ads

10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları,
10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 10.sınıf edebiyat kitabı cevapları, 10. sınıf edebiyat kitabı cevapları, 10.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları, 10. sınıf edebiyat ders kitabı cevapları, edebiyat 10.sınıf cevapları, 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları, 10.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları meb, 10.sınıf edebiyat kitabı cevapları meb, 10.sınıf edebiyat cevapları, 10 sınıf edebiyat ders kitabı cevapları, 10.sınıf edebiyat kitabı cevapları 2018, 10. sınıf türk dili ve edebiyatı ders kitabı cevapları, 10.sınıf edebiyat kitabı

10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019

MEB yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları
DEĞERLİ onedebiyat.net TAKİPÇİLERİ
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..
BU DERSİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.
EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁
10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI
İYİ ÇALIŞMALAR

10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Meb Yayınları Sayfa 198 2018-2019
5. METİN
Hazırlık
1. İnsanın, ideallerine kavuşmak için neler yapabileceği ile ilgili görüşlerinizi paylaşınız.

İnsan hayalleri ve idealleri olmadan yaşayamaz. İdealleri olmayan insanların yaşama sevinci ve amacı yoktur. İdealleri olanlar ise hedeflerine ulaşmak için ellerinden geleni yaparlar. Mücadele ederler ve ideallerine ulaşırlar. Aslında ideallere kavuşmak güzeldir. Fakat idealler elde edilemese bile onun için verilen mücadele bile mukaddestir. Hedefimizdeki ideallere kavuşmak için;

  • Sosyal çevremizi genişletmeliyiz. Kalp kırmayacak şekilde insanlarla iyi geçinmeliyiz. Çünkü çevremizdeki insanlar bize yardımcı ve destektir.
  • İki günümüzün eşit olmamasına dikkat etmeliyiz. İdealimize ulaşmak için attığımız adım yanlışsa ondan dönmesini bilmeliyiz.
  • Yanlışlarımızdan ders alarak doğruyu bularak doğru adımlarla hedefimize ilerlemeliyiz.
  • İdeallerimize ulaşmadan rakibimiz diğer insanlar değil kendimiz olmalıyız.
  • Her gün birkaç dakika hedefinizi, idealinizi düşünün. Başladığınız günden onun için ne yapabileceğinizin planını yapın.
  • Kitap okuyarak, dergi karıştırarak ideallerinizdeki seviyeyi, hedeflerinizdeki şeyi yakalamak için kültürlenin.
  • İdeallerinize ulaşacağınız yolda insanları kırarak ilerlemeyin. Her zaman insanları her şeyden ileride tutmaya özen gösterin. İdeale bir şekilde ulaşılır fakat insan kalbi kırılınca bir daha zor eski haline gelir.
  • Toplumsal ve ahlaki kurallara dikkat ederek hareket edilmelidir. Kuralsız kazanılan oyun kazanılmış sayılmaz. Toplumun, adetleri gelenekleri görenekleri hiçe sayılarak hedefe ulaşılmaz. Ahlaki ve dini kurallar ise temeldir ve asla vazgeçilemez unsurlardır. dersane tv

2. Millî konuların edebî eserlerde işlenmesi sizce o eserin değerini arttırır mı? Düşüncelerinizi nedenleriyle paylaşınız.

Türk milletinin belli başlı bazı özellikleri vardır. Cesur olmak, kahramanlık, vatanseverlik, sadaka, vefa, fedakarlık, milliyetçilik, millet sevgisi, vatan sevgisi bu özellikler arasında yer almaktadır. Edebiyatımızda ise bu konular Milli konular olarak edebi eserlerde yer almıştır. Servet-i Fünun toplulukları toplumsal olaylara karşı biraz sorumsuz ve ilgisiz davranmışlardır. Hayat ve yaşama yönelen biraz daha rahat ve rehavet duygularının olduğun bir anlayış benimsemişlerdir. Mili Edebiyat Dönemi eserlerinde ise daha çok milli konular ele alınmıştır. Memleketin sorunlarla boğuştuğu dönemlerde vatanın sorunlarından bahsetmemek doğru olmazdı. Bundan dolayı Milli Edebiyatçılar milli konulara ağırlık vermiştir. Milli Edebiyatçılar aşk maceralarını sosyal içerik olarak eserlerine konu etmişlerdir. İnsanın konu edildiği eserlerde insani özellikleri tamamen yok edilmesi doğru olmazdı.

Milli Edebiyatçıların milli konular olarak o dönemde eserlerine konu ettiği konulara şimdilerde de ihtiyacımız olmaktadır. Ülkemizin milli birlik ve beraberliğini korumak için vatanseverliğe, ülkemizin kalkınması için cesarete ihtiyacımız vardır. Bu ve daha birçok mili konuların eselerde yer alması okudukça eserin ne kadar büyük kıymet olduğunu, günümüze de ışık tuttuğunu gördükçe hissederiz. Bu hissiyatla bakılan eserin değeri mutlaka artacaktır. Milli mücadele, Batılılaşmadan bahseden kitabı okuduğunuzda sosyal çevresini arkanızda bırakıp ana fikri aldığınızda, eserin yansımasını hayatınızda göreceksiniz. Bir eseri ölümsüz kılan onun her zamana hitap edebilmesidir. Eserin ölümsüz olması ise değerinin ne kadar yüksek olduğunun göstergesidir. Bu günümüze hatta yarınımıza ışık tutacak konulardan bahseden eserler değerlidir. Okudukça değerini hissederiz.
kaynak:dersane tv
…...
BİZ HAZIRLAYANA KADAR CEVAP VERMEK İSTEYENLER YORUM KISMINDAN YAZABİLİRLER


,10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019, 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 10 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2018 20119 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB,10.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI MEB,10.SNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 20110,SAYFA,MEB yayınları 10.sınıf edebiyat kitabı cevapları,10.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 2018 20110, 10.SINIF EDEBİYAT MEB YAYINLARI CEVAPLARI,10 sınıf edebiyat kitabı cevapları MEB ,MEB yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,10.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları MEB yayınları

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS