ads

Göçün insanlar üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri nasıl giderebiliriz
3. Gerçeklik unsuru içermesinin yanında olağanüstülük, kutsallık ve inandırıcılık özelliklerine de sahip efsanelerden bildiklerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız

onedebiyat.net 'in değerli öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Her dönem olduğu gibi yeni dönemde de kitap cevepları,konu anlatımı,pdf ders notları ile sizlerin yanınızdayız..

Bu sayfamızda …Göçün insanlar üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri nasıl giderebiliriz?  Sorusuna cevap olarak bir yazı yazacağız.

Sizde eğer aklınıza takılan-cevabını bulamadığın-merak ettiğiniz bir soru varsa mail adresinden veya sayfa altındaki yorum kısmından ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..
onedebiyet = on numara edebiyat

YAZIMIZ

İnsanlar savaşlar, afetler, felaketler, beşeri sıkıntılar, insani ihtiyaçlar, imkansızlıklar nedeniyle göç etmeyi tercih etmektedir. Günümüzde daha çok savaşlar ve afetler nedeniyle göçler yaşansa da eğitim, sağlık, büyük şehirlerde yaşama isteği nedeniyle de göçler yaşanmaktadır.
Köyden kente göç sebebiyle tarım ve hayvancılık faaliyetleri azalmakta, üretim düşmekte, kalkınma gerçekleşmemektedir. Savaşlar nedeniyle yaşanan göçler nedeniyle insanlar evsiz, kimsesiz ve vatansız, devletsiz kalmaktadır. Bu gibi göç etkileri insanların hayatını olumsuz etkilemektedir. Bunun sonucunda insanlar açlık, yoksulluk, fakirlik çekmektedir. Savaşların durdurulması, doğal afet yaşanan alanlara da insani yardımların ulaştırılması da şarttır.








Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS