ads

10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİNE NASIL ÇALIŞMALIYIM, 10.SINIF EDEBİYAT DERSİNE NASIL ÇALIŞMALIYIM, EDEBİYAT DERSLERİNE NASIL ÇALIŞILIR, ÖZGÜN YAZILAR, HAZIRLANILIR,TEKRAR EDİLİR


10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİNE NASIL ÇALIŞMALIYIM ?

Değerli ziyaretçilerimiz öncelikle bu dersin 2017-2018 yılından itibaren ilk kez okutulacağını hatırlatmak isterim.. 2016-2017 yılında 9.sınıfta ilk okutuldu 2017-2018 9. Ve 10. Sınıflar bir sonraki dönemler için 11. Ve 12. Sınıflar da katılarak kademeli şekilde bu ders öğretim programına eklenmiş. Daha doğrusu dil anlatım ile Türk edebiyatı birleştirilmiştir..

Peki bu derse nasıl çalışmalısınız ?
Nasıl bir yöntem izlersek hem öğretmenin gözüne girer hem de yazılılardan yüksek not alırız ?
Nasıl çalışırsanız puanınız yüksek gelir ortalamanız yükselir ?

Bu sorulara sizler için kolaylık olması açısından madde madde cevap vereceğim.

1- İlk ve en önemli maddemiz dersi, derste dinleyecek öğretmenin anlattığı izlettiği bütün verileri not almalısınız .

2- Derste aklınıza takılan anlamadığınız veya net bir şekilde zihninize kayıt edemediğiniz noktalar varsa muhakkak hemen öğretmene sormalısınız

3- Ders içerisinde kullanılan materyalleri iyi öğrenmeli mümkünse bu materyallerden temin etmelisiniz. Ör: Ders slaytları,notları,dokümanları ( sitemizde var) , videolar ( yüklenecek) test kitapları, konu anlatım kitapları vs.

4-Okul çıkışı dinlenmenizi, eğlencenizi yaptıktan sonra ( kendinize zaman ayırmanız çok önemli) kesinlikle kaliteli bir tekrar yapmalısınız.

5- Tekrar yaptıktan sonra konuyu anladığınızı hissettiğinizde çalışma kağıtları çözmek BU ÇOK FAYDALI ( sitemizde sadece bizde olan çalışma kağıtları var).

6- Tekrar-çalışma kağıtları yapıldıktan sonra sınava yönelik YGS-LYS-KPSS test kitaplarından konu ile ilgili en az 20-30 soru çözümü yapmalısınız..

7- Son olarak bir sonraki hafta işlenecek konuyu en az bir kere okuyup derse hazırlıklı gitmelisiniz…

VEEEEEEE TABİKİ SİTEMİZİ www.10edebiyat.net i takip etmeli arkadaşlarınıza tavsiye etmeli, paylaşımları beğenmeli ve yazılar altına yorum yapmalısınız…. 10.sınıf türk dili ve edebiyatının tek kaynak sitesiyiz J


ŞU AN 100 ALMAMAK İÇİN BİR NEDEN KALMADI J))) J J J


1 Yorumlar

  1. süpersiniz çok yararlı bir site çok teşekkürler. uzaktan eğitimde sizin sayenizde yüksek not alacağım inşallah

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS