ads

     9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI 2021 2022

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI, 9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 9. Sınıf Öğün Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,



değerli onedebiyat.net takipçileri.


ONEDEBİYAT.NET'İN  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..


Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI 2021 2022 üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

onedebiyat= on numara - edebiyat

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

KAYNAK: derskonum.com


9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI Sayfa 

.DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları Öğün Yayınları

Metne Hazırlık

1. Köy hayatı ile kent hayatını karşılaştırdığınızda ne gibi farklılıklar görüyorsunuz? Açıklayınız.

  • Cevap:  Köyde yaşamak şehir hayatına göre daha doğaldır. Bol bol temiz havanın hâkim olduğu, şehrin hem çevre hem de hava kirliliğinden oldukça uzaktır. Şehirde yaşarken oldukça gürültülü, kirli ve kalabalık ortamlara maruz kalırsınız. Ama köy hayatında ise böyle bir şey pek söz konusu olmaz. Köyler daha sakindir, şehir hayatına göre daha az insan yaşamaktadır. Şehir hayatında yaşayan insanlar için istedikleri her şeye çok zaman almadan ulaşmaları mümkündür.  Hatta birçok şey ayağınızın altındadır diyebileceğimiz kadar yakında bulunmakta olduğu için bir şey almak için uzun süre beklemek zorunda kalmazsınız. Köy hayatında ise bu durum daha zordur. Çünkü köyler, yerleşim yeri olarak şehir merkezine ya da ilçe merkezlerine her zaman uzakta konumlandırılmışladır.

2. Aile hayatındaki yozlaşma, toplumun genelindeki yozlaşmayı temsil eder mi? Tartışınız.

3. “Doğru bildiğinden şaşmayan” insanların karakter özellikleri nasıldır? Çevrenizde böyle insanların olup olmadığını belirtiniz.

  • Cevap: Onlar cesur, dürüst, iyiliksever, lider karakterli, meraklı, bilgili kişilerdir.

4. Aşırı hırslı insanların etraflarındaki insanlara da zararı dokunur mu? Açıklayınız.

  • Cevap: Dokunur. Çünkü istediklerini elde etmek için her şeyi yaparlar. Bu tip insanlarda en önemli şey hırslarından doğan ihtiyaçların giderilmesidir. Bunun için de hiç bir etik değere bağlı kalmadan yaşarlar. Bu da çevrelerine zarar vermelerine neden olur.
.
.
.

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS