ads

  10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023

10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023


10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023, 10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,



onedebiyat.net'in değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023 üzerine bir paylaşım yazacağız. 


KİTABIN PDF si İÇİN TIKLAA

CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız



10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023

.
.Metne Hazırlık

1. Sizce âşık denen saz şairlerinin anlattığı hikâyeler halk tarafından niçin benimsenmiş ve kuşaktan kuşağa aktarılmıştır?

  • Cevap: Türk edebiyatı sözlü gelenekten gelen bir kültürdür. Bu sebeple yazılı edebiyat döneminin ortaya çıkışına kadar bu hep böyleydi ve Osmanlı Dönemi’nde de Aşıklar aynı sözlü edebiyat dönemindeki Kam, Baksı, Şaman, Ozan gibi şahsiyetler gibi hikayeleri sözlü olarak kuşaktan kuşağa aktarmıştır. Bu gelenek günümüzde dahi sürmektedir.

2. Eski dönemlerdeki âşıkların toplumsal hayat içindeki işlevleri nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap: Aşıklar, toplumsal birikim olan türküleri, hikayeleri vs. yaşatarak nesilden nesile aktarma, gelenek ve göreneklerden toplumu haberdar etmek, toplumu saz ve söz ile buluşturup onların eğlenceli vakitler geçirmesini sağlamak, topluma önder olmak gibi işlevlere sahiptir
.
....

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS