ads

REHBERLİK
SINIFIMI SEVMİYORUM NE YAPMALIYIM, SINIFIMI HİÇ SEVMİYORUM NE YAPMALIYIM , REHBERLİK, SINIFIMI SEVMİYORUM, 

Sınıfı sevmiyorum ne yapmalıyım ?
Merhabalar değerli ziyaretçilerimiz. Rehberlik köşemize hoş geldiniz. Bugün sizler için farklı bir konuyu ele alacağız.10edebiyat.net rehberlik servisi olarak sizler için önemli bir soruya cevap vereceğiz.  İşte cevap vereceğimiz sorumuz:

Sınıfı sevmiyorum ne yapmalıyım ?
Bu durum hepimizin az çok başından geçen bir olay. Çoğumuz sınıfı sevsek de bazen sınıfla anlaşamayız ve sınıfımızda kendimizi yalnız hissederiz. Bu yalnızlık da bizi bunalıma sürükler sonunda ise sınıfla olan duygusal bağlarımızın kopmasına sebep olur. Böylece sınıfta yalnızlaşır ve sınıfı sevmez hale geliriz. Bu sevgisizlik bazen nefret düzeyine bile ulaşır. 10edebiyat.net Hatta bunun sonucunda bazı öğrenciler sınıf bile değiştirir. En son nokta olarak ise gittiği sınıfta mutlu olamayan öğrencilerden bir kısmının okul değiştirdiğine bile şahit olmuşuzdur.

Sınıfı sevmemenin nedenleri:
*sınıfa sonradan gelme
*sınıfta gruplaşma olması
*sınıfta sevmediğiniz birinin popüler olması
*sınıfta eski sevgilinizin olması 10edebiyat.net
*sınıfta istediğiniz bir sırada oturamama
*sınıfta derse giren öğretmenlerle anlaşamama
*sınıfın mekânsal özellikleri ( küçük, karanlık, kuytu,soğuk,aşırı güneş)

Peki bu durumdan nasıl kurtulacağız ? sınıfı sevmemenin çözümü nasıl olacak ? Sınıfı sevmiyorum bunu nasıl düzeltebiliriz ?
bu sorulara cevabımızı madde madde verelim ve siz ne yapmanız gerektiğine ona göre karar verirsiniz.
*öncelikle sınıfı sevmenizi engelleyen şeyi, sorunu doğruca tespit etmelisiniz.
*tespit ettiğiniz sorunları bir bir yazın. Sıralamanın başına en basit , küçük, hemen düzeltilebilecek sorunları yazın.
*basit düzeyden başlayarak sorunları ortadan kaldırmaya çalışın.
*ortadan kalkan her bir sorundan sonra kendinizi şımartacak şeyler yapın.
*bütün sorunları kaldırdıktan sonra elde ettiğiniz başarı-durum-psikolojiyi korumak için sizi olumsuz etkileyecek şeylerden uzak durun.

****bu kısım önemli**** eğer hiçbir şekilde çözüm üretemiyor ve iyiden iyiye kendinizi yalnız ve bunalımda hissediyorsanız size birkaç önerimiz var.
1-sınıfta en iyi anlaştığınız kişi ile bağınızı kuvvetlendirin . not alış verişi , hediyeleşme vs.
2-sizin moralinizi bozan kişi ve gruplara karşı sevgi ve saygı çerçevesinde cevap vererek arkadaşınızla birlikte iyi planlar yaparak eylenin.
3-eğer size karşı üstünüze gelen bir grup varsa siz de karşı grup üyeleri ile iyi anlaşarak kendinizi rahatlatınız. 10edebiyat.net Bu çok iyi bir durum değil ama mecburi bir rol olacak.
4-sınıfta tamamen yalnız iseniz sizi istemiyor,çekemiyor veya çalışkan olmanızdan dolayı kıskanıyorlar ise bu biraz zor bir durum. Bu noktada okul rehberlik servisine gitmeli ve olup bitenleri doğruca anlatarak yardım istemelisiniz.



Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS