ads

 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023,10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023, 10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,




onedebiyat.net'in değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023 üzerine bir paylaşım yazacağız. 


KİTABIN PDF si İÇİN TIKLAA

CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız



10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023


.Diğer tüm sayfalar için TIKLAAAA
.
....

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Düşler Yayınları Sayfa 217

Yolculukta akşam, insanın gayri ihtiyarî garipsediği, kendini karanlık düşüncelere bıraktığı saattir. Halkın akşam garipliği terkibiyle anlattığı bu duyguda kendimizi uçsuz, bucaksız mesafeler arasında kaybolmuş hissetmemizi, arkada bıraktığımız uzağı bir daha görmek şüphesinin, öndeki uzağa yetişememek korkusunun elbette bir payı vardır. Mesafelere hâkim olmak emniyeti işte bu şüphe ve korku mefhumunu kaldırıyor, insana bu geniş ovalarda kendi mahallesinde, evinin bahçesinde dolaşmak hissini veriyor.
Faruk Nafiz:
“Dönmeyen yolculara ağlayan yaslı yollar”
diye anlattığı bu yolu, vaktiyle bir yaylının şiltesine uzanarak “kendini tekerleğin sesine kaptırarak” geçmiş olmasaydı da benim bindiğim otoray içinde tayyarede gibi geçseydi bu acı gurbet şiirini bilmem yazabilir miydi?

Reşat Nuri Güntekin Anadolu Notları

Metin ve Türle İlgili Açıklamalar

Bir gezi yazısının başarısı okuyucuda o yerle ilgili merak uyandırmasına bağlıdır. Bu amaca uygun olarak gezi yazısının akıcı ve anlaşılır bir dili olmalıdır. Yazı, okur için sıradan olanları değil, ilginç olanları anlatmalıdır. Bunun için de gezi yazarının gezip gördüğü yerle ilgili gözlem ve ayrıntıları seçerek ortaya koyması önemlidir. Yazar, gözlemlerine izlenim ve yorumlarını da katabilir.

Okuduğunuz metin Reşat Nuri’nin Millî Eğitim müfettişi olarak dolaştığı Anadolu ile ilgili gözlem ve izlenimlerinin ürünüdür.

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Metnin konusu ve yazılış amacı nedir? Metnin konusu ve yazılış amacı ile hedef kitlesi arasında nasıl bir ilişki vardır?

Cevap:

2. Metindeki açık ve örtük iletileri belirleyiniz. Bu iletilerle ilgili görüşlerinizi ifade ediniz.

  • Cevap:

3. Metinde anlatılanlar başka hangi iletişim araçlarıyla ifade edilebilir? Gündelik hayattan örnekler vererek açıklayınız.

  • Cevap:

4. a. Metinde yazıldığı dönemin gerçekliğini yansıtan unsurları belirleyiniz.

  • Cevap:

b. Yazarın otorayla ilgili olumlu düşüncelere sahip olmasının temel sebebi nedir? Metne dayalı olarak açıklayınız.

  • Cevap:

5. Reşat Nuri Güntekin, romancı kimliği ile öne çıkmış bir yazardır. “Çalıkuşu, Yeşil Gece, Acımak” gibi romanları geniş kitleler tarafından okunmuştur. Reşat Nuri, Anadolu insanının yaşantısını, sorunlarını, kaygı ve tasalarını, kişisel dünyalarını sade bir dille ortaya koymuştur. Yazar roman dışında hikâye, tiyatro eserleri ve gezi yazıları da yazmıştır. Buna göre okuduğunuz metni Reşat Nuri’nin Anadolu’ya, Anadolu insanına yaklaşımı bakımından değerlendiriniz.

  • Cevap:

10. Sınıf Düşler Yayıncılık Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 217 




10-sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-dusler-yayincilik-sayfa


Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS