ads

    11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,

11-sinif-edebiyat-kitap-cevaplari-gezegen-yayinlari-sayfa-

ONEDEBİYAT.NET ' in değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevepları,konu anlatımı,pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf GEZEGEN YAYINLARI Edebiyat Kitap Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız.  


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

on edebiyaton numara edebiyat

destek olmak için lütfen paylaşınız


11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 196
.
.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 196 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Hazırlık

1. “Postmodern, fantastik, pastiş, parodi, ironi” terimlerinden hangilerini biliyorsunuz?

  • Cevap:

postmodern: Postmodernizm, modernizmin sonrası ve ötesi anlamında bir tanımlama olarak kullanılmaktadır ve modern düşünceye ve kültüre ait temel kavram ve perspektiflerin sorunsallaştırılmasıyla ve hatta bunların yadsınmasıyla birlikte yürütülmektedir.
fantastik: her dönemin yazınında görülmekle birlikte Fransa’da XVIII. yüzyılın sonlarında, İngiliz korku romanlarının etkisiyle başlayan, düş gücünün alabildiğine çalışarak ortaya koyduğu düş ürünü öğelere bolca yaslanan, bilimkurgu benzeri bir yazınsal tür.
pastiş: Pastiş, bir veya daha fazla sanatçının eserinin stilini veya karakterini taklit eden görsel sanat, edebiyat, tiyatro, müzik veya mimari eseridir. Parodiden farklı olarak, pastiche taklit ettiği işi alay etmek yerine kutlar.
parodi: ciddi bir oyunun bir bölümünü ya da tümünü, aradaki koşutluğu koruyarak alaya alan, biçimini bozmadan ona bambaşka bir içerik vererek, içerikle biçim arasındaki bu karşıtlıktan gülünç ve eleştirel etki yaratan oyun biçimi.
ironi: İroni, söylenenin tam tersinin kastedildiği ifadedir. Söylenen ya da yapılan eylem, ciddi görüntüsü altında, karşıt söylenceyi ya da eylemi, çelişki noktasına çekmeyi hedefler. Mizahtan farklı olarak, ironi daha eleştirel yaklaşır. İroni mimik, jest ve tonlama ile söylemek istenenin altını, dolaylı çizer.

2. “En yakın arkadaşımsın.” ifadesinden ne anlıyorsunuz? Sizce en yakın arkadaş kime denir?

  • Cevap: Şu anlamlara gelebilir bence: “Sen benim en iyi arkadaşımsın, çünkü bir tek senin yanında bu kadar rahat saçmalayabiliyorum, zayıflığımı aczimi sen biliyorsun, gülücüklerimle saklamaya çalıştığım kırgınlıklarımı, gözümün içine baktığında “neyin var” diyerek bir tek sen çözebiliyorsun,  bilirsin ki ben ağlayamam, üzüldüğümde daha çok gülerim, isterim ki kimse anlamasın neler olup bittiğini, ben bile unutayım, içim yanarken espriler yaparım, herkes yer bunu, ben bile, ama sen yemezsin bilirim, sen benim en iyi arkadaşımsın, daha bir sürü, sadece benim bildiğim ve sayamayacağım sebeplerden ötürü..”
.

.
.



Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS