ads

    11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,


ONEDEBİYAT.NET ' in değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevepları,konu anlatımı,pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf GEZEGEN YAYINLARI Edebiyat Kitap Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız.  


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

on edebiyaton numara edebiyat

destek olmak için lütfen paylaşınız


11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 86
.
.
Hazırlık
1. Edebiyatçılar bazı duygu, düşünce, olay ve durumların anlatımında neden sembollere başvurma ihtiyacı duyarlar? Sembollerin anlatımdaki işlevi sizce nedir?

2. “Cenap şüphesiz sanatkâr bir ruha sahiptir. Şiiri modern telakkisiyle kavrayış ve yaratış bakımından muasırlarından üstündür. Renk ve ahenk onun şiirlerinin iki galip vasfıdır. O, şiirin muhtaç olduğu deruni ahengi bulmuş, mısraları vücuda getiren kelimeler arasındaki ritmi
kavrayabilmiştir.
(...)
O, şiirleri için, mevzua uygun şekiller ve vezinler seçebilmek kudretini göstermiştir. Mesela, “Elhan-ı Şita” manzumesinde karların serseri ve perişan uçuşunu “fâilâtün mefâilün fâilün” gibi hafif ve oynak bir vezinle tasvir ediyor.
(...)
Tabiat, onun şiirlerinin en zengin bir dekorudur. O, zekâsının mütenevvi cilvelerini bu dekor içinde bize gösterir. Bazı kere tabiatı realist bir ifade ile tasvir eder.
(...)
Cenap, şiirlerinde daima ferdî kalmış, cemiyetle, içtimaî dertler ve elemlerle alâkalanmamıştır. (...) İnsan zihnini meşgul eden sosyal endişelere karşı daima kayıtsız ve müstehzidir. İstihzayı zekânın tabiî haklarından sayar.”

(Agâh Sırrı Levend, Edebiyat Tarihi Dersleri)

Bu metne göre Cenap Şahabettin’in belirgin özellikleri nelerdir? Söyleyiniz.
.
  • Cevap: Şüphesiz kıymetli olduğu vurgulanan Cenap Şehabettin’in, hem şiir hem de düz yazı türlerinde eserleri vardır; fakat asıl önemli yanı şairliğidir. Şiirlerinde müzikaliteye önem vermiştir. Müzikalite açısından aruz ölçüsünü zengin bulduğu için bütün şiirlerini aruz ölçüsüyle yazmıştır. Hece ölçüsünü küçümsemiş, “parmak hesabı” diye nitelendirmiştir.
.
.
.



Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS