ads

     9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI 2021 2022

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI, 9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 9. Sınıf Öğün Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,



değerli onedebiyat.net takipçileri.


ONEDEBİYAT.NET'İN  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..


Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI 2021 2022 üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

onedebiyat= on numara - edebiyat

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

KAYNAK: derskonum.com


9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI Sayfa 

.DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları Öğün Yayınları

Metne Hazırlık

1. İnkılap tarihi dersinden elde edeceğiniz bilgiler doğrultusunda Kurtuluş Savaşı başlamadan önce Anadolu halkının düşman işgaline karşı takındığı tavrı belirleyiniz. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap:  Batı Anadolu’daki şehir ve kasabalardan başlamak üzere, ülkenin hemen her tarafında işgali protesto eden mitingler düzenlenmiş ve yurdun dört bir yanından vilayet, köy ve kasabalardan ilgili makamlara işgali protesto eden telgraflar çekilmiştir. Böylece tüm yurtta telgraflar aracılığıyla başlayan bir toplumsal hareketlenme ortaya çıkmıştır

2. “Kurtuluş ümidi altı asırlık yaşama geleneğinin karşısında idi. Hiçbir milletin tarihi bu kadar trajik bir gelişme göstermemiştir.” Küçük Ağa romanının ön sözünden alınan bu parçada bahsedilen trajedi, size neyi ifade etmektedir? Belirtiniz.

  • Cevap: Yani halk ya yeni bir yönetim biçimini ve bağımsızlığını kabul edece bu uğurda savaşacak ya da geçmişine bağlı kalarak padişahı ne derse onu kabul edecekti anlayışını yansıtmaktadır.

3. Sizce insanların savunduğu düşünceler, içinde bulundukları şartlara ve zamana göre değişim gösterir mi? Açıklayınız.

  • Cevap: Çok az da olsa göstermekle beraber temelde değişmez. Çünkü insanların karakteri yere zamana veya olaya göre değişmemeli. Her zaman kararlılık ve ahlak çerçevesinde doğru bir şekilde devam etmelidir.
.
.
.

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS