ads

 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023,10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023, 10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,




onedebiyat.net'in değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023 üzerine bir paylaşım yazacağız. 


KİTABIN PDF si İÇİN TIKLAA

CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız



10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023


.Diğer tüm sayfalar için TIKLAAAA
.
....

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Düşler Yayınları Sayfa 188

Metne Hazırlık

1. İnsanlar yaşadıklarını niçin yazıya geçirme ihtiyacı hissederler?

  • Cevap: İnsanlar bazen yaşadıklarını, gördüklerini ve duyduklarını yazmak isterler. Çünkü bazı insanlar yazarak yaşadıklarını gözden geçirmek, mental olarak rahatlama hissi yaşamak isterler. Bazı insanlar hatıralara çok değer verirler. İnsanlar gün içerisinde yaşadıklarını günü gününe kaydederler buna günlük denir. İnsanların gün içinde yaşadıklarını, gördüklerini, duyduklarını yazmaları psikolojik bir terapi, rahatlama yolu, mental yorgunluğun atılması, geçmişe dair hatıralar taşımak amacıyla yapılmaktadır. Bu insanlara bir birikim ve manevi bir değer de katmaktadır. Bu nedenle günlük tutmanın genel olarak yararlı bir iş olduğundan bahsetmek mümkündür. Günlük tutmak çoğu insana çok iyi gelir.

2. Anı türünde daha çok günlük dilin kullanılmasının nedeni sizce nedir?

  • Cevap: Yazarın tanık olduğu veya bizzat başından geçen bir olayı belli bir zaman geçtikten sonra kaleme alması ile oluşan yazılı anlatım türüne anı denir. Hatıralar genellikle gerçek olaylar üzerine inşa edilmekle birlikte samimilik, içtenlik hatıralarda aranan başlıca niteliklerdir.

10. Sınıf Düşler Yayıncılık Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 188




10-sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-dusler-yayincilik-sayfa


Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS