ads

 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023,10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023, 10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,




onedebiyat.net'in değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023 üzerine bir paylaşım yazacağız. 


KİTABIN PDF si İÇİN TIKLAA

CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız



10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023


.Diğer tüm sayfalar için TIKLAAAA
.
....

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Düşler Yayınları Sayfa 186

11. Psikoloji tarihinde dönüm noktası olan araştırmalardan bir tanesi Rosenthal ve arkadaşlarının yaptığı bir çalışmadır. Bir grup psiko- çeşitli ilkokullarda ders yılı başında sınıflarda zekâ testi uygular ve bir süre sonra öğretmene, her sınıfta 4 öğrencinin üstün zekâlı olduğunu ancak bunu çocuklara aktarmamasını söylerler. Gerçekte öğretmene isimleri bildirilen çocuklar üstün zekâlı olmayıp isimleri kurayla saptanmış olan çocuklardır. Ders yılı sonunda bu çocukların başarılarının yükseldiği görülmüştür. Bu araştırma büyük yankılar yapmış ve Rosenthal buna “kendini doğrulayan kehanet” adını vermiştir. Bu parçada aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A) Birleşik cümle
B) Bağlı cümle
C) İsim cümlesi
D) Basit cümle
E) Fiil cümlesi


  • CevapD

Ç. Aşağıdaki soruları cevaplandırınız.

1. Karagöz ile orta oyunu arasındaki farklılıklar nelerdir?

  • Cevap: Hacivat ve Karagöz bir kukla oyunu olurken orta oyununda gerçek karakterler yer almaktadır. Orta oyunu seyirci karşısında oynandığı için seyirciyle kurulan iletişim çok daha güçlüdür. Orta oyunu, Hacivat Karagöz oyununa göre daha eskiye dayanmaktadır. Orta oyununun adının geçtiği ilk belge 1834 yılındadır.

2. Tanzimat Dönemi Türk tiyatrosunda sıklıkla işlenen temalar nelerdir?

3. Tiyatro hangi sanat dalları ile yakından ilişkilidir? Neden?

  • Cevap: Tiyatro, dans, sinema, bale, opera dramatik sanat dalına girer. Bu bakımdan bu sanat dalları ile yakından ilişkili olduğunu söylemek mümkündür.

D. Aşağıda verilen Karagöz ve orta oyununa ait bölümleri, içerikle doğru bir şekilde eşleştiriniz.

  • Cevap:
  • MUKADDİME-Ç
  • FASIL-B
  • MUHAVERE-A


10. Sınıf Düşler Yayıncılık Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 186 




10-sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-dusler-yayincilik-sayfa


Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS