ads

 

Sabırla ilgili atasözleri ve vecizeler
Sabırla ilgili atasözleri,Sabırla ilgili vecizeler,

onedebiyat.net değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevepları,konu anlatımı,pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 2020 2021   Sabırla ilgili atasözleri ve vecizeler bir paylaşım yazacağız. 


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

onedebiyat--- on numara   edebiyat

destek olmak için lütfen paylaşınız

Sabır ile ilgili atasözleri ve anlamları

Sabrın sonu selamettir. Türk atasözü

Atasözünün Anlamı :  Bu atasözümüzde anlatılmak istenen başımıza gelen herhangi bir sıkıntılı durumda telaş ile acele davranmayıp sakin bir şekilde çıkış yolları armanın insan için daha uygun olduğudur.

 

ALLAH cc. sabırlı kulunu sever. Türk atasözü

Atasözünün Anlamı :  Bu atasözümüzde müslüman olarak bizlerin sabırlı olması, her konuyu şikayet etmemesi sayesinde Yaratıcımız Allah cc. Hazretlerinin sevgisine mazhar olacağıdır.

 

Az sabırda çok keramet vardır. Türk atasözü

Atasözünün Anlamı :  Bu atasözümüzde gelen sıkıntılara gösterilen sabrın az olması dahi çok faydalar sağlayacaktır denmektedir. Şöyle de anlayabiliriz;  Allah cc.  insana gücünün yetmeyeceğini yüklemez ve verdiği sıkıntılar geçicidir.

 

Sabah ola hayr ola. Türk atasözü

Atasözünün Anlamı :  Atasözümüz başa gelen bir sıkıntıda kullanılır ki, biraz bekleyip, sabredip neler olacağını, Rabbimizin nasıl bir çıkış yolu göstereceğini beklememiz ve anlamamız için zamana ihtiyacımız olduğunu belirtir.

 

Sabır ile koruk helva olur, dut yaprağı atlas. Türk atasözü

Atasözünün Anlamı :  Atasözümüz sabır ile en olmayacak işlerin bile oluverdiğini göreceğimizi anlatır. Gerçekten de sabredip zamanını beklediğimizde başa gelen sıkıntının çorap söküğü gibi bir anda çözüldüğü görülür.

 

Acele giden ecele gider. Türk atasözü

Atasözünün Anlamı :  Bu atasözümüzde acele etmemizi ve sabırla hareket etmemezi tavsiye eden ve çokça kullandığımız atasözlerimizdendir.

 

Tekkeyi bekleyen çorbayı içer. Türk atasözü

Atasözünün Anlamı :  Atasözümüzde sabreden kişinin sonucunda güzel şeyler elde edeceği anlatılmaktadır.

 

Aceleyle yürüyen yolda kalır. Türk atasözü

 

Sabır acı ise de (acıdır) meyvesi tatlıdır. Türk atasözü

 

Sabreden derviş, muradına ermiş. Türk atasözü

 

Sabreyle işine, hayır gelsin başına. Türk atasözü

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS