir disiplin suçu işlememe
-öğretmenlerle arasındaki bağı güçlendirme
-derslere düzenli gitme ve başarı seviyesini yükseltme. Başarılı olan öğrencinin okula olan bağının çok güçlü olduğu reel bir durumdur.
-okulda mutlu olacağı arkadaşlar edinme
-okulun sosyal kulüplerinde bizzat görevler alma
-sosyal aktivitelere katılma ( tiyatro, şiir dinletisi, koro, müzik grupları, resim yapma grupları, gezi ve sinema gibi aktiviteler)
-Seçmeli derslerin ilgi alanına göre belirlenmesi
Vs.
Bu maddeleri hazırlarken okulda mutlu olan öğrenciler gözlemlenmiş ve bizzat birebir röportajlar yapılmış ve bu sonuçlara ulaşılmıştır. 10edebiyat.net ailesi olarak tüm öğrencilerimizin okulunda mutlu olmasını diliyoruz.  İyi çalışmalar değerli takipçilerimiz.

TDE Öğretmeni Mustafa ŞAHİN



2 Yorumlar

  1. Lise 1 im okulu seviyorum gitmek istiyorum çok sitres ten dolayı karaciğer imde büyüme ve yaşlanma oluyor ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  2. Dogrusu ben bu çözümlerin hepsini yapıyorum ama hala okuldan nefret etmekteuim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS