ads

10.SINIFTA NASIL BAŞARILI OLUNUR, 10.SINIFTA TEŞEKKÜR ALMAK İÇİN NE YAPMALI, 10.SINIFTA NASIL BAŞARILI OLURUM, 10.SINIFTA NASIL ÇALIŞILIR, REHBERLİK, 

10.SINIFTA NASIL TEŞEKKÜR ALABİLİRİM ?
Değerli takipçilerimiz sizinle bugün en çok istediğiniz ve başarılı olmak için çaba gösterdiğinizde ödül olarak almak istediğiniz teşekkür nasıl alabilirim konusunu konuşmak, anlatmak, yazmak istedik..
Bu yazıda10edebiyat.net teşekkür almak için gerekli olan şeyleri önce madde madde yazacağız sonra bunu 10.sınıf düzeyinde tekrar maddelendireceğiz.

TEŞEKKÜR ALMAK İÇİN NE YAPMALIYIM ?
*Derste genel uyarılmışlık halinizi yüksek tutmalısınız.. yani derse istekli girmeli ve ders boyunca dikkatinizi öğretmeninize vermelisiniz.
*Sizi dersten uzaklaştıran düşünceleri birer birer zihninizden silmeli, sizi meşgul edecek tüm beden ve zihin hareketlerinden uzak durmalısınız..
*Derste kullanılan kaynakları,dokümanları (slayt –sunum-akıllı defter-test kitabı vs.) takip etmeli mümkünse bunları edinmelisiniz. Tüm derslerin slaytları ve dokümanlara  derskonum.com sitesinden ulaşabilirsiniz.
*Ders için önceden en az bir kere hazırlık yapmalı konunun ne olduğunu takip ederek en azından konuyu bir kez okumalı ve çalışma kağıdı çözmelisiniz. ( Çalışma kağıtlarının tamamı www.10edebiyat.net sitemizde mevcuttur.
*Okul bittikten sonra dinlenmeli sonra o gün gördüğünüz dersleri tekrar etmelisiniz.. bu olmadan teşekkür olmaz.. Tekrar ederken konu ile alakalı testler-doğru yanlış soruları ve boşluk doldurma soruları çözmelisiniz
* Tekrardan sonra eğer anlamadığınızı hissettiğiniz bir nokta varsa onu küçük not defterinize kayıt etmelisiniz. İlk fırsatta bu anlamadığınız yeri önce arkadaşlarınıza sonra öğretmenlerinize sormalısınız..
*Konuyu tamamen anladığınızı hissettiğinizde bir sonraki konuyu en az bir kere okuyup ön fikir edinerek derse gitmelisiniz..

PEKİ 10.SINIFTA TEŞEKKÜR ALMAK İÇİN NELER YAPMALIYIM ?
Bu başlığı da size kolaylık olması açısından madde madde yazacağız.
·         En başta bir ders programı ve ders çalışma ortamı hazırlamalısınız.
·         Eğer kendinize ait odanız varsa odanızı düzenleyin ve sürekli göreceğiniz yere ders çalışma planınızı yapıştırın.
·         Bu planın altına derslerinizi de yazın. Bu ayrı bir kağıtta olsun
·         En önemlisi derslerin haftalık ders saatlerini derslerin karşısına bu kağıda yazınız.
·         Ders saati yüksek olandan düşük olana doğru sıralayınız
·         Genel olarak şu derslerin çok büyük bir payı var . Türk Dili ve Edebiyatı , Matematik , İngilizce ….
·         Bu dersleri yüksek not alarak geçmelisiniz. Bunlar karneye en çok etki eden derslerdir.
·         9.sınıftan kendinizi eksik hissettiğiniz 10edebiyat.net ders-konu ne varsa bunları tespit edip bu derslerin-konuların üzerine daha fazla düşmelisiniz.
·         11.Sınıfta gitmek istediğiniz bölümde okutulacak dersleri daha özenli dinlemeli daha öz verili şekilde bu derslere çalışmalısınız.. ( Bu hem 10.sınıf hem 11.sınıf için çok faydalı olacak)
·         Dersi dikkatlice dinle
·         Arkadaşlarınla görüş alışverişi yap
·         Anlamadığın yeri öğretmenine sor
·         Eve gelince önem sıralaması yaptığın dersler başta olmak üzere dersleri tekrar ediniz.
·         Derslerle ve konularla alakalı çalışma kağıtları çöz .. Sitemizde 10edebiyat.net mevcuttur..
·         Bir sonraki konuyu öğren ve konuya ön hazırlık yap
Bu kurallar sizi başarıya ulaştıracak ve teşekkürünüz sene sonuna hazır olacaktır..
İyi çalışmalar






Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS