ads

     9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI 2021 2022

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI, 9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 9. Sınıf Öğün Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,



değerli onedebiyat.net takipçileri.


ONEDEBİYAT.NET'İN  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..


Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI 2021 2022 üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

onedebiyat= on numara - edebiyat

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

KAYNAK: derskonum.com


9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI Sayfa 

.DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 149 Cevapları Öğün Yayınları

A. Sözlü İletişim Tür ve Tekniklerini Tanıma Hazırlıklı Konuşma

Bir konuda bilgi vermek, kamuoyu oluşturmak, deneyimleri paylaşmak amacıyla konusu, yeri, zamanı önceden belirlenen ve dinleyici huzurunda yapılan konuşmalardır. Konusu ne olursa olsun dinleyicilere hitaben yapılacak konuşmalarda başarılı olabilmek için birtakım kurallara uymak gerekir.
Konuşma sırasında “hım, eee, mmm” gibi sesleri veya “işte, hani, yani, şey, mesela” vb. kelimeleri gereksiz yere ve dinleyiciyi rahatsız edecek şekilde kullanmaktan kaçınınız. Ayrıca konuşmanızda beden dilini doğru ve etkili bir biçimde kullanmaya, konuşmanızı etkili bir biçimde sonlandırmaya özen gösteriniz.


Hazırlıklı bir konuşmada hazırlık, planlama ve sunum aşamaları bulunur.

1. Hazırlık

a. Konuyu seçme: Konuşmacı dinleyicilerin ilgi alanlarını belirledikten sonra onların ilgisini çeken konuları seçmelidir.
b. Amaç belirleme: Konuşmacı konuşmasını hazırlamadan önce amacını belirlemelidir.
c. Hedef kitleyi belirleme: Konuşmacının hedef kitlesi dinleyicidir. Bu nedenle konuşmacı; hedef kitlenin ilgi alanına, dünya görüşlerine, kültür düzeyine göre konuşma planını düzenlemelidir.
ç. Konuşma konusu ile ilgili gözlem, inceleme ya da araştırma yapma: Seçilen konuyla ilgili bilgiler çeşitli kaynaklar taranıp derlenmelidir.

2. Planlama

a. Konuşmanın temel bölümlerini belirleme: Konuşma başlangıç, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşur. Başlangıç bölümünde etkili ifadeler kullanılır. Gelişme bölümünde, başlangıç bölümünde ortaya konan konu geliştirilir ve açıklanır. Bilgiler örnekle somut hâle getirilir. Sonuç bölümünde konuşmanın amacı anlatılır. Konuşmanın etkisinin sürekliliği bu bölümle sağlanır.
b. Her bölümde vurgulanacak hususları belirleme: Konuşmanın temel bölümleri belirlendikten sonra konu ve amaca göre dinleyici üzerinde bırakılmak istenen etki göz önüne alınarak verilmek istenenler belirlenir.
c. Konuşma içeriğini süreye göre düzenleme: Konuşma kısa hikâye, anı, fıkra, deyim, atasözü, alıntı gibi unsurlarla zenginleştirilir. Konuşma için belirlenen zamana göre hazırlanan metin ayarlanır. Süre ne çok kısa ne de çok uzun olmalıdır.
ç. Konuşma metnini ve notlarını hazırlama: Konuyla ilgili bilgiler kartlara yazılır. Kartlar önem sırasına göre sıralanır. Konuşma başlıkları örnekler, olaylar, benzetmeler ile zenginleştirilerek konuşma metni oluşturulur.
d. Konuşmada kullanılacak görsel ve işitsel araçları hazırlama: Konuşmada kullanılacak bilgisayar, sunum cihazı gibi araçlar temin edilir. Cihazlar konuşma yapmadan önce provalarda kontrol edilir.
e. Konuşma provası yapma: Konuşma metni üzerinde prova yapılır. Provada vurgu, ses ve tonlama çalışmaları yapılır. Ses tonu amaca, ortama, içeriğe ve hedef kitleye uygun olarak ayarlanır.

.
.
.
.

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS