ads

     9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI 2021 2022

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI, 9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 9. Sınıf Öğün Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,



değerli onedebiyat.net takipçileri.


ONEDEBİYAT.NET'İN  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..


Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI 2021 2022 üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

onedebiyat= on numara - edebiyat

destek olmak için lütfen paylaşınız


KAYNAK: derskonum.com



9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI Sayfa 

.DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI Sayfa 122
.
.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 122 Cevapları Öğün Yayınları

Etkileşimsiz Dinleme

Etkileşimsiz dinlemede cevap vermek söz konusu değildir. Bu şekildeki dinlemede dinleyici, konuşma arasına girip sorular sormaz. Dinleyici, karşısındaki ile herhangi bir şekilde iletişime girmez. Radyo, TV programı dinlemek gibi etkinlikler bu gruba girer.

Not Alarak Dinleme

Amaç, dinlenilenlerin/izlenilenlerin daha kolay anlaşılmasını ve hatırlanmasını sağlamaktır.

Empati Kurarak Dinleme

Empatik dinleme, konuşanla aynı düşüncede olmaksızın dünyayı konuşanın gözüyle görmeye, olaylara onun bakış açısıyla bakmaya, neler hissettiğini anlamaya yönelik bir dinlemedir. Konuşanın duygularını ve düşüncelerini derinlemesine anlamak için yapılan bir dinleme türüdür. Bu dinleme türünde yargılama ve tavsiye etme gibi tutumlardan kaçınmak gerekir.

Yaratıcı Dinleme

Dinleyicinin dinlediklerini yorumlaması ve bunlardan yeni fikirler üretmesini amaçlayan bir dinleme türüdür. Bu dinleme türünde konuşmacının daha rahat ve yaratıcı düşünmesini sağlamak için yönlendirici sorular sorulup yüreklendirici sözler söylenebilir.

Seçici Dinleme

Seçici dinlemede dinlenen şeyin tamamı işitilmesine rağmen dinleme amacına göre dinlenenlerden amaca yönelik olanlar değerlendirmeye alınır. Bu dinleme bir ihtiyacı karşılamak üzere yapılır. Dinleyiciler, dinlediklerinde ihtiyaçlarını karşılayacak olan bölümlere yoğunlaşıp yoğunlaştıkları şeyler üzerinden anlatılanı anlamaya çalışırlar.

Eleştirel Dinleme

Dinleyicilere dinledikleri hakkında soru sorma alışkanlığı kazandırarak konu hakkında düşünmelerini; konuyu olumlu ve olumsuz yanlarıyla, tarafsız bir bakış açısıyla değerlendirmelerini sağlayarak kendi doğrularını buldurmaktır. Sunulan bilginin konuşmacının kişisel duygu ve düşüncelerini mi yansıttığı yoksa bilimsel verilere ve gözlemlere mi dayandığı hızlı bir şekilde analiz edilmelidir. Bunun için dinleyicilerin konuya yönelik olarak aşağıdaki soruları sorma becerisini kazanmış olmaları gerekmektedir.

1. Konuşmacının amacı nedir?
2. Konuşmacı konuyla ilgili yeterli bilgi ve birikime sahip mi?
3. Verilen bilgiler güncel ve geçerli midir?
4. Konu tarafsız bir bakış açısıyla mı ele alınıyor? Eleştiriler doğru mu?
5. Alternatif çözüm önerileri sunuluyor mu?
6. Çözüm önerileri bilimsel mi?

Etkili Dinleme Yöntemleri

İletişim sürecinin en önemli unsurlarından biri de etkili dinlemedir. Dinlemek, öğrenilmesi ve geliştirilmesi gereken bir beceridir. Dinleme etkili bir şekilde yapılmazsa sağlıklı iletişim kurulamaz. Etkili dinleme, iletişimde bulunduğumuz kişiden mesajı tam ve doğru olarak alma etkinliğidir.

Etkili Dinleme Davranışları

1. Dinleme konusunda istekli olma: Anlamak için dinlemek, anlatılan her konunun ilginç ve önemli olabileceğini düşünmek dinlemeye istekli olmayı sağlar.
2. Aktif dinleme: Çeşitli yollarla katılmadır. Gerekli olduğu zaman soru sormak, görüş belirtmek ve sorulan sorulara cevap vermeye çalışmak etkili dinlemenin önemli bir parçasıdır.
3. Sözel olmayan mesajları dikkate alma: Bu tür mesajlar konuların vurgulanması gerektiği konusunda dinleyiciye mesajlar verir. Bu ayrıca konuşanın anlattıklarına konsantre olmasını da sağlar. Bu mesajlar konuşanın ses tonu, vurgusu, el, kol hareketleridir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.
.
.
.

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS