10.Sınıf Türk Dili Ve Edebiyatı Kitap Cevapları Biryay Yayınları Sayfa 165

....sponsorlu bağlantı....... ...sponsorlu bağlantı......
....sponsorlu bağlantı..... ...sponsorlu bağlantı......

10.SINIF EDEBİYAT KİTABI CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI SAYFA 165
10.SINIF BİRYAY YAYINLARI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI SAYFA 150, 10.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI 165, 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI, 


Değerli takipçilerimiz onedebiyat.net olarak kitap cevaplarını güncel ve özgün şekilde hazırlamaktayız.. bizi takip edin ve arkadaşlarınıza sitemizi duyurur iseniz seviniriz. 10.sınıf türk dili ve edebiyatı açısından internetin en kaliteli sitesi biziz :)

10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI SAYFA 165
10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 165 Cevabı 
2. Katyuşa neden kürek cezasına mahkum edilmiştir?
  • Cevap: Kitapta verilen özete göre hastanede çalışırken hırsızlıkla suçlandığı için kürek cezasına mahkum edilmiştir.
3. Katyuşa’nın koğuşundaki kadın mahkumların suçlarının ne olduğunu söyleyiniz.
  • Cevap: Kadın mahkumlardan biri hırsızlıktan mahkum veremli bir kadındır, diğeri ise pasaportu olmadığı için mahkum olmuştur. Bir demir yolu bekçisinin karısı olan mahkum kadın da gelen bir treni bayrakla karşılamadığı için üç ay ceza yemiştir. Mahkumlardan diğer ikisi hırsızlık ve kundakçılık suçundan, bir diğer kadın mahkum ise bebeğini kuyuya atıp boğmaktan suçludur.
4. Nehlyudov’un Katyuşa’yı kurtarmak için uğraşmasının nedeni nedir?
  • Cevap: Geçmişte yaptığı hatalarından büyük pişmanlık duyup vicdan azabı çektiği için
5. Metinde geçen karakterleri belirgin özellikleriyle yazınız.
  • Cevap:
    Katyuşa: Küçük yaşta ailesini kaybetmiş, iki yaşlı kadının evinde hizmetçi olarak yaşamını sürdüren, genç ve güzel bir kızdır. Suçsuz yere mahkum edilmiştir.
    Dimitri Nehludov: Erken yaşta babasını kaybetmiş, yirmili yaşlarında ve Rus
    ordusunda görevli bir subaydır. Katyuşa’nın yaşadıklarından kendisini sorumlu duyup vicdan azabı çekerek onu hapisten kurtarmak için uğraşmıştır.
    Korableva: Katyuşa’nın koğuşundaki mahkum kadınlardan biridir. iri yarı yaşlı, sert görünüşlü, güçlü kuvvetli, uzun boylu bir kadındır.
    Korableva’nın yanındaki kadın:  Bir demiryolu bekçisinin karısı olan kadın gelen bir treni bayrakla karşılamadığı  için üç ay ceza yemiştir. Kara gözlü, basık burunlu, kısa boylu bir kadındı bu. Bir parça geveze olmakla beraber iyi biridir.
    Fedosya: Çocuk gözlü, beyaz, pembe yanaklı çok güzel bir kadındır. Katyuşa’ya göz kulak olur.
    Yaşlı Kadın: Oğluyla beraber kundakçılık suçundan mahkumdur. Oğlunun durumuna üzülmektedir.
6. Romandan hareketle Rus halkının sosyal yaşamıyla ilgili neler öğreniyoruz?
  • Cevap: Romanda 19.yüzyıl Rusya’sının sosyal ve siyasi durumu gözler önüne serilmiştir. Devletin iç yapısındaki olumsuzluklar  halkın sosyal yaşamını da olumsuz etkilemektedir. İşlerini doğru düzgün yapmayan görevliler yüzünden boş yere acı çeken ve eziyet gören insanların dramları yansıtılmıştır. edebiyatfatihi.net Toplumsal eşitsizlik, yönetim aksaklıkları, adalet sistemindeki sıkıntılar, elle tutulur bir gerekçe olmaksızın hapse atılan insanlar, toplumun suçlu insanlara bakışı, cezaevlerinde yaşanan pek çok olumsuz olay dönemin yaşantısı hakkında ipuçları taşımaktadır.
7. Metindeki kişiler, olayların geçtiği zaman ve mekânlar arasındaki ilişki sizde gerçeklik duygusu uyandırıyor mu? Neden?
  • Cevap: Metindeki kişiler zaman ve mekan okuyucuda gerçeklik duygusunu uyandıracak şekilde verilmiştir.  …
Hakikaten sigarayı ve çörekleri getirdi. Bir de dürüstlük göstererek paranın üzerini verdi. Hapishaneye kadarki yolda sigara içmesine izin verilmiyordu. Katyuşa dayanmak zorundaydı. Hapishane kapısında trenden inmiş olan yüz kadar tutuklu içeri alınıyordu. Bunlar; kimi sakallı, kimi tıraşlı, yaşlı, genç, yabancı, Rus; kiminin de bacaklarında zincirler bulunan mahkumlardı. Hapishane girişini toz ve gürültünün yanında ekşi bir ter kokusu kaplamışb. Katyuşa yanlarından geçerken hepsi bakblar dönüp ona.
