ads

  Yazar ve şairlerin “yazı dili”nin oluşmasındaki katkıları nelerdir?


Yazar ve şairlerin yazı dilinin oluşmasındaki katkıları nelerdir, SORU-CEVAP, 



onedebiyat.net '  in    değerli öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.



Her dönem olduğu gibi yeni dönemde de edebiyat haberleri, güncel eğitim haberleri, kitap cevapları,konu anlatımı,pdf ders notları ile sizlerin yanınızdayız..



Bu sayfamızda …"Yazar ve şairlerin “yazı dili”nin oluşmasındaki katkıları nelerdir?" üzerine bir yazı paylaşacağız.



Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

destek olmak için lütfen LİNK  paylaşınız


doğru konum = derskonum




Yazar ve şairlerin “yazı dili”nin oluşmasındaki katkıları nelerdir?

Yazar ve şairler bir toplumun önde gelen isimleri, aydınlarıdır. Bu kişilerin dil bilgisi, dil yeteneği ve dile olan bakışları toplumdan farklıdır. Şairler ve yazarlar yazdıkları ile toplum dilini etkiler ve bu dili yönlendirirler.. Örneğin toplumda daha önce olmayan bir kelimeyi dile kazandırabilirler.. Bu konuya örnek Nurullah Ataç'ın ""günce" kelimesi uygun olur sanırım.  Günlük anlamına gelen bu kelime daha önce hiç kullanılmamıştır. Kelimeyi ilk defa Ataç kullanır ve yazı diline böyle bir katkıda bulunur.. Ki günlük kelimesi de Falih Rıfkı tarafından cumhuriyet döneminde ilk defa kullanılmışır.
 Bunun dışında romanlarda, hikayelerde, şiirlerde kullanılan dil zamanla toplumu etkiler ve toplumun kurallı dili olan yazı diline kullanımlar yerleşir.









Yazar ve şairlerin yazı dilinin oluşmasındaki katkıları nelerdir

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS