11.Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Ekoyay Yayınları Sayfa 201,204,205

....sponsorlu bağlantı....... ...sponsorlu bağlantı......
....sponsorlu bağlantı..... ...sponsorlu bağlantı......
11.Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Ekoyay Yayınları Sayfa 201,204,205


11.Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Ekoyay Yayınları Sayfa,11.Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Ekoyay Yayınları, KİTAP CEVAPLARI, 11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 



onedebiyat.net  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11.Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Ekoyay Yayınları Sayfa 201,204,205 üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

onedebiyat= on numara edebiyat

destek olmak için lütfen paylaşınız

.
Sayfa 201 Cevabı 

1-Savaşın insanlar üzerindeki büyük tahribatını konu edinen bir filmi öğretmeninizle tespit ediniz. Filmi sınıfınızda izleyiniz. Cevap: Piyanist filmini izleyebilirsiniz.  

2- Nobel Edebiyat Ödülü hakkında, araştırma yapınız. Ödülün önemi ve ödülü alan sanatçılar hakkında arkadaşlarınızı bilgilendiriniz. 

Cevap:  Nobel Edebiyat ödülleri her yıl Alfred Nobel’in sözleri ile bir idealist eğilimi en farklı şekilde ifade eden yazara verilmektedir. İsveç Akademisi her yıl bu ödüle layık kişileri seçmektedir. Alfred Nobel’in bu sözü aslında başta birçok tartışmaya neden olmuştur. 
Ülkemizden Orhan Pamuk bu ödülü almıştır. 

Savaşlarda en büyük bedeli niçin çocuklar ve kadınlar ödemektedir? Düşüncelerinizi açıklayınız. 
Cevap: Son on yılda iki milyona yakın çocuk savaşlarda çoğunlukla acı çekerek, tıbbi yardım olmaksızın ve bazen yapayalnız öldürülmüştür. Dört milyondan fazla çocuk ise sakat kalmıştır. Bu çocuklar (eğer  hayatta iseler) ailelerine yaşadıkları korkuyu devamlı hatırlatırlar. Bundan dolayı en masumlar yani kadınlar ve çocuklar büyüklerin pis emelleri uğruna mahvolmaktadırlar. 

Sayfa 204 Cevabı
1. Ve O Hiçbir Şey Demedi adlı metinde geçen “yalak”, “seğirme”, “sırnaşık” kelimelerinin anlamlarını metnin bağlamından bulmaya çalışınız, sözlüklerden kontrol ediniz. Kelimeleri defterinizde birer cümlede kullanınız.
  • Cevap:
  • YALAK: hayvanların su içtikleri taştan ya da ağaçtan oyma kap.
  • SEĞİRME: seğirmek eylemi.
  • SIRNAŞIK: Rahatsız ettiğine, can sıktığına aldırmadan, bir kimseden sürekli olarak ve yalvarırcasına istekte bulunan, bu isteğinde direnen (kimse).
2. Okuduğunuz metnin temasını ve konusunu belirtiniz.
  • Cevap: Tema II. Dünya Savaşı’nın yıkımlarını ve bir aileyi sürüklediği felaket anlatılmaktadır.
3. Evlatlarını kaybeden ve ailesine savaşın yıkımlarından dolayı iyi bakamayan annenin içinde bulunduğu ruh urumundan etkilendiniz mi? Düşüncelerinizi belirtiniz.
  • Cevap: Etkilendim. Çünkü ne yaparsa yapsın ne kadar çalışırsa çalışsın yine de çocuklarına yetemeyen onların isteklerine cevap veremeyen bir kadının ne kadar acı çektiğini görebiliyoruz.
4. Metnin iletisi nedir? İleti doğrudan mı verilmiştir? İletiyi evrensellik açısından değerlendiriniz.
  • Cevap: Metnin iletisi savaşın yıkıcılığıdır. Bence ileti örtük olarak verilmektedir. Çünkü metnin açık iletisi bir ailenin zor durumda kalması ve yaşam mücadelesi içinde olmasıdır. Oysa örtük ileti de savaşın aileleri nasıl yok ettiğinden bahsedilmektedir.
Sayfa 205 Cevabı

.5. Bütün olumsuzluklara rağmen tüm annelerin yaşama tutunma mücadelelerini nasıl değerlendirirsiniz? 
Cevap: 
İçgüdüsel bir şey olmasının yanında bence annelik duygularının ve kadın olmanın verdiği aşırı duygusallığın da etkisiyle erkeklere göre kadınların yaşama tutunma konusunda daha başarılı oldukları bir gerçektir. 

 6. Metinde hangi anlatıcı kullanılmıştır? Bu anlatıcının tercih edilmesinin metne katkıları nelerdir? 
Cevap: 
Metinde kullanılan anlatıcı III. Tekil kişi anlatıcısıdır. Bu anlatıcının tercih edilmesi bence okuyanın olayları dışarıdan izleyen biri olması isteğidir. 

.7, Metinde kullanılan bakış açısını bulunuz. Bu bakış açısı, metnin anlatımını nasıl etkilemiştir? Açıklayınız. 
Cevap: Metinde hakim bakış açısı kullanılmıştır. Çünkü özellikle kadın kahramanın aklından geçenler olduğu gibi okura iletilir. Bunun yanında bu yöntem metni daha zengin kılmaktadır.


 8. Okuduğunuz metnin genelinden yazar / anlatıcının anlatımda tercih ettiği iç konuşma ve bilinç akışı anlatım tekniklerine örnekler gösteriniz. Yazar / anlatıcının bu anlatım tekniklerini çokça tercih etmesinin nedenleri nelerdir? Açıklayınız. 

Cevap: “Ve Fred’in yüzünü görüyorum; insafsızca yaşlanan ve hayat tarafından kemirilen, oyulan yüzünü. Öyle bir hayat ki, bana verdiği aşk da olmasa yaşamaya değmezdi, değmez de!” Yıllardır bu tek odanın tozuyla kiriyle savaşıyorum; kova kova sular dolduruyor, döşemeyi sildiğim bezleri yıkıyor, kirli suyu yalağa boşaltıyorum. 


9. Metinde kadının aynadaki fiziki görüntüsünün betimlenmesi ve bunun kadın tarafından anlatılması ile yazar, hangi gerçekleri ortaya koymak istemiştir? 

Cevap: Kadının psikolojisini ve savaşın yıkıcılığını çok daha etkili bir anlatımla okura vermektedir. Bu da okurun hem o dönemi hem de insan psikolojisini en iyi şekilde anlayabilmesine yardımcı olmaktadır. 


10. Okuduğunuz metni orijinal dilinde okuyabilme yetkinliğine sahip olsaydınız kazanımlarınız neler olurdu? Açıklayınız. 

Cevap: Eğer metni orjinal dilinde okuyabilseydim arada çevirmenden kaynaklanacak bazı yorum farklılıklarını da ortadan kaldırmış olacaktım.

DİL BİLGİSİ ÇALIŞMALARI
1. Okuduğunuz romanlardan alınan aşağıdaki cümlelerde yer alan anlatım bozukluklarını bulunuz. Anlatım bozukluklarının nedenlerini belirtiniz. Cümleleri anlatım yönünden düzeltiniz.
a. “Elini yavaşça aşağıya indirdi, kontağı açtı.”
Cevap: Yanlış yüklem kullanılması / Elini yavaşça aşağıya indirdi, kontağı çevirdi.
b. “Turgut un onları ilk farkettiği gün, sıranın üstüne bir şeyler yazıyorlardı.”
Cevap: Özne eksikliği Turgut un onları ilk farkettiği gün, onlar sıranın üstüne bir şeyler yazıyorlardı
c. “Bunun bana korkutucu bir görüntü verdiğini biliyorum, ama hoşuma gidiyor.”
Cevap: Nesne eksiliği / Bunun bana korkutucu bir görüntü verdiğini biliyorum, ama bu durum hoşuma gidiyor
ç. “Köpekler konuşur, ama dinlemesini bilene.”
Cevap:  Yüklem ekinin eksikliği / Köpekler konuşur, ama dinlemesini bilene konuşurlar.
d. “Bu dayanılmaz acılar sonunda tutsak ya ölür ya da aklını, hafızasını yitirirmiş.”
Cevap: Gereksiz sözcük kullanılması / Bu dayanılmaz acılar sonunda tutsak ya ölür ya da aklını yitirirmiş.
2. Okuduğunuz romanlardan alınan aşağıdaki cümlelerde yer alan yazım veya noktalama yanlışlarını bulunuz. Cümlelerdeki yanlışları düzeltiniz.
a. “Belli etmeden vücudunu hafifçe oynatarak, terli sırtını gömleğinden ayırdı.”
Cevap: Belli etmeden, vücudunu hafifçe oynatarak, terli sırtını gömleğinden ayırdı. 
b. “Turgut un onları ilk farkettiği gün, sıranın üstüne bir şeyler yazıyorlardı.”
Cevap: Turgut’un onları ilk fark ettiği gün, sıranın üstüne bir şeyler yazıyorlardı.
c. “Sana utana utana bakarak gülümseyen kızının adını, aralarında büyüdüğün bacı-kardeş, hısım-yoldaş herkesin hayali gözünde silinende, seni karnında taşıyıp bu günleri göstermek için doğuran anana kargışlar okumadın mı?
Cevap: Sana utana utana bakarak gülümseyen kızının adını, aralarında büyüdüğün bacı-kardeş, hısım-yoldaş herkesin hayali gözünde silinende; seni karnında taşıyıp bu günleri göstermek için doğuran anana kargışlar okumadın mı?
.

11.sınıf edebiyat kitabı cevapları ekoyay yayınları
11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Ekoyay Yayınları

...sponsorlu bağlantı...... ...sponsorlu bağlantı......

PAYLAŞ

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "11.Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Ekoyay Yayınları Sayfa 201,204,205"

Back To Top