8. Yukarıda, okuduğunuz romandan alınmış bir bölüm bulunmaktadır. Bu metinde hangi bakış açısının kullanıldığını nedeniyle belirleyiniz.
  • Cevap: İlahi bakış açısı kullanılmıştır. Çünkü anlatıcı olayların öncesi ve sonrasıyla her şeyi bilen biridir.
9. Metnin temasını söyleyiniz.
  • Cevap: Metnin teması vicdan azabıdır
Eleştirel Okuma
Tolstoy, Marksizm’den etkilenerek oluşturduğu mülkiyet konusundaki radikal fikirleri nedeniyle bütün servetini köylülere dağıttı, her hâliyle köylüler gibi yaşamaya başladı. Hayatı boyunca yaşamın nasıl bir şey olduğunu anlamaya çalıştı. Kendi ülkesinin toplumsal siyasal çalkantılarını, halkının yaradılışını, yaşayışını büyük bir ustalıkla yansıtmıştır. Gerçekçi edebiyatın en büyük temsilcilerinden olduğu kadar, bir filozof ve bir eğitimci olarak da ün kazanmıştı. Bir süre sonra orduya girdi; Kafkasya’ya gitti. Kafkas halkının yoksulluk dolu yaşayışlarını ele aldığı izlenimlerle ilk gerçekçi hikâyelerini yazdı. Savaştan nefret etti. Sonra askerlikten ayrılıp Petersburg’a gitti. Yine de içinde, aradığını bulamayan bir ruh çalkalanıyordu. Batı Avrupa ülkelerinde uzun bir gezintiye çıktı. Yolda öldü.
1. Yukarıda verilen bilgilerden yola çıkarak Tolstoy’un yaşantısının olayların akışına ve metnin iletisine etkisini değerlendiriniz.
  • Cevap: Tolstoy yaşadığı toplumun sorunlarına duyarsız kalmayarak toplumcu gerçekçi bir anlayış ve duyarlılıkla  yaşantısını olayların akışına ve metnin iletisine yansıtmıştır.
2. Yazarın realist çizgileri keskinleştirdiği bölümleri metinde tespit ediniz.
  • Cevap: Mahkeme salonunu ve hapishane koğuşunu betimlediği bölümler
Eserini yazarken de mahkemeleri gezer, hukuk sisteminin işleyişi hakkında araştırmalar yapar, hapishaneleri dolaşır, tutuklularla konuşur Tolstoy. Tolstoy’un bu tavrı, ayrıntılara çok önem vermiştir yazdıklarındaki realist çizgileri daha da keskinleştirmek adına yaptıklarını gözler önüne serer.
3. Tolstoy, zamanındaki adalet sistemini ve hukuk anlayışını eserine taşımıştır. Yukarıdaki metinden yola çıkarak o dönemdeki adalet anlayışını değerlendiriniz.
  • Cevap: Dönemin adalet sisteminde ciddi sıkıntılar vardır. Yeterli deliller olmadan insanlar suçsuz yere hapse atılmaktadır.


.....



Değerli takipçilerimiz onedebiyat.net olarak kitap cevaplarını güncel ve özgün şekilde hazırlamaktayız.. bizi takip edin ve arkadaşlarınıza sitemizi duyurur iseniz seviniriz. 10.sınıf türk dili ve edebiyatı açısından internetin en kaliteli sitesi biziz :)


10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI 2017 2018,10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI 2017 2018, 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI, 10 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2017 2018 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY,10.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI BİRYAY,10.SNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 2018,SAYFA,biryay yayınları 10.sınıf edebiyat kitabı cevapları,10.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI BİR YAY YAYINLARI, 2017 2018,10.SINIF EDEBİYAT BİRYAY YAYINLARI CEVAPLARI,10 sınıf edebiyat kitabı cevapları biryay ,biryay yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,10.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları bir yay yayınları

bir yay yayınları 10 sınıf edebiyat kitabı cevapları , 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156,, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, ve diğer Ders Kitabı sayfaların

10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI







...sponsorlu bağlantı...... ...sponsorlu bağlantı......

PAYLAŞ

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "10.Sınıf Türk Dili Ve Edebiyatı Kitap Cevapları Biryay Yayınları Sayfa 165"

Back To Top