ads

 İsmail Göçer'in Gönül Dili ve Edebiyatı Hikaye Kitabı Çıktı, İsmail Göçer, İsmail Göçer Kitapları, İsmail Göçer Kimdir, ŞAİR-YAZAR, İsmail Göçer Gönül Dili ve Edebiyatı, 


ONEDEBİYAT.NET ' in değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için   İsmail Göçer'in Gönül Dili ve Edebiyatı Hikaye Kitabı Çıktı, üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız.

İsmail Göçer'in Gönül Dili ve Edebiyatı Hikaye Kitabı Çıktı,

Değerli derskonum.com takipçileri ....
Türk edebiyatının yeni yüzü, şiirleriyle eskinin tadını yeni dille ve imgelerle bize tekrar tattıran kaleminden ustalık akan değerli dostum İsmail Göçer'in yepyeni bir eserini sizlere tanıtacağım.. Yazımda hem kitap hakkında genel bilgiler vereceğim hem de ilk okuyanlardan biri olarak naçizane eleştirilerimi paylaşacağım.. 

Öncelikle bilindiği gibi bu kitap şairimizin 4. kitabı. Özel bir yeri var bu eserin. Şairliğini beğendiğim kalemini takdir ederek seve seve okuduğum ilk üç kitaptan farklı olarak bu bir hikaye kitabı.. Evet , evet. Bu bir hikaye kitabı. İlk söylediğinde ben de çok şaşırmıştım . Çünkü estetik dile anlam kapalılığına, kelime oyunlarına ve gizeme aşık birinin hikaye yazması çok şaşırtıcı idi.. Ki kendisi "Şiirle göründüm hep" derken hikaye ile bize göz kırpması olası değildi. Velhasıl bu eser hem beni hem de sizi şaşırtacak.. 

Şairin önceki kitaplarını hatırlayalım:
1-Corona Günlerinde Aşk
2-İçimi Gösteren Kelimeler
3-Hindistanbul Masalı
 Bu kitapları heyecanla okuyuşum daha dün gibi aklımdayken yeni bir kitabı elime almak da ayrı bir heyecan verdi. Her kitabında favorim olan onlarca şiiri var.. Kimi içeriği, kimi dili, kimi de anlamsal gizemi ile hep aklımda kalacak onlarca şiir. Cenaze, Giz, Alemde Aşk Var, Sır, Ben ve Ötesi, Dört Mevsim Kahini, Toznova, Sayrılık , Romaneks, Ötesi Var ... bunlar en beğendiklerim olmuştu..

Gelelim bu son bombaya :) Gönül Dili ve Edebiyatı
Adından da anlaşılacağı üzere gönülde olanın dille edebi şekilde ifadesi diyebilirim kitap hakkında ilk izlenimim olarak. 
İçerisinde 12 adet hikaye bulunmakta. 
  • En Büyük Sihir
  • Öpülmüş Balıklar
  • Güzel Adam
  • Güre 
  • Alfa Kadın
  • Silivri Sahil
  • Tontiko
  • Bir Oyundan Fazlası
  • Candan
  • Akrep Kral 
  • Gönül Dili ve Edebiyatı
  • Süper Ruh
Birbirinden farklı temaların işlendiği bu hikayeleri severek okuyacağınızdan eminim.. Bazıları sıradan günlük olayları biz gibi yaşamış birinin dilinden çıkmış, bazıları ruh dünyasının dış dünyaya sığmadığının ifadesi olmuş, bazıları ise fantastik ögelerin, doğaüstü olguların hikayeleştirilmiş şekli olmuş. Çoğunlukla bu 12 hikayeyi okurken kendimi, yaşadıklarımı, bazı anılarımla örtüşen noktaları buldum. Bu sebeple okurken çok keyif aldım. Güre ve Tontiko hikayeleri bazılarımızın yaşadığı anılara çok benzer. Bu hikayelerdeki olaylar ilerde okuyan kişilerin başlarına gelmesi de aynı zamanda muhtemel olacak. Bu yüzden bu iki hikaye samimi içten ve doğal bir dili ve anlatımıyla sizi mest edecek..

Süper Ruh ve Silivri Sahil hikayeleri ise ruh aleminizde yaşadığınız olağandışı sizi olağana çevirecek.. Astral seyahatten, metafizikten, ruh aleminin tayy-i mekanından bahseden bu hikayeler; modern çağda ruhlarını bedene kelepçelemiş biz çağın insanlarının oldukça ilgisini çekecek. 

Çarpıcı, ilginç ve beklenmedik sonlarıyla yine size son dakika golü ile şok yaşatacak hikayeler de var.. En Büyük Sihir, Alfa Kadın, Candan. İçlerinden En Büyük Sihir'de heyecanla beklenen bir gösterinin hezimetle bitişini, Alfa Kadın'da ise sabır ve umutla bekleyen iki muhabirin muzip, tatlı bir yalana nasıl kurban oldukları anlatılıyor. 

Öpülmüş Balıklar hikayesi ise Halikarnas Balıkçısı ile Sait Faik etkisinde yazılmış olup deniz aşığı olan, denize ve içindekilere derin anlamlar yükleyen şairin yazarlığının da ne derece etkili olduğunu, üstatları ne derece iyi tanıdığını gözler önüne sermekte. 

Hikayeler içerisinde benim en dikkatimi çeken yarı fantastik yarı gerçek bir karakterin yer aldığı Akrep Kral oldu. Yazar güzel, gündelik, olağan durumları olayları anlatırken pat diye fantastik bir konuyu hikayeleştirmiş. Bu hikaye de kitaba bakışınızı değiştirecek .. Hatta iyi ki farklı şeyleri işlemiş de farklı bir yazı okutmuş bize diyeceksiniz. 
Gelelim kitaba adını veren hikaye Gönül Dili ve Edebiyatı adlı hikayeye. Yazar burada hikayeyi eşine atfen yazmış. Eşiyle ilk buluşmasında ne hissettiğini ona karşı duygularının ne derece derinden geldiğini şiirsel bir ifade ile dile getirmiş. 

Ve son söz genel değerlendirme olsun.. Dil ve anlatım açısından şiirin dünyasından kopamamış, şiirin estetiği ile hikayeleri kaleme almış şiirsever birini buluyoruz bu hikayelerde. Kelime oyunları, kapalı anlatımlar mevcut. Konu açısından her yaşa ve düzeye hitap edecek, genel okur kitlesine keyif verecek temalar seçilmiş. 12 farklı konu, 12 farklı tarz, 12 farklı lezzet sizleri bekliyor. Naçizane olumsuz gördüğüm bir nokta var. İnsanlardan uzaklaşan, kendi iç dünyasına çekilen, sosyal dengenin bozulmasıyla yalnızlaşıp huzura kaçan bir yazar hissediliyor hikayelerde. Karamsar demek istemem ancak malum dünya ve düzenin farkına varıp karamsarlığa mecburi hapsolmuş biri diyelim.. 

Alın, aldırın, okuyun, okutturun ..

Tekrar yazarlığın hayırlı olsun değerli şair dostum :) 
İsmail Göçer Gönül Dili ve Edebiyatı
ismail-gocer-gonul-dili-ve-edebiyati

 




Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS