ads

Halk kültüründe duygu ve düşüncelerin genellikle manzum olarak anlatılmasının nedeni nedir

ONEDEBİYAT.NET değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum ailesi olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevepları,konu anlatımı,pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için  Halk kültüründe duygu ve düşüncelerin genellikle manzum olarak anlatılmasının nedeni nedir? Tartışınız.
  üzerine   bir paylaşım yazacağız.   


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

onedebiyat= on numara edebiyat

destek olmak için lütfen paylaşınız




Halk kültüründe duygu ve düşüncelerin genellikle manzum olarak anlatılmasının nedeni nedir? Tartışınız.

Cevap: 
Halk kültüründe yazma geleneği son yüzyılda görülmektedir.Öncesinde tamamen sözlü ve anonim şekilde ifade edilmiş ve yüzyıllar boyu bu şekilde varlığını ortaya koymuş ve devam ettirmiştir..
Sözlü bir gelenek olması itibariyle ve çoğunun irticalen yani doğaçlama oluşturulması nedeniyle manzum anlatılmıştır.  Çünkü manzum hem ses uyumunu yani ahengi ön plana çıkarır hem de bu ahengin zenginliği çerçevesinde zihinde kalıcılığı ve öğreticiliği de kolaylaştırır.. 
Kısaca hem duygu ve düşüncelerin ifadesinin ahenkli oluşu hem de daha etkileyici ve akılda kalıcı olması nedeniyle manzum olarak dile getirilmişlerdir.
Manzumeler daha çok ders veren, eğitici, öğretici, etkileyici konulardır. Manzum eserler uyaklı, didaktik olduğu için halk kültüründe duygu ve düşüncelerin genellikle manzum olarak anlatılmıştır.
Mustafa ŞAHİN

Halk kültüründe duygu ve düşüncelerin genellikle manzum olarak anlatılmasının nedeni nedir


Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS