ads

 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023,10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023, 10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,




onedebiyat.net'in değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023 üzerine bir paylaşım yazacağız. 


KİTABIN PDF si İÇİN TIKLAA

CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız



10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023

.
.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Düşler Yayınları Sayfa 126

B) UYGULAMA

☛ Derlediğiniz efsaneleri yazıya geçiriniz. Yazınızı dil bilgisi ve noktalama bakımından gözden geçiriniz. Yazıya geçirilen efsaneleri edebiyat dergileri, gazeteler ya da sosyal medya aracılığıyla paylaşınız.

  • CevapKız Kulesi Efsanesi

Kızkulesi Adası, Kubadabad Saltanat Kentinin haremliğiymiş. Ada da çevresi sularla çevrili bir kale ile, birbirinden güzel köşklerin ortasında yüksek bir kule varmış. İşte bu kulede cariyeleri ile birlikte Selçuklu Sultanının güzeller güzeli biricik kızı yaşarmış. Sultan, düşünde (başka bir rivayete göre falında) sevgili kızının yılan sokması sonucu öleceğini görmüş. Yaptırdığı Kalenin içerisindeki kuleye kızını bu yüzden kapatmış. Öyle ki, kuleye yılan girmesin diye beton borularla Anasmaslar’dan Adaya su ve süt akıtılmış. (Anılan iki sıra beton boruların kalıntıları günümüze kadar gelmiştir.) Böylece yıllar yılları kovalamış ve günlerden bir gün güzel Sultan ateşlere düşüp hastalanmış. Ülkenin en ünlü hekimleri zor bulmuşlar devasını. Sevgili Sultan yeniden sağlığına, mutluluğuna kavuşmuş. İyileşmesini kutlamak için armağanlar yağmaya başlamış kuleye. Yaşlı bir köylü kadında bir sepet üzüm getirmiş. Meğer üzümlerin içinde bir küçük yılan varmış. Yılan o gece uykuya dalan güzel Sultanı sokup öldürmüş.

☛ 15 Temmuz 2016 gecesiyle ilgili aşağıdaki yazıyı okuyunuz.

15 Temmuz Darbe Girişiminin Serüveni

(…) 2016 Türkiye askerî darbe girişimi 15-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bir grup asker tarafından gerçekleştirilen askeri darbe teşebbüsü. (…)
Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmî internet sitesi ve TRT’de yayınlanan bildiride ordunun yönetime el koyduğu ifade edilerek ülkede sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı.
İstanbul’daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün jandarma tarafından kapatılması ile başlayan süreçte, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve yaklaşık 50 kadar milletvekilinin mecliste bulunduğu sırada F-16 savaş uçakları meclis üzerinde uçuş yaparak parlamentoyu dört kez bombaladı. Ankara’nın Beştepe semtinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na bombalama girişiminde bulunulsa da başarılı olunamadı. Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir otelde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a karşı suikast girişiminde bulunuldu. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Jandarma Kuvvetleri Komutanı Galip Mendi darbeyi gerçekleştiren askerler tarafından rehin alındı.
Gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, (…) gerçekleştirdiği bağlantıda darbecilere hiçbir şekilde imkân tanınmayacağını ifade ederek halkı darbeye tepki göstermek için meydanlara ve havalimanlarına çıkmaya davet etti. Çağrının ardından, Türkiye’nin birçok ilinde darbe karşıtı protesto gösterileri başladı. (…)

Kemal Arkun Darbeler ve Sessiz Kahramanlar

☛ Nihal Atsız’ın “Bozkurtların Ölümü”, Cengiz Aytmatov’un “Gün Olur Asra Bedel” adlı romanları destan türünden etkilenerek yazılmış eserlerdir. “15 Temmuz Darbe Girişiminin Serüveni” adlı metinden de istifade ederek “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri” konulu bir yazı yazınız. Yazıyı o günle ilgili duygu ve düşüncelerinizi en iyi şekilde ifade edebileceğinize inandığınız bir türde kaleme alınız. Yazınızın okunaklılığını ve sayfa düzenini gözden geçiriniz. Metninizin içeriğini ve anlatımını seçtiğiniz türün özellikleri bakımından kontrol ediniz.

Yazınızı hukuki, ahlaki ve mesleki sorumluluk duygusuyla yazınız.

  • Cevap15 TEMMUZ’UN İSİMSİZ KAHRAMANLARINA

Aziz Türk milletinin kanında, canında, ruhunda demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık ruhu vardır. Her kim olursa olsun eğer ki bir kişi, bir zümre, bir sınıf veya herhangi yaşayan bir varlık Türk milletinin demokrasi aşkına bir laf ederse, demokrasi sevdasına karışırsa işte o zaman Türk milletinin sert yüzünü görür.

15 Temmuz Darbe girişiminde bulunan vatan hainler Türk milletinden büyük bir tokat yediler. Bazıları zannetti ki Türk milleti kurşundan, mermide, toptan, tüfekten, tanktan korkacak. Halbuki o kadar yanıldılar ki. O gece, o bir daha yaşanmasını istemediğimiz gece Türk milleti vücudunu o kurşunlara siper etti. Peki ölenler boşuna mı öldü sizce. Tabikii de hayır, o hazin gecede şehit düşenler Türk milletinin demokrasi aşkı uğruna canlarını feda ettiler. Eğer ki bir daha 15 Temmuz Darbe girişimi gibi bir şey olursa biz de ölmeye hazırız. Biz de canımızı bu vatan için seve seve veririz. 15 Temmuz Demokrasi şehitlerini saygıyla anıyoruz, mekanları cennet olsun. Allah bir daha bu millete 15 Temmuz gibi kara bir geceyi yaşatmasın…

SÖZLÜ İLETİŞİM 

A) SÖZLÜ İLETİŞİM TÜR VE TEKNİKLERİNİ TANIMA

Efsane Sunma

Konuşma esnasında ses tonu; amaca, ortama, içeriğe ve hedef kitleye uygun olarak ayarlanmalıdır. Kelimeler doğru telaffuz edilmeli, kelime ve cümle vurgusuna dikkat edilmelidir. Konuşurken nefes almak için duraklamalar yapılmalıdır. Konuşma mutlaka verilen sürenin sonunda bitirilmelidir.

B) UYGULAMA

☛ Yazıya geçirdiğiniz efsaneleri sınıfınızda sununuz.

Aşağıda verilen çalışmaları yapmak için sınıfta anlatılan efsaneleri, uygun dinleme teknikleriyle (not alma, empati kurma, seçici ve eleştirel dinleme vb.) dinleyiniz.

• Dinlediklerinizi ön bilgilerinizle karşılaştırınız.
• Efsaneleri özetleyiniz. Efsanelerin konu ve ana düşüncelerini tespit ediniz.
• Efsanelerde ortaya konan açık ve örtük iletileri belirleyiniz.

.
....

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS