ads

    11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,

11-sinif-edebiyat-kitap-cevaplari-gezegen-yayinlari-sayfa-

ONEDEBİYAT.NET ' in değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevepları,konu anlatımı,pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf GEZEGEN YAYINLARI Edebiyat Kitap Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız.  


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

on edebiyaton numara edebiyat

destek olmak için lütfen paylaşınız


11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 167
.
.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Hazırlık

1. “Güncel”, “güncel olay”, “günübirlik” ifadeleri ne anlama gelmektedir? Açıklayınız.

  • Cevap:  Güncel demek, günün konusu olan, bugünlerde ya da bugün olan, şimdiki, bugünkü (haber, olay vb.). Günübirlik ise (gezi, konukluk vb. için) bir gün içinde, bütün bir gün boyunca, gece kalmaksızın, sabah gidip akşam dönmek üzere anlamına gelmektedir.

2. “Doğal dilin imkânlarından yararlanmak” ifadesinden ne anladığınızı söyleyiniz.

  • Cevap: Bir şairin, bir benzetmeyle söylemek gerekirse, yapay olarak altın elde etmeye çalışan simyacılar gibi, akla gelmedik yollar denemesi; dilin bütün özelliklerinden kendisi için yararlanmaya çalışmasını ifade eden bir sözdür bu. Birçok dil bilimci, şiir dilinde dilin bütün imkânlarının örgütlendiğini belirtir. Şiir dili, günlük dilde ya da konuşma dilindeki ton, vurgu, ezgi, durak, ulama, uzunluk gibi bürün özelliklerinden, devrik ve eksiltin cümlelerden geniş ölçüde yararlanır.
..
.



Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS