ads

   11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,


ONEDEBİYAT.NET ' in değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevepları,konu anlatımı,pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf GEZEGEN YAYINLARI Edebiyat Kitap Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız.  


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

on edebiyaton numara edebiyat

destek olmak için lütfen paylaşınız


11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 72
OKUMA- Hazırlık
  • Cevap: Osmanlı Devleti’nde Tanzimat Fermanı ile birlikte (1839) batılılaşma hareketi başlamıştır. Pek çok alanda olan bu batılılaşma hareketinin yansıması ise 1860 Tanzimat Edebiyatıyla olur. Toplumdaki batılılaşma edebiyatımıza da yansımış ve edebiyatımız yönünü, yüzünü batıya çevirmiştir. Bu dönemde batılı anlamda yazılan ilk hikaye, roman, şiir ve tiyatrom örneklerini görmekteyiz.

2. “Vatan şairi” olarak adlandırılan Namık Kemal, değişen edebiyat anlayışının ilk öncülerindendir. Avrupa’da ortaya çıkan yeni düşünceleri takip etmiş ve eserlerine yansıtmıştır. İçinde yaşadığı toplumun sorunlarını dile getirmek ve çözüm yolları önermek sizce bir edebiyatçının görevi midir? Görüşlerinizi açıklayınız.

  • Cevap: Evet bence görevidir. Çünkü edebiyatçı yaşadığı toplumdan bağımsız düşünülemez. Toplumun sorunlarını dile getirmek, çözüm yoları sunmak edebiyat ile yapabileceği bir hamledir.

 İçinde yaşadığı toplumun sorunlarını dile getirmek ve çözüm yolları önermek sizce bir edebiyatçının görevi midir? Görüşlerinizi açıklayınız.
.



Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS