ads

Hz. Muhammet’in edebiyatımızda konu olarak önemli bir yer teşkil etmesinin nedeni nedir,

Hz. Muhammet’in (S.A.V.) edebiyatımızda konu olarak önemli bir yer teşkil etmesinin nedeni nedir ?

Değerli onedebiyat.net'in takipçileri bugün bir sorunun daha cevabını vermek için bir yazı yazıyoruz. Bu soru 10.sınıf edebiyat kitabında yer almaktadır. Bizler de hem kitabımızdaki bu soruya cevap vermek hem de merak edenlerin kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak adına yazımızı yazdık..

Edebiyat fonetik sanat dalları arasında sınıflandırılır. Yani bir güzel sanat etkinliğidir ve sanatın temelinde de sanatçının duygu düşünce hayalleri yer alır. Bu hasletler bir nesne aracılığıyla şekillendirilerek topluma sunulur.
Bir edebiyat sanatçısı da bu hasletlerden hareketle sanatını-edebi ürünü oluşturacaktır. Eğer sanatçı neye değer veriyor ise neyi hayal ediyor ve neyi düşünüyor ise sanat eseri de onu yansıtır. İşte bu noktada sorumuz yanıt bulmaktadır. Toplumda değer verilen dini-milli-tarihi, kişi-olay-durum-nesne vs. unsurlar üzerine sürekli yazılar yazılmış şiirler söylenmiştir. Hz. Muhammed. (S:A:V) dini açıdan en kutsalımız ve en değerlimiz. Bu güzide şahıs kainatın efendisi edebiyatta ilk dönem hariç her dönem yazılmış ve söylenmiştir.

Hz. Muhammet’in (S.A.V.) edebiyatımızda konu olarak önemli bir yer teşkil etmesinin nedeni nedir ? sorusuna kısa net öz bir cevap
*Toplum açısından değer verilmesi
*Dinin edebiyatı etkilemesi
*Dini lider olması
*Ahlaki davranışları ile örnek teşkil etmesi
*O'nun güzel ahlakını ve yaşamını topluma aktarmak-öğretmek
*Toplumun dini duygularına seslenmek
*Sanatçının peygamber sevgisini dile getirme arzusu




Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS