ads

 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023,10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023, 10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,




onedebiyat.net'in değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023 üzerine bir paylaşım yazacağız. 


KİTABIN PDF si İÇİN TIKLAA

CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız



10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023


.Diğer tüm sayfalar için TIKLAAAA
.
....

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Düşler Yayınları Sayfa 215

Metin ve Türle İlgili Açıklamalar

Gezilip görülen yerlere dair bilgi vermek, o yerlerin güzelliklerini ve görülmeye değer özelliklerini anlatmak amacıyla yazılan yazılara gezi yazısı denir. Gezi yazısı; insanların gezmek, yeni yerler görmek isteklerinin sonucunda ortaya çıkmış bir yazı türüdür. Bu tür yazıları okuyan kişi anlatılan yerler hakkında bilgi sahibi olmuş olur. Gezi yazıları insanların belli yerler hakkındaki merakını gidermekle birlikte toplumlar arasında kültürel köprüler de kurar. İletişim teknolojisinin henüz gelişmediği dönemlerde gezi yazıları farklı toplumların birbirlerinin kültürlerini tanımalarında önemli işlevler görmüştür.

Divan edebiyatında gezi yazılarına “seyahatname” adı verilirdi. 17. yüzyılda Evliya Çelebi tarafından yazılan “Seyahatname” bu türün Türk edebiyatındaki ilk örneklerindendir.

Evliya Çelebi yetmiş yıllık ömrünün elli bir yılını seyahatlerde geçirmiş, gezip gördüklerini on cilt tutan “Seyahatname” adlı eserinde anlatmıştır. Okuduğunuz metin “Seyahatname”nin ikinci cildinden alınmıştır. Bu ciltte Bolu ile birlikte Mudanya, Bursa, Sinop, Trabzon, Amasya, Niksar, Erzurum, Bayburt, Erzincan, Merzifon, Ankara, Gürcistan, Kırım ve Nahçivan’la ilgili gözlem ve izlenimleri de yer almaktadır.

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Metinde Bolu ile ilgili tarihî, coğrafi, sosyolojik, hukuki vb. hangi bilgilere yer verilmiştir?

  • Cevap:

2. Metinde yer alan bilgi, tespit ve yorumlara örnekler veriniz.

  • Cevap:

3. Metinde Bolu halkının günlük hayatı ile ilgili hangi bilgiler yer almaktadır?

  • Cevap:

4. Evliya Çelebi’nin böyle bir metin yazmasının sebebi ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

  • Cevap:

5. Gezi yazısı türünün ortaya çıkması ile yazılı kültür arasında nasıl bir ilişki vardır?

  • Cevap:

10. Sınıf Düşler Yayıncılık Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 215




10-sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-dusler-yayincilik-sayfa


Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS