ads

 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023,10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023, 10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,




onedebiyat.net'in değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023 üzerine bir paylaşım yazacağız. 


KİTABIN PDF si İÇİN TIKLAA

CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız



10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023

.
.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Düşler Yayınları Sayfa 116

Metne Hazırlık

1. Türkiye Cumhuriyetinin yakın tarihinde bir destana konu olabilecek hangi olaylar yaşanmıştır?

  • Cevap: Türk tarihinin yakın zamanında destana olabilecek en önemli konu bence günümüzde yaşadığımız ekonomik krizdir. Çünkü insanlar açlıktan ölmek üzereler. Her yerde her şeyin pahalılandığını, insanların yemek yemek için çöplerden yiyecekler topladıklarını görüyoruz. Açlıktan daha büyük tek sorun da ölüm olduğuna göre bence bu olaylar destanlaştırılabilir.

2. Battal Gazi ile ilgili Anadolu’nun çeşitli yörelerinde farklı hikâyelerin anlatılmasının nedeni sizce nedir?

  • Cevap: Battal Gazi,Türk gazi tipinin mükemmel bir örneğidir. Müslüman Türk geleneklerine göre meydana getirilmiş olan “Battalnameˮ nin yazıya geçiriliş tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte 11 ve 12. yüzyıllarda yazıya geçirildiği tahmin edilmektedir. Bu özelliklerinden ötürü bir çok farklı coğrafyada gaza eden kahramanlar genel olarak Battal olarak anılmaya başlamıştır. Bundan dolayı da çeşitli yerlerde o yöreye özgü olaylar da katılarak farkı Battalnameler ortaya çıkmaktadır.
.
....

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS