ads

    11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,

11-sinif-edebiyat-kitap-cevaplari-gezegen-yayinlari-sayfa-

ONEDEBİYAT.NET ' in değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevepları,konu anlatımı,pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf GEZEGEN YAYINLARI Edebiyat Kitap Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız.  


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

on edebiyaton numara edebiyat

destek olmak için lütfen paylaşınız


11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 158
.
.
.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları Gezegen Yayıncılık

11. (I) Atatürk’ün yapmak istediği reformlar arasında, hiç şüphe yok ki Türk musikisi de vardı. Bu reformun amacı, millî kültür değerlerimizi Batı seviyesine ulaştırmaktı. Atatürk, Türk musikisinin gerçek değer taşıyan eserlerini dinlemeyi severdi. Zaman zaman kendisi de şarkılar, türküler söylerdi.
(II) Bugün de erkenden kalktım, kahvaltımı yaptım. İşe giderken hep aynı yolu kullanmama rağmen hiç farketmediğim ağacın üzerindeki kuşların sesini duydum ve içim neşeyle doldu. Kendi kendime kızdım. Nereye yetişeceğiz sanki neden bu kadar acele ederiz?
(III) Bulunduğu cografyanın iklimi, tabiat şartları, bitki örtüsü, hayvan varlığı dilin muhtevasını belirler. Söz gelişi Araplar “deve” için pek çok kelime kullanırken Moğollar “buz” ve “kar” için yüzlerce kelime oluşturmuşlardır.
(IV) Ee! ne yapalım? Fikir adamıyım, derin derin düşüncelerimden çıkıp da süslenmeye, dış güzelliklerle uğraşmaya ayıracak vaktim mi var benim? Okuyup okuyup da içimi bezeyeyim, kafamı donatayım, yeter bana.
(V) Karşı binalardan iki Özbek, uçağa doğru koşmaya başladı, ikisinin de başında ipek ibrişimlerle çiçek açan badem ve gözyaşı motifli Özbek takkeleri var. Bağdem motifleri, Asya Türk’ünün çekik gözlerine benziyor.
Numaralanmış bu metinlerden hangisi bir makale türünün özelliklerine sahiptir?
A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V

  • CevapC

Ç. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Bilimsel makalelerle edebî makalelerin ortak ve farklı özelliklerini belirleyiniz.

  • Cevap:

2. Aşağıdaki metinde yay ayraç ( ) ile gösterilen yerlere doğru noktalama işaretlerini koyunuz.

  • Cevap:

“Fakat vapur() şuraya() buraya() uğrayıp bir sürü yolcu bıraktıktan sora sıcak memleketlere yaklaşınca kendisini bir durgunluk aldı() Kalanlar bilmediği dilden konuşuyorlardı ve ona İs- tanbul() daki gibi()
()Hasan gel()
()Hasan git() demiyorlardı() ismi değişir gibi olmuştu() Hassen şeklinde gitmişti()
()Taa( )hun ya Hassen() diyorlardı() yanlarına gidiyordu()
()Ruh ya Hassen() derlerse uzaklaşıyordu()
Hayfa() ya çıktılar ve onu bir trene koydular()
Artık ana dili büsbütün işitilmez olmuştu()

.
.



Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS