ads

  Kerem Gibi şiiriyle Kaldırımlar şiirini tema, yapı, dil ve anlatım yönlerinden karşılaştırınız


Kerem Gibi şiiriyle Kaldırımlar şiirinin tema, yapı, dil ve anlatım yönlerinden karşılaştırılması, Kerem Gibi Şiiriyle Kaldırımlar Şiiri Karşılaştırılma, 



onedebiyat.net'in değerli öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Her dönem olduğu gibi yeni dönemde de edebiyat haberleri, güncel eğitim haberleri, kitap cevapları,konu anlatımı,pdf ders notları ile sizlerin yanınızdayız..



Bu sayfamızda …Kerem Gibi şiiriyle Kaldırımlar şiirinin tema, yapı, dil ve anlatım yönlerinden karşılaştırılması üzerine bir paylaşım yapacağız.



Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

destek olmak için lütfen LİNK  paylaşınız


doğru konum = derskonum



Kerem Gibi şiiriyle Kaldırımlar şiirinin tema, yapı, dil ve anlatım yönlerinden karşılaştırılması



1-Tema

Kerem Gibi:
Kerem Gibi şiirinin teması "toplumsal çağrı" dır. Bu tema daha önceki şiirlerin temalarından farklıdır.. Bireysel duygu ve düşünceler yerine toplumsallık ön plandadır.
Kerem Gibi adlı şiirde insanlık hâllerinden biri olan ideolojiye bağlılık gibi bir gerçeklik söz konusudur. İdeolojisine bağlı olan şair, şiirinde bunu toplumsal bir çağrıya dönüştürmüştür.

Kaldırımlar Şiirin teması: Yalnızlıktır.





2-Yapı

Kerem Gibi şiirinin yapısı serbest nazımdır. Belirli bir düzeni ve birimi yoktur.

Kaldırımlar Şiirin nazım birimi: dörtlüktür. ve birim sayısı sekizdir.





Dil ve Anlatım


Kerem Gibi şiiri :
Şiir sade, açık, yalın ve akıcı bir dille yazılmıştır. Şiirin lirik bir anlatımı olmakla birlikte bazı dizelerde düşünce ağır basar. Şiirde geniş kitlelere hitap etmek ve onları harekete geçirmek amacıyla söylenen sözler dikkat çeker.
Şiir, serbest nazım tekniğiyle yazıldığı için dizelerde durak da bulunmaz. Durak yapılmak istendiğinde yeni bir dize kurulur.
Klasik şiir anlayışında her dize büyük harfle başlarken Kerem Gibi şiirinde anlam tamamlanıncaya kadar, dize başları küçük harfle başlamaktadır. Şairin serbest nazıma getirdiği en büyük yeniliklerden biri de dizeleri merdiven basamakları biçiminde yazmasıdır.


Kaldırımlar Şiirin dil ve Anlatımı
Bu şiir saf şiir geleneğine uygun yazılmıştır. Şiir sade, yalın bir dille yazılmasına rağmen, imgelerle ve çağrışımlarla yüklü bir anlatımı vardır. Şair, iç dünyasını kaldırımlar, sessizlik ve karanlıkla somutlaştırmıştır.


Kerem Gibi şiiriyle Kaldırımlar şiirinin tema, yapı, dil ve anlatım yönlerinden karşılaştırılması



Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS